מטוסים צרפתים ובריטים פועלים בלוב. ספינות וצוללות אמריקניות שיגרו 112 טילי טומוהוק
לאחר שוושינגטון הבהירה ביום שבת 19.3, כי היא לא תשתתף בפעולה האווירית שמנהלות בריטניה וצרפת נגד קדאפי, והדגישה כי היא לא תצטרף לשום פעולה של כוחות קרקע בלוב, שיגרו במוצאי שבת אוניות וצוללות של הצי האמריקני המוצבות מול לוב 112 טילי טומוהוק לעבר כ-20 מטרות צבאיות מזרחית לטריפולי. בין המטרות מוצב הפיקוד העליון של צבא לוב הנמצא ליד העיר סירט. אין מידע על היקף הפגיעות. זו הפעם השנייה ב-25 השנה האחרונות, מאז 1986, שארצות הברית תוקפת את ממשל קדאפי ואת צבאו.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מוסרים כי במשך השבת פיזר קאדפי את צבאו ואלפים מנאמניו בצורה שתבטיח כי במידה ותהיינה הפצצות ממטוסים בריטים וצרפתים, ושיגור טילים מכלי שיט אמריקנים, מי שייפגע מהם בצורה רצינית תהייה אוכלוסייה אזרחית.
מסיבה זו הצליחה חטיבת חמיס מס' 32 להיכנס עוד בשבת בבוקר לתוך בנגאזי ולכבוש חלקים מהרחוב המרכזי שלה רחוב גמאל עבדול נאצר. עתה מטוסי ואוניות המערב יתקשו לפגוע בה מבלי להסב אבידות רבות לאוכלוסיית בירת המורדים.
אלפים של אזרחים שהובאו במשאיות ואוטובוסים פוזרו לאורך הכבישים והצמתים הראשיים במדינה, ולאורך המסלולים של בסיסי התעופה העיקריים של חיל האוויר הלובי.
כבר ביום שני בשבוע שעבר 14.3, היו סימנים לכך כי אם וושינגטון תפעל נגד קדאפי הפעולה שלה תצטמצם לירי טילים מהים התיכון.
מול לוב הוצבה צוללת התקיפה הגרעינית 'פרובידנס' USS Providence. כל פעם שארצות הברית תקפה בעשור האחרון מטרות בטילים, בעיקר בטילי 'טומוהוק' tomahawk, אם זה היה ב-2003 בעיראק, או באפגניסטן, 'פרובידנס' השתתפה בתקיפות האלה.
בכוח הימי האמריקני העומד עתה מול חופי לוב נמצאות, גם אוניית התקיפה של הנחתים 'קרסארג' USS Kearsarge, שהיא למעשה נושאת מסוקים. אוניות הנחתים Amphibious Transport Docks פונס, ומשחתות הטילים המונחים 'בארי', ו'מאסון' USS Barry, USS Ponce, and USS Mason .
במשך יום השבת 19.3 דיווחו המקורות הצבאיים של תיקדבקה:
מקורות ליד הוועידה של 22 מדינות שהתכנסו בשבת 19.3, כדי לדון בפעולה נגד משטר קדאפי בלוב, מוסרים כי הפעולה הצבאית נגד קדאפי התחילה מיד עם סיום הדיונים היום. אולם המקורות הצבאיים של תיקדבקה מוסרים כי עוד לפני סיום הדיונים הופיע חיל האוויר הצרפתי במרחבים האוויריים של לוב כאשר הוא מבצע יעפי התקפה. בגל הראשון של התקיפות תשתתפנה בריטניה, צרפת, נורווגיה, קטאר, וקנדה. נקבעו כבר 31 מטרות לתקיפה, ביניהן ארמונו של קדאפי בטריפולי. כמו כן יותקפו בסיסים של חיל האוויר הלובי, ויחידות לובית הפועלות בשטח. אולם מיד לאחר התחלת הפעולה, הבהירה וושינגטון בהודעה מיוחדת כי האמריקנים אינם מעורבים בפעולה האווירית. נשגר טילים מהים, אמרו האמריקנים, אולם לא ציינו מתי. ההנחה היא כי הפצצת מטרות בלוב מהים תיערך בשלבים מאוחרים יותר של הפעולה הצבאית נגד לוב. הכוונה היא להרחיב את התקיפות ביממה הקרובה, כלומר במשך יום א' 20.3, ולהמתין לראות מה יהיו תגובותיו של קדאפי.
אולם בדברים ששרת החוץ האמריקנית הילארי קלינטון אמרה בפריס ביום א' בערב היא הסתייגה אפילו מאפשרות כזו.
קלינטון אמרה כי נתמוך בקואליציה בינלאומית שתכפה את החלטת 1973 של מועצת הביטחון. יש לנו אמצעים בלעדיים שנעמיד לרשות בעלי הברית שלנו. היא לא הזכירה במילה אחת שיגור טילים אמריקנים על לוב. בכך הודיעה קלינטון למעשה כי ארצות הברית לא תשתתף בשלב זה בפעולה צבאית נגד לוב
שליט לוב חזר ואמר בימים האחרונים, כי אם ארצו תותקף הוא יתקוף מטרות צבאיות ואזרחיות של המדינות המשתתפות בקואליציה נגדו, באירופה ובים התיכון. בשבת אמר קדאפי כי נשיא צרפת ניקולא סרקוזי, וראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון יצטערו על כך שהם עומדים בראש ההכנות לתקוף את לוב.
אחת ההערכות המודיעיניות המערביות אומרת כי קדאפי יתקוף במטוסים, טילים, ויחידות מיוחדות, מטרות צבאיות, בעיקר בריטיות וצרפתיות במזרח התיכון, וכי הוא ינסה לתקוף בטילים מטרות אזרחיות בתוך צרפת.
במידה ותתרחשנה פעולות צבאיות כאלה מצד קדאפי ייכנסו האמריקנים למערכה כשהם מטילים את כוחות הים והאוויר שלהם נגד קדאפי.
עוד מציינים המקורות הצבאיים של תיקדבקה כי אין ספק כי קדאפי התכונן כבר היטב בשבועות האחרונים לקראת מתקפה כזו. הוא פיזר את מטוסיו וכוחותיו במקומות מסתור במדבר כדי למזער את הפגיעה בהם, והוא עצמו, משפחתו, וצמרת המשטר בלוב ירדו למקלטים שהוקמו במקומות מסתור. כמו כן רכש קדאפי בשווקי הנשק השחורים בעולם כמויות גדולות של טילים ומערכות צבאיות אלקטרוניות מתקדמות בעזרתן הוא ינסה להתגבר על ההתקפה שהחלה בשבת נגדו.