מטוסי הקרב הישראליים צללו מעל ביירות, ובאוניית הפיקוד הגרמנית נכנסו לעמדות הקרב.
מיוחד ובלעדי למקורות הצבאיים והמודיעיניים של תיקדבקה: להלן הפרטים המדויקים של התקרית בין 6 מטוסי אפ-16 F של חיל האוויר הישראלים וספינת הפיקוד של הצי הגרמני הפועלת במסגרת יוניפ"יל מול חופי לבנון, הפריגטה Mecklenburg-Vorpommern F 218. זו אוניית המלחמה הגדולה ביותר שהגרמנים מפעילים בלבנון (בתמונה). התקרית התרחשה ביום ג` 24.10 לפנות ערב, מול חופי דאמור כ-20 ק"מ דרומית לביירות, ולא כפי שדובר צה"ל מסר מול ראש הנקרה. מטוסי חיל האוויר הישראלי היו בדרך לבצע טיסת יעף נמוכה ואיסוף מודיעין מעל רצועת הים התיכון בת 12 הק"מ, אליה הציים האירופאים כולל הגרמנים אינם נכנסים, בגלל שלא קבלו לכך אישור ממשלת לבנון, ומעל ביירות. המטוסים הישראלים הגיעו ממערב למזרח כשהם חולפים בצלילה מעל אוניית הפיקוד הגרמנית. תוך כדי הצלילה הפעילו המטוסים הישראלים אמצעי הטעייה אינפרא אדום נגד טילי נ"מ infra-red decoys, שהייתה סכנה שיירו עליהם מהחוף. כתוצאה מכך הועמדה הפריגאטה הגרמנית במצב כוננות ואנשיה נכנסו לעמדות קרב. מנקודה זו והלאה הגרסאות הגרמניות והישראליות סותרות. קציני הצי הגרמני שעל הפריגאטה דיווחו לברלין כי המטוסים הישראלים ירו בקרבתם 2 טילים. ישראל מכחישה זאת. שר הביטחון עמיר פרץ אשר שוחח ביום ד` 25.10 בלילה, כשעה בטלפון עם שר ההגנה הגרמני פרנץ יוזף יונג Franz Josef Jung , ניסה לשכנע אותו כי הדיווח היה מוטעה וכי לא בוצע ירי של טילים ישראלים.
מקורות בברלין מוסרים כי השיחה בין שני שרי ההגנה הייתה קשה. המקורות שלנו בברלין ובירושלים מוסרים כי בסופה סוכם שאם ישראל תשלח את סרטי הצילומים של מטוסי הקרב, וברלין תשתכנע מהם למעלה מכל ספק כי אכן לא היה ירי כזה, יפרסם משרד ההגנה הגרמני הודעת הבהרה האומרת כי חלה טעות בדיווח על ירי הטילים. הודעה כזו עדיין לא פורסמה.
זו הפעם הראשונה שספינת מלחמה אירופאית, הפעם גרמנית מגיבה על טיסות מטוסי חיל האוויר מעל לבנון. המקורות הצבאיים שלנו מציינים, כי זו הייתה רק שאלה של זמן עד אשר תתחולל התנגשות ימית-אווירית כזו, בין חיל האוויר וכוחות הצי של יוניפ"יל.
הרקע להתנגשות זו היא הסכמתם של ראש הממשלה אהוד אולמרט, שרת החוץ ציפי ליבני, ושר הביטחון עמיר פרץ, להסכים לכך כי בהחלטת מועצת הביטחון 1701 יוכנס סעיף האומר, כי כוחות יוניפ"יל לא יפעלו למניעת הברחת נשק ללבנון, ונגד חמושים, אלא אם כן ממשלת וצבא לבנון יגישו בקשה רשמית לקבלת עזרה בנושא. בצה"ל ובאמ"ן הזהירו את הדרג המדיני שלא להסכים לסעיף זה, אולם בלחצה של ליבני, הסכים אולמרט לבסוף לקבלו. כתוצאה מכך, נוצר מצב בו העברת-הברחת הנשק ללבנון, מתבצעת בהיקף מלא, גם מגבול סוריה ולבנון, וגם מנמלים סוריים לחופי לבנון. ספינות מבריחים ממשיכות להעביר נשק ללבנון כשהם משייטות ברצועה של 12 ק"מ בים התיכון אליהם אסור לספינות יוניפ"יל להיכנס. במגעים שישראל ניהלה בימים האחרונים בוושינגטון, מטה האו"ם בניו יורק, הבירות האירופאיות, ומפקדי יוניפ"יל בראס נקורה, העלו הישראלים את הטענה כי הם חייבים להמשיך את הטיסות הנמוכות מעל לבנון, ובייחוד מעל גבול סוריה לבנון ורצועת המים הטריטוריאליים של לבנון, כדי לעקוב אחרי הברחות הנשק, מאחר ויוניפי"ל אינו פועל נגדן. התשובה שישראל קבלה הייתה: אנחנו יוניפ"ל אינם פועלים משום שממשלת וצבא לבנון לא ביקשו זאת מאתנו. התשובה ממשיכה ואומרת: אתם הישראלים קבלתם את ההחלטה 1701 ואף אישרתם אותה. מדוע אתם עכשיו מתלוננים שאנו איננו מקיימים אותה במלואה? שרת ההגנה הצרפתית מישאל אריו-מרי הזהירה כבר לפני כמה ימים כי המשך הטיסות הישראליות יביא בסופו של דבר לפתיחה באש מאוניות הצי האירופאיות על המטוסים הישראלים המפרים את הפסקת האש ואת החלטה 1701 של מועצת הביטחון. מה שאיש לא העלה בדעתו, כולל בישראל כי התקרית הראשונה תתחולל בין מטוסים ישראלים ואוניית מלחמה גרמנית.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מציינים כי לא מובן מדוע צה"ל היה צריך להשתמש בסיפור על שני מסוקים שהוזנקו מאוניית המלחמה הגרמנית לעבר אזור ראש הנקרה, כדי להצדיק את התקרית, בעוד שזו התחוללה מעל דאמור הנמצאת במרחק של כ- 80 ק"מ צפונית מאזור ראש הנקרה.