מומחי טילים מאיראן וחיזבאללה מאמנים את חוליות משגרי הקסאמים של הג'יהאד האיסלמי.
תיקדבקה: את הסתירה הזאת אי אפשר לישב! מול תוכניותיהם של הרמטכ"ל רב אלוף גבי אשכנזי, וסגן הרמטכ"ל האלוף משה קפלינסקי להעצים את צה"ל במאות טנקים מדגם מרכבה 4, מאות נגמש"ים מדגם 'נמר', כולם בעלי מיגון מיוחד נגד טילים, ורכישת מטוסי F-35 חמקנים, ודבריהם על צבא בעל כושר הכרעה, אין לצה"ל תשובה נגד 7 טילי קסאם, וכיצד להגן על שדרות. כמו כן אין לא לממשלה, הפונה לאו"ם שיפסיק את ירי הטילים, ולא לצה"ל תשובה לוועד ההורים של שדרות אשר החליט להפסיק ביום ג' 4.9, את הלימודים בבתי הספר התיכוניים בעיר, ולמחרת ביום ד' להעלות את כל תלמידי בתי הספר היסודיים של העיר, לירושלים, ולנהל את לימודיהם מול הכנסת. קצינים בכירים בפיקוד דרום: הדרג המדיני איננו מרשה לפעול נגד מומחי הטילים האיראנים ושל חיזבאללה שהגיעו באחרונה לרצועת עזה. בלילה חודש ירי הקסאמים. טילי קסאם התפוצצו ליד יד מרדכי ונתיב העשרה.
חברי וועד ההורים אומרים כי מבחינתם שנת הלימודים החדשה הסתיימה כבר יום אחד לאחר שהתחילה.
תושבים בשדרות: העיר מתפרקת. ברגע שבתי הספר יסגרו, התושבים שנשארו יתחילו לעזוב את העיר, והיא תהפוך לעיר רפאים.
קצינים בכירים בפיקוד דרום: דבריו של ראש הממשלה על ההנחיות שניתנו לצה"ל לפגוע בכל מי שמשגר קסאם, הם איומי סרק. לצבא אין רשות לפעול לא נגד תשתיות החמס והג'יהאד האיסלמי המפעילות את הטילים, ולא נגד הברחות הטילים והנשק לתוך הרצועה.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מדווחים, כי ראש הג'יהאד האיסלמי שחזר בשבועות האחרונים מטהרן מוחמד אל הינדי, הביא אתו לרצועה כמה עשרות מומחי טילים וירי ארטילרי איראנים ואנשי חיזבאללה, המאמנים את צוותי הג'יהאד האיסלמי בירי טילים, ועוזרים בפיתוח סוגים חדשים של טילים בעלי ראש נפץ וטווחים גדולים יותר.
הקצינים שואלים, מדוע הממשלה במקום לפנות לאו"ם, שידוע מראש כי הוא איננו מסוגל לפעול, לא התערבה אצל שלטונות מצרים, למרות המידע המודיעיני שהיה קיים בידיה, למנוע את הגעתם של מומחי טילים אלה לקהיר, ואת מעברם לרצועת עזה. מאז שמדריכים אלה הגיעו לרצועה בתחילת אוגוסט, אומרים הקצינים, השתפרה במידה רבה יכול הפגיעה של חוליות הג'יהאד. מלבד זאת, הממשלה איננה נותנת אור ירוק לצה"ל לפעול נגד תשתיות איראניות אלה ברצועה.