מוסקבה הורתה לכוחותיה בדרום רוסיה, להתקדם לעבר גבול אוקראינה. מטילה ספק בלגיטימיות של הבחירות בקייב
לשכתו של נשיא רוסיה ולדמיר פוטין, אמרה ביום ה' 24.4, כי הצעדים של 'החונטה' השולטת בקייב-קרי הממשל הזמני, מעמיד בסימן שאלה את הלגיטימיות של הבחירות הכלליות העומדות להיערך באוקראינה ב-25 למאי. לשכת פוטין התכוונה להתקפות של צבא אוקראינה, ביום ה', על מחסומים על מליציות פרו-רוסית מסביב לעיר סלבייאנסק Slavyansk, בהן נהרגו לפחות חמישה לוחמי מליציות.
קודם לכן הורה שר ההגנה הרוסי הגנרל סרגיי שויגו General Sergei Shoigu, לצבא רוסיה המרוכז באזור רוסטוב און דון Rostov on Don בדרום רוסיה, הגובל עם אוקראינה, לפתוח בתמרונים גדולים. המקורות הצבאיים ובמוסקבה של תיקדבקה מציינים, כי המדובר בהוראה לצבא רוסיה להיכנס למצב של כוננות, להתקרב לגבול רוסיה-אוקראינה, ולתפוס את הנקודות וראשי הגשר שהוכנו מראש, מהם הצבא הרוסי ייכנס למזרח אוקראינה, כאשר תינתן הפקודה לכך.
כל ההתפתחויות האלה באות, לאחר 48 שעות, (ד'-ה' 24.4-23), בהן הצמרת הרוסית תקפה בחריפות ללא תקדים את ממשל אובמה ואת ארה''ב על מעורבותם הצבאית, המודיעינית, והפיננסית, במתרחש בקייב.
פתח בהתקפה ביום ד' שגריר שגריר רוסיה באו''ם, ויטאלי צ'ורקין Vitaly Churkin, בראיון שנתן לתחנת טלוויזיה רוסית Rossiya 24. לדבריו ארצות הברית השקיעה חמישה מיליארד דולר, בקייב בשנים האחרונות, כדי להביא לשינוי המשטר שם, ועכשיו כדי לממש את ההשקעה שלה החליטה וושינגטון לבצע הפיכה שתדיח את הנשיא ויקטור ינוקוביץ. דבריו באו כתגובה לדבריה של סגן שר החוץ האמריקני ויקטוריה נולאנד Victoria Nuland שאמרה, כי ארה''ב השקיעה בשנים האחרונות כ-5 מיליארד דולר בקידום הדמוקרטיה באוקראינה.
בקו הזה המשיך ביום ה' בבוקר שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב, אשר האשים את ארה''ב 'כי היא מנהלת את ההצגה באוקראינה', the US "running the show" in Ukraine. כהוכחה לדבריו הביא לברוב את ביקורו השבוע של סגן נשיא ארה''ב ג'ו ביידן בקייב, שמיד לאחריו החל צבא אוקראינה בפעולותיו נגד המליציות הפרו-רוסיות במזרח אוקראינה. גם צו'רקין, וגם לברוב ניסו לצייר תמונה לפיה הממשל הזמני בקייב נתון למרותה המוחלטת של וושינגטון ופועל לפי פקודותיה.
זמן קצר לאחר דברי לברוב דיבר נשיא רוסיה ולדמיר פוטין. פוטין אמר כי 'צבא אוקראינה ביצע פשעים חמורים נגד בני עמו, -כלומר פשעי מלחמה', וכי תהיינה לכך תוצאות'. את הממשלה בקייב כינה בשם 'חונטה'.
המקורות של תיקדבקה מציינים, כי אם מחברים את כל הרטוריקה הרוסית הזו, מקבלים תמונה בה הצמרת המדינית הרוסית, מאשימה בצורה ישירה וחריפה את וושינגטון בהתערבות גלויה בקייב, כולל הטלת האחריות על וושינגטון בפעולות הצבא האוקראיני נגד המליציות הפרו רוסיות. נוסח וטון כזה של הדברים, מיועד להניח את היסודות הלגיטימיים להתערבות צבאית נוספת של רוסיה באוקראינה.
נשיא ארה''ב אובמה, אמר ביום ה' בטוקיו, כי רוסיה איננה מקיימת את הסכם ז'נווה ואיננה פועלת להורדת המתיחות באוקראינה.