מכון 'פאפו' Fafo הנורווגי, המכון שעמד מאחורי תהליך והסכמי אוסלו: רק 35 אחוז מהפלסטינים תומכים עכשיו בפתרון של שתי מדינות. גם בקרב אנשי הפת"ח 53 אחוז נגד הפתרון הזה. 53 אחוז מהפלסטינים תומכים בחיסולה של ישראל.

תיקדבקה:בעוד שהמערכת הפוליטית הישראלית גועשת סביב השאלה איך ממשלת נתניהו תקדם את התהליך המדיני עם הפלסטינים מבלי לתמוך בנוסחה האמריקנית של 2 מדינות המתקיימות זו לצד זו, מפרסם מכון 'פאפו' הנורווגי משאל דעת קהל שערך בימים האחרונים בגדה המערבית וברצועת עזה, וממנו עולה כי לא רק רוב הישראלים מתנגדים לפתרון הזה אלא גם רוב הפלסטינים.
לפי תוצאות משאל דעת הקהל, יש בדעת הקהל הפלסטינית רוב של 53 אחוז לשני פתרונות רחוקים ושונים לחלוטין מהפתרון של 2 מדינות.
קצת למעלה מ-33 אחוז מהפלסטינים, תומכים בביטול קיומה של מדינת ישראל, באם בדרך מדינית או צבאית, ובהקמת מדינה מוסלמית אחת על שטחה של כל ארץ ישראל.
בעד הקמת מדינה אחתמשותפת לישראלים ולפלסטינים, דרך ואמצעי אחר לחיסולה של ישראל, תומכים 20 אחוז מהפלסטינים. במילים אחרות, 53 אחוז מהפלסטינים תומכים לפני כל אופציה אחרת בחיסולה של מדינת ישראל.
המשאל קובע גם כי אפילו בתוך תנועת הפת"ח רק 47 אחוז תומכים בפתרון של 2 מדינות, בעוד ש-53 אחוז מתנגדים לו. אחוז התומכים בקרב החמס ברעיון של 2 מדינות מגיע רק ל-21 אחוז.
המקורות של תיקדבקה מציינים, כי אם מכון כמו 'פאפו', שהוא אחד הגורמים המשפיעים ביותר על המדיניות האירופאית במזרח התיכון, בייחוד בשאלת הסכסוך הישראלי-פלסטיני, מפרסם בפומבי תוצאות כאלה של משאל דעת כזה, פירוש הדבר, שגם חוקריו הגיעו למסקנה כי לא רק תהליך אוסלו פשט את הרגל, אלא גם התהליך האמריקני של 2 מדינות, ישראלית ופלסטינית המתקיימות זו לצד זו.
המקורות של תיקדבקה בוושינגטון מציינים, כי משאל דעת קהל פלסטיני זה, לא ישנה את עמדתו של נשיא ארצות הברית באראק אובמה, כי זהו הפתרון היחיד בו ממשלו יתמוך.
לישראלים רבים קשה יהיה להבין, אבל אומבה, < bהולך ומשתכנע בימים האחרונים, כי הוא לא יכול להתקדם במגעים שלו בעולם המוסלמי, ובייחוד באפגניסטן ופקיסטן, (המכונה עתה בוושינגטון חזית 'אפפאק' Afpak,) אלא אם הוא יצביע על התקדמות והישגים בסכסוך הישראלי-פלסטיני. בהתחשב בהלכי הרוח ברחוב הישראלי, וברחוב הפלסטיני, אובמה יעמוד בפני הצורך לכפות את הפתרון של 2 מדיניות לא רק על הישראלים, אלא גם על הפלסטינים. השאלה היא, באם הוא יצליח לעשות זאת, ואם כן, איך אפשר ליישם בשטח רעיון זה,כאשר רוב האוכלוסיות המעורבות בו מתנגדות לו.

Print Friendly, PDF & Email