מוקש בממשלת אהוד אולמרט.

מאחורי חילופי הדברים בימים האחרונים בין לשכות ראש הממשלה אהוד אולמרט, ושר הביטחון עמיר פרץ, עומדות שתי התפתחויות הצריכות להדאיג כל אזרח במדינת ישראל.
א: לראש הממשלה אהוד אולמרט הגיעו דיווחים על מידת ואופן ההתרשמות של הפיקוד הבכיר בצה"ל משר הביטחון החדש.
ב: הערכת גורמים פוליטיים בישראל, ומה שגרוע יותר גורמי חוץ כולל האמריקנים,
כי במצב זה של דברים ממשלתו של אהוד אולמרט, לא תחזיק מעמד אפילו ששה חודשים, וכי `השותפות` בין `קדימה` ל`עבודה` תתפרק במהירות.
במילים אחרות, אהוד אולמרט יוצא מתוך עמדת חולשה פוליטית לביקורו אצל הנשיא ג`ורג בוש שיתקיים ב-23.5 . זו הסיבה בגללה יעשה אולמרט ניסיון ליישר את ההדורים בינו ובין עמיר פרץ, לפחות כלפי חוץ, בפגישה שתתקיים ביניהם ביום חמישי 18.5.
ביום א` הגדירו אנשי לשכתו של ראש הממשלה את הצעתו של שר הביטחון עמיר פרץ לדיון לממשלה בנושא העזרה לפלסטינים `כלא בשלה`, כלומר, שר הביטחון הוא אדם פזיז שמקבל החלטות, ומעבד הצעות, שאינן בשלות. אולם המקורות של תיקדבקה מוסרים כי מאחורי `העזרה לפלסטינים` ישנו נושא אחר שעורר את זעמו של אהוד אולמרט והוא העזרה לעמיר פרץ.
בלשכת ראש הממשלה ובצמרת צה"ל נדהמו השבוע כאשר עמיר פרץ יצר בתחילת השבוע משרה חדשה במשרד הביטחון `ראש המטה של שר הביטחון`, ומינה אליה את תת-אלוף מיכאל הרצוג. תת-אלוף הרצוג, שהוא אחיו הבכור של שר התיירות יצחק הרצוג, שהה בששת החודשים האחרונים בוושינגטון, מפני שבמערכת הביטחון וצה"ל לא מצאו לו, אם להשתמש במילים עדינות, `תפקיד מתאים`.
שר הביטחון הקודם שאול מופז, והרמטכ"ל רב אלוף דן חלוץ סירבו למנות אותו, לפי בקשתו, לא לתפקיד ראש חטיבת המחקר באמ"ן, ואפילו לא לתפקיד של מתאם פעולות צה"ל בשטחים, הנחשב כתפקיד לא חשוב יחסית. עתה בא שר הביטחון החדש עמיר פרץ וממנה קצין שלמפקדיו הבכירים של הצבא אין אמון רב בכישוריו, לאיש הקשר המרכזי בינם ובין שר הביטחון. צריך לזכור שתת-אלוף הרצוג יצטרך מתוקף תפקידו החדש לשבת גם בישיבות פורום מטכ"ל.
עבור אהוד אולמרט ישנה כאן גם נקודה פוליטית שהדליקה אצלו מנורה אדומה. לראש הממשלה ואנשיו ברור כי המינוי של תת אלוף מיכאל הרצוג על ידי עמיר פרץ בא לחזק את הברית בין שר הביטחון ובין שר התיירות יצחק הרצוג, המתגלה עכשיו כציר המרכזי עליו פרץ מבסס את כוחו במפלגת `העבודה`. שימוש במשרת שר הביטחון לשם ביצוע מינויים להשגת מטרות מפלגתיות, נראה בעיני אולמרט וצמרת צה"ל, לא רק כדבר פסול, אלא כהוכחה נוספת למטרתו העיקרית של עמיר פרץ. לבנות במשרד הביטחון מרכז כוח פוליטי שיביא להפלתו של ראש הממשלה.
לאוזניו של אולמרט הגיעו גם דיווחים כי קצינים בכירים בצה"ל שקיימו בעשרת הימים האחרונים, מאז שהממשלה החלה לתפקד, פגישות עבודה עם שר הביטחון החדש יצאו מהן מודאגים והמומים לאחר שמצאו פערים המוגדרים `גדולים ביותר` בין המציאות בשטח ובין `ההבנה והידע הבסיסי` שעמיר פרץ מגלה בנושאי ביטחון. במילים יותר ישירות, המדובר, כפי שהגדיר זאת אחד הקצינים הבכירים, `בתהום שאיננה ניתנת לגישור`.
ראש הממשלה אהוד אולמרט איננו מוכן עדיין לדבר בקול רם על הטעות הפוליטית הגדולה ביותר שלו שעשה בעת הרכבת הממשלה. הרעיון שלו, להמיר שותפות קואליציונית עם אביגדור ליברמן ו`ישראל בתינו` ב`שותפות בכירה` עם עמיר פרץ ומפלגת `העבודה`. עתה ברור כבר לאולמרט ואנשיו כי גם המעמד של סגן ראש הממשלה, שר הביטחון, ושותף בכיר, אינו עוצר את דהירתו לשלטון של עמיר פרץ, ומקרב את קיצה של הממשלה.

Print Friendly, PDF & Email