מילושביץ` ואריאל שרון, והקשר הישראלי-סרבי.
תיקדבקה: זה היה ב-1982, כאשר אריאל שרון היה שר הביטחון, וסלובודאן מילושביץ` כוכב עולה בממסד של המפלגה הקומוניסטית היוגוסלבית. ( ב-1986 הגיע להיות האיש מס` 2 במפלגה.) באמצעות קשרים שהשגרירות היוגוסלבית בקהיר הקימה עם המודיעין הצבאי הישראלי, העביר מילושביץ` בקשה ששרון יקבל שליח אישי מטעמו. לאחר שנענה בחיוב, הגיע לקהיר איש מודיעין יוגוסלבי בכיר. שם חיכה איש מודיעין ישראלי ושניהם יצאו ללוד, ומשם לחוות השקמים.
על ארוחה דשנה שכללה סלטים ובשרים על האש העביר איש המודיעין היוגוסלבי את המסר הבא: יוגוסלביה נמצאת בדרך להתפרקות. הבוסנים והאלבנים המוסלמים, יילחמו כדי לפרק את הפדרציה. (תיקדבקה: צריך לזכור כי המדובר שנתיים לאחר מותו של המרשל טיטו ששלט בפדרציה היוגוסלבית ביד ברזל ודיכא כל סימן של לאומנות בוסנית, אלבנית, או קרואטית. איש באירופה לא חשב או הבחין אז בסימן כל שהוא כי התמוטטות הפדרציה שבאה 9 שנים לאחר מכן ב-1991 עומדת להתרחש.)
איש המודיעין הבכיר הדגיש כי ההנהגה החדשה של המפלגה הקומוניסטית ערה לעובדה המרשל טיטו לא היה הוגן ביחסו לישראל, אבל לדבריו צריך להבין כי הדרך היחידה של יוגוסלביה לשרוד גם מפני האיומים החיצוניים של הרוסים וגם מפני האיומים הפנימיים, הייתה עמידה בראש `העולם השלישי`, קבוצת המדינות אשר הכריזו על עצמן `לא מזוהות` במלחמה הקרה שהתנהלה אז בין ברית המועצות-רוסיה, וארצות הברית. מעמד זה `בעולם השלישי` הוא שהניע, לדברי השליח, את יוגוסלביה לנקוט במדיניות אנטי ישראלית, בעיקר משום שירושלים הייתה מזוהה עם וושינגטון.
`אולם עתה,` אמר השליח, `המצב השתנה.` `סלובודאן מילושביץ` כבר יודע (1982!) כי הוא האיש עליו יוטל התפקיד להציל את הפדרציה היוגוסלבית, והוא האיש אשר יצטרך להלחם באיסלם ובקרואטים.`
השליח אמר לשרון כי מילושביץ` החל כבר להתכונן `לקראת הבלתי נמנע.` `לכן הוא פונה אל ישראל בבקשת עזרה צבאית לה יוגוסלביה זקוקה ולשיתוף פעולה מודיעיני`. השליח הדגיש בפני שרון כי יוגוסלביה יודעת שאת המלחמה עם הבוסנים, האלבנים, והקרואטים `היא תצטרך לנהל בעצמה, אבל מילושביץ` יודע כי הוא יזדקק לעזרה.
השיחה הזו בשש עיניים נמשכה כארבע שעות. בסיומה אמר אריאל שרון לאיש המודיעין היוגוסלבי כי `דבריו היו מעניינים מאוד` אבל הוא איננו יכול לתת לו תשובה על המקום. שרון הבטיח כי לאחר זמן קצר הוא יעביר את תשובת ישראל באותו ערוץ מודיעין שנפתח בין ישראל ליוגוסלביה בקהיר.
המקורות המודיעיניים של תיקדבקה מוסרים, כי אריאל שרון אף פעם לא ענה על הפנייה היוגוסלבית. איש המודיעין היוגוסלבי פנה עוד כמה פעמים אל איש המודיעין הישראלי בשאלה האם מילושביץ` צריך עדיין לחכות לתשובה כל שהיא? אולם כל מה שאיש המודיעין הישראלי יכול היה לעשות הוא לדווח ללשכת שרון על הפניות. בתחילת 1983 היוגוסלבים הפסיקו את פניותיהם.
המקורות שלנו מוסרים כי למרות שישראל הרשמית אף פעם לא יצרה קשר עם אנשיו של מילושביץ` בעיקר מתוך רצון להימנע ממעורבות בזירה שנחשבה `אסטרטגית` לאמריקנים, נוצר קשר בשנת 1989 בין אנשיו מילושביץ` לבין סוחרי נשק ישראלים. חלק מהתחמושת בה השתמשו הכוחות הסרביים במלחמה נגד הבוסנים, הקרואטים, והאלבנים, הייתה תחמושת ישראלית שסימני הזיהוי נמחקו ממנה, אשר הגיעה לשדה הקרב לאחר שסופקה על ידי מדינה שלישית.