מלחמת הסייבר מאחורי המהומות באיראן-קרב הסייבר הראשון המקיף אוכלוסייה של 48 מיליון איש

צריך לשים לב לשתי ההודעות שהתפרסמו ביום א' 7.1 בוושינגטון ובטהרן. שתיהן קשורות למלחמת הסייבר החשאית המתנהלת בין שורה של מדינות מערביות וערביות, ובראשן ארצות הברית, ובין איראן.
ראש סוכנות הביון המרכזית האמריקנית ה-CIA מייק פומפיו Michael Pompeo תיקן את אחד מהמראיינים אותו שאמר כי גל ההפגנות באיראן הסתיים, כאשר אמר כי 'גל ההפגנות עדיין לא מאחורינו'.
כלומר לפי המידע הנמצא בידיו, זו שאלה של זמן קצר שהפגנות והמחאות תתחדשנה.
בטהרן, הורה מנהיג איראן האייטוללה עלי חמנאי, להפסיק את לימודי השפה האנגלית בכל בתי הספר העממיים במדינה.
מנהיג איראן אמר, כי השימוש בשפה האנגלית היא הדרך באמצעותה המערב מבצע פלישה תרבותית  לאיראן , The English language paves the way for the West's cultural invasion. בעקבות הוראה זו הודיע ראש מועצת החינוך האיראנית מהדי נאביד-אדחאם  Mehdi Navid-Adham, כי לימוד השפה האנגלית היא מעתה 'בניגוד לחוק ולתקנות'.   
מדובר בעוד מחסום שהמשטר האיראני מנסה לשים לשימוש ההמוני הקיים באיראן ברשתות החברתיות.
בני נוער שאינם יודעים אנגלית יתקשו להשתמש בהן ויצטרכו להסתפק ברשתות האיראניות הקיימות ואשר כמעט כולן נמצאות תחת פיקוח הדוק של המשטר.
כל הצעדים האלה ננקטים לאחר שעתה מתברר, כי הגורם העיקרי במלחמת הסייבר הניטשת בין ארגוני המודיעין המערביים וגורמי המודיעין האיראניים, מאז פרצו המהומות באיראן, ביום חמישי 28.12.17, הייתה העובדה שלמעלה מ-48 מיליון איראניים מחזיקים במכשירי טלפון ניידים. כלומר, לכל אדם שני באיראן יש טלפון סלולארי. כמעט כל המכשירים האלה מחוברים בצורה זו או אחרת לרשתות החברתיות. מעריכים כי 40 מיליון איראנים משתמשים באפליקציית הטלגרם The app Telegram. המשימה לעקוב אחר מספר עצום כזה של משתמשים היא מעבר לכוחם ויכולתם של שירותי המודיעין האיראניים.
עד פרוץ המהומות בסוף חודש דצמבר היו גופי המודיעין המערביים והערביים, וגם בישראל בטוחים, כי איראן צועדת לקראת הצטרפות בטוחה להיות החברה מס' 6 בקבוצת חמשת המעצמות להן יש יכולות מפותחות במלחמה הסייבר: ארצות הברית, בריטניה, סין, רוסיה וישראל.  
 אולם בשבועיים האחרונים  התברר כי אלה היו חששות שווא.
תוך זמן קצר מאז תחילת ההפגנות והמהומות  הצליחו מומחי מלחמת הסייבר של גופי המודיעין והמערביים והערביים שפעלו במשותף מאחורי הקלעים של המהומות למוטט את השליטה של המודיעין האיראני באמצעי התקשורת  וברשתות החברתיות באיראן.
ההישג המהיר של גורמי המודיעין המערביים והערביים הפתיע אף אותם. איש לא העלה על דעתו, כי כבר בימים הראשונים של המהומות רוב החסימות שמומחי מלחמת הסייבר האיראניים הפעילו על אמצעי התקשורת והרשתות האלה יוסרו ותנועת המשתמשים בהם תהייה חופשית וללא הגבלה.  במילים אחרות, הנשק העיקרי של המשטר בטהרן מול מחוללי ההפגנות נשמט מידיו.
המקורות המודיעיניים של תיקדבקה מדווחים, כי במצב כזה אין פלא שטהרן החלה לגשש בימים האחרונים בעיקר במוסקבה ובייג'ין באם היא יכולה לקבל מהם עזרה כדי לחסום את החדירות המערביות לתוך רשתות התקשורת שלה.
הבקשה איראנית מעמידה את הרוסים ואת הסינים במצב קשה משום שהם בוודאי שלא ירצו להתעמת עם נשיא ארצות הברית דולד טראמפ בנושא איראן דווקא בתחום מלחמת הסייבר. 
נשיא רוסיה ולדימיר פוטין אשר ממילא נחלץ להגנת עמדותיה הצבאיות של איראן בסוריה, וכבר הזהיר בימים האחרונים את ארצות הברית שלא להתערב בעניינה הפנימיים של איראן, לא ירצה גם לערבב בנושא זה גם נושאים של מלחמת סייבר שהם ממילא נושא רגיש מאוד ביחסים הגלויים והחשאיים שבין ארצות הברית ורוסיה. הדברים אמורים גם לגבי נשיא סין צ'י ג'ינפונג  Xi Jinping, אשר שיקוליו בנושא מלחמת הסייבר קשורים יותר במערכת היחסים הסיניים עם צפון קוריאה, יותר מאשר עם איראן.

Print Friendly, PDF & Email

1 תגובות עבור “מלחמת הסייבר מאחורי המהומות באיראן-קרב הסייבר הראשון המקיף אוכלוסייה של 48 מיליון איש

  • ינו 9, 2018 @ 19:47 at 19:47
    Permalink

    כמה ממבו ג'מבו ב500 מילים .

    בינתיים המשטר חיסל את המיני מחאה בכוח צבאי רב למגינת לבם של אויביה של איראן

Comments are closed.