מלך ערב הסעודית עבדאללה, עומד להגיע לביקור דרמטי בדמשק. תיקדבקה: במרכז הביקור, תיווך סורי בין סעודיה ואיראן היכול להאפיל על פגישת המעצמות עם איראן בז'נווה
המקורות המודיעיניים ובמפרץ של תיקדבקה:מלך ערב הסעודית עבדאללה עומד להגיע בשעות הקרובות לביקור בדמשק, לאחר שהנשיא הסורי באשר אסד ביקר בסעודיה ונפגש אתו רק בשבוע שעבר (ביום ד' 23.9). במרכז הביקור ון בהצעה שהעלה הנשיא אסד ולפיה הוא יתווך בין ערב הסעודית ואיראן, כדי להביא לסיום המלחמה בתימן.
בדמשק נפוצו ביום ג' 29.9 בערב שמועות, כאילו המלך עבדאללה יצא כבר, או עומד לצאת מיד לדמשק.
אולם המקורות של תיקדבקה מדווחים כי המודבר במהלך מורכב ונרחב הרבה יותר מפתרון המלחמה בתימן. הסכמה סעודית לתיווך סורי בשאלת תימן, תהייה רק תחילתו של מהלך סעודי-איראני- סורי לא רק לשיפור היחסים בין ריאד, טהרן, ודמשק, אלא להקמת ציר סעודי-איראני-סורי אשר יפתור במשותף בעיות מזרח תיכוניות. המקורות שלנו מציינים, כי אכן ייוצר ציר כזה, מבחינתה של טהרן, מדובר בהישג מדיני-אסטרטגי גדול, אשר יאפיל בחשיבותו על שיחות העומדות להיפתח בין 6 המעצמות ואיראן, ביום חמישי 1 באוקטובר בז'נווה.
אם עבדאללה מלך עבר הסעודית, מוכן ערב פתיחת השיחות בז'נווה, להקים ערוץ שיחות נפרד משלו עם טהרן נראה כי יש לו גם תוכניות להגיע עם טהרן להסדר או הבנה גרעינית, מעבר לניסיונן של המעצמות, מהלך בו למלך עבדאללה אין כנראה אמון רב.
ציר סעודי- איראני-סורי, יכול גם להגיע לפתרונות בשאלות כמו הרכבת ממשלת אחדות בלבנון, ובפלסטין, ובסופו של דבר למשוך גם את קהיר להשתתף בו. התפתחויות כאלה, הן שליליות ביותר מבחינתן של ארצות הברית וישראל באזור.
בגיליון האחרון של השבועון דבקה-נט-ווקילי מס' 415 שיצא לאור ב-25 לספטמבר, דיווחו המקורות שלנו, כי הביקורים ההדדיים של עבדאללה ואסד מהווים את שיאם של מגעים נמרצים חשאיים בין חצר המלך בריאד וארמון הנשיאות בדמשק, המתנהלים בחודשיים האחרונים.
את המגעים האלה מנהלים מהצד הסעודי, ראש שירותי המודיעין הסעודיים הנסיך מוקרין בין עבדול עזיז, ומהצד הסורי גנרל עלי מאמלוקGen. Ali Mamluk , ראש שירותי המודיעין הסוריים ומי שנחשב כיום איש אמונו הקרוב ביותר של אסד עוזרו הראשי למגעים עם סעודיה הוא דמות מוכרת בארה"ב ובישראל. מדובר בסמיר אל תאקי ,Samir al Taqi ידידו וחברו האישי של אסד, הממלא את התפקיד של ראש מרכז המחקר אל שארק בדמשק Al-Sharq Center for International Relations. במכון סורי זה מרוכזים עתה גם המגעים הישירים בין ממשל אסד וממשל הנשיא אובמה.