מוסקבה: מטוסי קרב בכוננות בגבול עם אוקראינה. הפיכה פרו-רוסית בחצי האי קרים. קייב: כוחות הביטחון בכוננות
מיניסטריון ההגנה במוסקבה הודיע, ביום ה' 27.2, כי העמיד בכוננות מטוסי קרב לאורך גבולה המערבי של רוסיה עם אוקראינה. מוסקבה חזרה על הודעתה כי תגן על האלמנטים הפרו-רוסיים בחצי האי קרים.
גורמים אלה ביצעו לפנות בוקר מהלך של השתלטות חמושים לבושים במדים על בנייני הממשלה והפרלמנט בחצי האי קרים, והקימו מתרסים מסביבם. כוחות משטרה ויחידות מיוחדות אוקראיניות, הנאמנות לממשלה הזמנית בקייב, הקיפו את האזור. קייב מגדירה את המשתלטים 'כפושעים המדים צבאיים'.
אין ספק כי המדובר בהפיכה פרו רוסית בחצי האי קרים, מול ההפיכה הפרו מערבית שהתרחשה בשבוע האחרון בקייב.
סימנים ראשונים לכך, כי הפיכה פרו-רוסית התרחשה ביום ה' 27.2 בבוקר בחצי האי קרים.
סוכנות הידיעות הרוסית 'אינטרפקס' Interfax, מדווחת ביום ה' 27.2, כי חמושים השתלטו הבוקר על בנייני המשלה והפרלמנט בחצי האי, והקימו מתרסים סביבם. המתרסים מאוישים בחמושים. אם ידיעות אלה יתאשרו במשך היום, המדובר בהפיכה פרו רוסית בחצי האי קרים, מול ההפיכה הפרו מערבית שהתרחשה בשבוע האחרון בקייב.
תיקדבקה: קיימות שתי אפשרויות: מדובר בהפיכה של גורמים פרו-רוסיים. אפשרות שנייה: מדובר בחמושים המתנגדים להשפעה הרוסית באוקראינה. התפתחות כזו, יכולה להביא בשעות הקרובות להתערבות צבאית רוסית בחיצי האי קרים. המקורות הצבאיים של תיקדבקה מדווחים, עדי ראייה בחצי האי קרים מוסרים, כי הצבא הרוסי החל להעביר ציוד צבאי ביום ה' לפנות בוקר לתוך חצי האי. הציוד הצבאי נועד לאפשר לכוחות צבאיים רוסיים לפעול בחצי האי.
קודם לכן דיווחנו תחת הכותרת: התרגיל הצבאי הרוסי-מהלך הפתיחה הרוסי לאפשרות השתלטות על חצי האי קרים וחלוקתה של אוקראינה:
נשיא רוסיה ולדמיר פוטין אף פעם יוותר על שליטה רוסית בחצי האי קרים ולא על בסיסי הצי הרוסי שלחוף הים השחור. שליטה בבסיסים, ובייחוד בסיס הצי הרוסי סבסטופול, מונחת ביסוד המדיניות הרוסית במזרח התיכון, ובמעורבות הצבאית הרוסית בסוריה. ברגע שהשליטה הרוסית בבסיסים אלה מוטלת בספק, או מאוימת על ידי הפגנות אלימות, כפי שראינו בסוף השבוע בקייב, הבסיס למעורבות המדינית והצבאית הרוסית בסוריה , ולקשר הרוסי-איראני, מאוים.
איום כזה נוצר ביום ד' 26.2, כאשר התנגשויות פרצו בין אוקראינים תומכי רוסיה ואוקראינים תומכי האיחוד האירופאי בעיר סימפרופול Simferopol, שהיא בירת חצי האי קרים. סימפרופול שולטת על דרכי התחבורה בחצי האי קרים, והיא נחשבת למרכז הכלכלי של האזור.
רובם של המפגינים נגד רוסיה בסימפרופול, היו אלפים של טטארים Crimea's Tatars, שבאו להפגנות מכל יישובי הסביבה. הטטארים דרשו, כי השלטון הזמני בקייב יקבל את מושכות השלטון גם בחצי האי קרים. דרישה זו הייתה סיבה להדלקתן המידית של מנורות אדומות רבות בקרמלין במוסקבה.
הטטארים שלטו בחצי האי במאה ה-18, ומאז הם מנסים כל פעם לחזור ולשלוט בחצי האי. אם המפגינים הטטארים ישיגו את מבוקשם, ויצלחו לסלק את ההשפעה הרוסית קודם מסימפרופול, ואח''כ מחצי האי קרים כולו, הדבר יהווה איתות לעשרות עמים קטנים מהם מורכבת רוסיה להעלות דרישות דומות, אם לא להתמרד. לא פוטין ולא מוסקבה יכולים להרשות את תחילתו של מהלך לאומני כזה.
זו הסיבה מדוע הנשיא פוטין הורה לשר ההגנה הרוסי סרגיי שוגוי Sergei Shoigu, להעמיד את הצבא הרוסי במרכז ובמערב רוסיה, ואת חיל האוויר הרוסי, והצי הרוסי בים הבלטי בכוננות, ולפתוח בתרגילים צבאיים שייבחנו את יכולתם לעבור לפעולה צבאית מיידית. דבריו של שר ההגנה הרוסי שוגוי בפני המטכ''ל הרוסי, מיד לאחר שקיבל את ההוראות מפוטין, מצביעים על כך. על הכוחות 'להיות מוכנים להפציץ (להפגיז) מטרות קרקע בלתי מוכרות להם', Forces must be ready to bomb unfamiliar testing grounds.
פוטין שלח ביום ד' איתות רב עוצמה, שהוא מוכן לשלוח את הצבא הרוסי לתוך אוקראינה, ולחלק אותה.
עכשיו הוא השאיר את המלאכה לוושינגטון ואיחוד האירופאי לנסות ולרסן את המפגינים האנטי רוסיים. השאלה הגדולה היא כמה יש למערב שליטה על מפגינים אלה? התשובה היא כנראה לא הרבה.