מחבואו של בן לאדן היה במרכזה של עיר צבאית פקיסטנית. גופתו נקובת הכדורים נקברה בים
גופתו המנוקבת מכדורים אמריקנים של אוסמה בן לאדן נקברה בים ביום ב' 2.5, זמן קצר לאחר הפשיטה של הכוחות המיוחדים ה-Seals האמריקנים על החווילה המפוארת והמבוצרת שלו במרכז פקיסטן. במילים אחרות, האמריקנים זרקו את הגופה לים וגם לא יגלו היכן הם ביצעו זאת, כדי שמקום קבורתו לא ייוודע ויהפוך להיות מקום עלייה לרגל. לפני הקבורה הובאה הגופה לאפגניסטן.
מקורות מודיעיניים וצבאיים אמריקנים מוסרים כי הבית המפואר והמבוצר בו מנהיג אל קעידה אוסמה בן לאדן חוסל ביום ב' 2.5 לפנות בוקר נמצא במרכזה של העיר הפקיסטנית אבוטאבאד Abbottabad, שהיא עיר צבאית. אבוטאבאד נמצאת במרחק של 60 ק''מ בלבד מהבירה הפקיסטנית איסלמאבאד. בעיר יש בסיס גדול של המרינס הפקיסטנים, ובמרחק של 100 מטר בלבד מבית מחבואו של בין לאדן נמצאת אקדמיה צבאית פקיסטנית. כל הפרטים האלה מעלים כמובן את השאלה איך יכול להיות שהפקיסטנים לא ידעו כל הזמן כי בין לאדן נמצא במקום צבאי כל כך רגיש ? ואם הם ידעו על כך מדוע הם לא תפסו אותו, או ספקו את המידע הדרוש לאמריקנים כדי שיתפסו אותו?
במילים אחרות, ככל שנוקפות השעות מאז הריגתו של בן לאדן ביום ב' בשעה 1:15 לפנות בוקר, הולכות ומתרבות ההוכחות כי המודיעין הצבאי והצבא הפקיסטנים, הם שהגנו על אוסמה בין לאדן, והם שמנעו את תפיסתו.
גם הפרטים שמתחילים לזרום לגבי הבית בו בין לאדן מסתתר מראים כי לא יכול להיות שהמודיעין הפקיסטני לא ידע כי במקום מתגוררת אישיות מדינית וצבאית ממדרגה ראשונה, שגורם כלשהו השקיע רבות באבטחתה.
את הבית בן ה-3 קומות בו היו מעט מאוד חלונות הקיפה חומה גבוה של 4 עד 5 מטרים. בחומה היו שני שערי פלדה חשמליים.
עובדה נוספת היא שהעיר אבוטאבאד Abbottabad, היא זירה מוכרת היטב לאמריקנים, לפני 4 חודשים, בינואר 2011, פעלו כוחות מיוחדים אמריקנים בעיר ותפסו שם איש אל קעידה בכיר אחר, האינדונזי עומר פאטק Umar Patek, שהיה אחד המתכננים והמארגנים של הפיגוע הגדול שביצע אל קעידה באי באלי, שם נהרגו 202 איש. כלומר, אבוטאבאד הייתה לא רק עיר המקלט של אוסמה בין לאדן, אלא עיר מקלט לרוב בכירי ארגון הטרור.
נשיא ארצות הברית באראק אובמה ניסה בדבריו לאומה האמריקנית בהם הודיע על חיסולו של בן לאדן לטשטש את כל הנקודות האלה מסיבה פשוטה: חיסולו של בן לאדן, פתח את הפתח לסיום המלחמה באפגניסטן, אולם עדיין לא סיים אותה.
וושינגטון עדיין זקוקה לעזרתה של פקיסטן במלחמה בטאליבן אשר ללא ספק ינסה להוכיח עכשיו כי המלחמה שלו לכיבושה של אפגניסטן מידי האמריקנים, כוחות נאט''ו, וכוחותיו האפגאניים של נשיא אפגניסטן חמיד קרזאי, נמשכת בכל עוזה למרות חיסולו של בן לאדן. בשביל ארצות הברית הסיבה העיקרית למלחמה-בין לאדן, חוסלה ואיננה קיימת עוד. עבור הטאליבן חיסול בן לאדן, לא שינה דבר לגבי המטרה המרכזית שלהם.
המקורות הצבאיים וללוחמת טרור של תיקדבקה מציינים כי עדיין גם לא ברורות תוצאות חיסולו של בין לאדן לגבי מדיניותה והשתתפותה במלחמה של פקיסטן.
יכול מאוד להיות שדווקא במצב שנוצר יהיה לפקיסטן אינטרס גדול ועמוק יותר להמשיך ולעזור לטאליבן, מאשר לאמריקנים. פקיסטן רואה בטאליבן את הכוח העיקרי באפגניסטן ובתת-היבשת ההודית אשר יכול לעזור לה לעצור את ההתפשטות המדינית והצבאית של הודו. חיסולו של בין לאדן יכול להביא אותה למסקנה כי עתה צריכים לתת לטאליבן עזרה נוספת במלחמה זו נגד האמריקנים באפגניסטן.
במילים אחרות, לא רק המלחמה של ארצות הברית באפגניסטן עומדת להתגבר, גם המלחמה שלה בטרור בתוך פקיסטן.