מה שר ההגנה האמריקני הייגל ייעשה עם הפלוטוניום באראק? ועם 'מחלת' נסראללה?
דווקא ביום בו הסנט האמריקני אישר, ביום ג' 26.2, את מינוי של צ'אק הייגל לתפקיד שר ההגנה האמריקני, פרסם העיתון הבריטי 'דיילי טלגרף' ידיעה שעיקרה אומרת, כי מתקן המים הכבדים באראק, החל כבר בפעולה, לאחר שנראה כי אדי קיטור מיתמרים ממנו. The images show signs of activity at the Arak plant, including a cloud of steam that indicates heavy-water production.
במילים אחרות, איראן כבר מצויה על הדרך לייצר פצצות גרעין, לא רק מאורניום מעושר, אלא גם מפלוטוניום, מצביעה על כך כי לצ'אק הייגל אין כבר מה לעשות עם הגרעין האיראני, שהפך כבר לעובדה.
אדי הקיטור המופיעים בתמונה שמפרסם העיתון הבריטי, ושבקושי אפשר להבחין בהם, אינם אומרים הרבה, משום שיכול להיות כי מדובר בשלב הפעלה ניסיוני של המפעל.
אבל עצם הפרסום ביום בו מתכנסים בקזחסטן נציגי המעצמות הגדולות +גרמניה, כדי לדון בתוכנית הגרעינית האיראנית, מראה לדעת הקהל העולמית כי לדיונים האלה אין ערך, משום שבעוד שבשיחות מדברים על אורניום מעושר, במציאות בשטח האיראני עוסקים כבר, בהפקת פלוטוניום.
גם כאן אסור לתת לעובדות לבלבל אותנו.
המקורות המודיעיניים והצבאיים של תיקדבקה מוסרים, כי הידיעות אינן מתפרסמות בלונדון, כדי לרמוז לשר ההכנה האמריקני החדש צ'אק הייגל באיזה כיוון עליו לפעול, ובאיזה נושאים על המעצמות להתרכז עתה במגעים עם איראן.
ראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון, טוען כבר זמן רב, כי נשיאי ארה''ב וצרפת באראק אובמה, ופרנסואה הולנד, וראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו, אינם מציאותיים במדיניות האיראנית שלהם, ועליהם להפסיק להעמיד פנים ולהכיר במציאות הגרעינית האיראנית, ועל סמך זה להשתית מדיניות חדשה מול טהרן, שתכלול את הסרת הסנקציות מעל האיראנים.
אולם מאחר, ולדעתו של קמרון, מסרבות וושינגטון, פריס, ברלין וירושלים להכיר במציאות זו, הן טועות במדיניות האיראנית שלהן. הפרסום 'בטלגרף' נועד להבליט את הטעות של אובמה, ואת חוסר היכולת של בנימין נתניהו ושל צ'אק הייגל.
אותם הדברים אמורים לגבי הפרסומים ביום ג' לגבי 'מחלתו האנושה' של מנהיג חיזבאללה חסן נסראללה, 'והעברתו' לאשפוז בטהרן. אפילו נניח כי ידיעות אלה נכונות, למרות שבלילה הוכחשו בתוקף על ידי חיזבאללה, איזה מטרה הן צריכות לשרת?
המנגנוניים הצבאיים, הפוליטיים, והמודיעיניים של חיזבאללה, נמצאים ממלא תחת שליטה מוחלטת של הממונים/המפקדים האיראניים שלהם.
השאלה אם נסראללה בריא או חולה, לא תשנה כבר את תפקודו של ארגון חיזבאללה לא בסוריה ולא בלבנון, בדיוק כמו שאם הימצאותו של נשיא סוריה בשאר אסד בדמשק, או צאתו משם, לא תשנה כבר בשלב זה את היקף ועומק האחיזה הצבאית והפוליטית האיראנית בסוריה.
הידיעות על 'מחלתו' של נסראללה, באות כחודש ימים, לאחר חיסולו של הגנרל האיראני חסן שטארי Gen. Hassan Shateri or Hossam Khosh-Nevis בסוריה, בסוף ינואר. במילים אחרות, גורם כלשהו מנסה לערער את המוראל בדמשק ובביירות ערב פתיחתן של השיחות בין משטר אסד והמורדים הסוריים במוסקבה.
ספק רב באם ידיעות כאלה תעצורנה את התהליך הרוסי-האיראני בסוריה, בדיוק כפי שהן לא תעצורנה את אדי הפלוטוניום באראק.