ממשל בוש מתכונן להחזיר את עראפת לגודלו ומקומו הטבעי. מקור אמריקני: מי שפגע בנשיא ארצות הברית ובסוכנות הביון המרכזית צריך לשאת בתוצאות.
כמו שהצללים הארוכים של מלחמת המפרץ ב- 1991 חוזרים ומכים בישראל, כך הם חוזרים ומכים אולם בעוצמה חזקה יותר לפתחו של המנהיג הפלסטיני, יאסר ערפאת. החלטתו של הממשל החדש של ג`ורג בוש להשתית את צעדיו המדיניים הראשונים על מהלומה צבאית על עיראק, טורפת את קלפיו האסטרטגיים המרכזיים של המנהיג הפלסטיני. תוכניתו הצבאית מדינית של עראפת כנגד ישראל, עליה תיקדבקה דיווח כמה פעמים בחודשים האחרונים, קבעה כי במשך חודשי החורף של 2000 – 2001 תמשכנה הפעולות הצבאיות ומעשי הטרור כנגד מטרות ישראליות.
ישראל תגיע מותשת לאביב 2001 ואז תפתח נגדה חזית שניה בצפון, בגבול ישראל לבנון בה יהיו מעורבים כוחות צבאיים סורים ועיראקים. עתה, אם ארצות הברית היא זו שמנחיתה ראשונה מכה צבאית על עיראק כאשר מאחוריה קואליציה ערבית, נשמט מידיו של ערפאת הקלף העיקרי של מלחמת אל אקצא.
בלי הגיבוי הצבאי של עיראק,ובלי הגיבוי הצבאי של סוריה, אשר תצטרך להחליט באם היא מצטרפת לקואליציה האמריקנית כן או לא, אין שום סיכוי לפתיחתה של חזית שניה בצפון נגד ישראל ובוודאי שאין סיכוי לגרירת כל או חלק גדול של מדינות ערב להלחם לצד הפלסטינים. למרות שכלפי חוץ משמיע ערפאת קולות מעודדים ובטוחים בקשרים הטובים הצפויים לו עם ממשל בוש, ערפאת יודע היטב כי משפחת בוש לא סלחה לו על תמיכתו בסדאם חוסיין במלחמת המפרץ ב-1991 והיא בוודאי אינה מתכוונת לגלות סובלנות לגבי הציר שערפאת מנסה להקים בעולם הערבי, ציר בגדאד, דמשק ועזה.
הקואליציה האמריקנית נגד עיראק היא התשובה של ממשל בוש לקואליצה של ערפאת נגד ישראל. זה שינוי מכריע ושנה בצורה מהותית ממדיניותו של ממשל קלינטון. ערפאת גם יודע כי לאחר כניסתו של ג`ורג בוש לבית הלבן ב- 20 לינואר, הגיעו לקיצן ההזמנות התכופות לבוא לדיונים לא רק לבית הלבן אלא אף לוושינגטון. ממשל בוש אינו רוצה לראות את עראפת מסתובב בבירה האמריקנית.
מקור אמריקני בכיר בוושינגטון המקורב לממשל החדש אמר לתיקדבקה: "כמובן שערפאת, המצב ברשות הפלסטינית ואינתיפדת אל אקצא, אינם עומדים בראש רשימת הבעיות שאנו מתכוננים לטפל בהן בימים הקרובים. אנו מקבלים דיווחים מהנשיא קלינטון על המגעים שהוא מקיים עם ברק ועראפת אולם אנחנו לא מתרשמים כי הולכת ומתגבשת בין הצדדים הבנה לגבי הסכם קרוב אפשרי. לדעתנו מדובר בגישושים ותו לא.
אולם המצב ישתנה כאשר נתפנה לטפל בבעיה הפלסטינית. לפני כל דבר אחר על ערפאת יהיה להבין, כמו כל מדינאי אחר באזור או בכל מקום שהוא, כי הוא לא יוכל לדבר אתנו מתוך עמדה של כוח". "בתחילת ובמשך אינתיפדת אל אקצא", המשיך המקור ואמר, "המנהיג הפלסטיני פגע קשה בתדמיתם של נשיא ארצות הברית, מזכירת המדינה וסוכנות הביון המרכזית. אנו לא מתכוננים לעבור על כך בשתיקה. מי שהוא יצטרך לפרוע את החשבון על פגיעות אלה". דברים ועמדה זו של הממשל החדש הם המריצים, כרגע, את ערפאת, לקיים את המגעים התכופים בינו ובין הנשיא קלינטון, ובין נציגיו לבין נציגיו של של אהוד ברק. אבל בדיוק כפי שלברק הולך ואוזל הזמן כך גם לקלינטון ולערפאת.