ממשל טראמפ תומך בעמדה העיראקית-איראנית בנושא הכורדי. דורש מהכורדים לדחות את משאל העם על עצמאותם

מסעוד ברזאני Massoud Barzani, נשיא ממשלת האוטונומיה הכורדית בצפון עיראק KRG, שבירתה היא אירביל Irbil,  קבע את ה-25 בספטמבר כיום בו  ילכו תושבי האוטונומיה המונים כ-6 מיליון אנשים  למשאל עם אשר צריך להכריע בעד או נגד הכרזת עצמאות.  
לאוטונומיה הכורדית העיראקית יש כל הסממנים שיש למדינה. יש לה נשיא, פרלמנט,  מוסדות כלכליים, ושליטה בשדות הנפט של צפון עיראק. לאוטנומיה הכורדית יש גם צבא חזר ומאורגן- 'הפשמרגה' Peshmerga- המונה כ-30,000 חיילים סדירים.
למשאל על העצמאות ישנה חשיבות מכרעת לא רק לגבי מה שמתרחש בעיראק, אלא גם לגבי מה שמתרחש באיראן, בסוריה ובטורקיה.   
בכל אחת משלוש מדינות אלה ישנו מיעוט כורדי גדול.
בטורקיה  יש כ-15 מיליון כורדים. באיראן יש כ-7 מיליון כורדים, ואילו בסוריה יש כ-2 מיליון. כלומר, בארבע ארצות במזרח התיכון ישנם למעלה מ-30 מיליון כורדים.
מאחר והמלחמה בסוריה, כבר גרמה לכך כי לשני מיליון הכורדים הסוריים יש עצמאות חלקית וכי מי שמגן עליהם הם כוחות של מליציות כורדיות סוריות שהעיקרית ביניהן היא ה-YPG, הרי שביחד עם כוחות הפשמרגה, יש לכורדים העיראקים והסורים ביחד כוח צבאי סדיר המונה כ-70,000 חייל.  
לא רק כוחם הצבאי העולה של הכורדים מעורר דאגה עמוקה בטהרן, בגדאד, אנקרה ודמשק.
אם הכורדים העיראקים יחליטו שהם רוצים עצמאות וכי הם נפרדים מבגדאד, הכורדים בצפון סוריה  יכולים להצטרף אליהם, ושני הכוחות הצבאיים שלהם-הפשמרגה וה-YPG, שממילא שולטים בשטח, יוכלו להקים מדינה כורדית אחת גדולה  השולטת בצפון עיראק וצפון סוריה.
מאוחר יותר הכורדים באיראן ובטורקיה יכולים לדרוש להצטרף למדינה כורדית זו ולהקים את כורדיסטן הגדולה.
זו הסיבה העיקרית מדוע נשיא טורקיה ראסיפ טאייפ ארדואן מדבר בימים האחרונים על פלישה של הצבא הטורקי לצפון סוריה כדי למנוע מהלך כזה. האיראניים שלחו בימים אחרונים מסרים לאירביל, כי גם הם לא יישבו בחיבוק ידיים באם משאל העם לעצמאות יתקיים.
טהרן יכולה להפעיל את המיליציות השיעיות העיראקיות הפרו-איראניות נגד הכורדים, וממשלת בגדאד מאיימת לשלוח כוחות צבא עיראקים שיתקפו את הערים הכורדיות.
במילים אחרות, בעיראק יכולה לפרוץ מלחמה איראניתך-עיראקית-כורדית.
ביום חמישי טלפן שר החוץ האמריקני רקס טילרסון  Rex Tillerson , אל מסעוד בראזני וביקש ממנו לדחות את משאל העם. בראזני סירב והודיע לו כי משאל העם יתקיים במועדו.
עד עכשיו היו הכורדים בעלי בריתה הנחושים של ארצות הברית בעיראק ובסוריה. כוחות הפשמרגה הכורדיים השתתפו במערכה נגד ISIS במוסול ובגזרות לחימה אחרות בעיראק. בסוריה כוחות המיליציה הכורדית YPG, מהווים את עיקר הכוח הלוחם נגד ISIS בגזרת ראקא Raqqa. כ-2,000 לוחמים כורדים נהרגו בקרבות, ולמעלה מ-10,000 נפצעו.
באירביל בעיראק, ובחסקה  Al-Hasakah, וקאמישלי Qamishli , שהן שתי הערים הכורדיות המרכזיות בצפון סוריה שואלים מדוע  ארצות הברית שקודם הייתה זקוקה לעזרתם של הכורדים, עכשיו מפנה אליהם עורף ותומכת בעמדותיהן של טהרן ובגדאד.  

Print Friendly, PDF & Email

4 תגובות עבור “ממשל טראמפ תומך בעמדה העיראקית-איראנית בנושא הכורדי. דורש מהכורדים לדחות את משאל העם על עצמאותם

  • אוג 12, 2017 @ 18:22 at 18:22
    Permalink

    Free, Free, Kurdistan!

    Real ethnicity, real people, real nation; Everything the "Palestinians" are not.

  • אוג 13, 2017 @ 1:47 at 1:47
    Permalink

    ארה"ב עשו אותו דבר גם לנו ב1948!
    בשום פנים ואופן הכורדים לא צריכים להקשיב לארה"ב ודווקא לעשות מה שהם צריכים לעשות!

    עם ישראל יתמוך בעם הכורדי.

    BEJI KURDISTAN

  • אוג 13, 2017 @ 9:39 at 9:39
    Permalink

    מנעניין איך היחס של ישראל.
    אנחנו בעבר תמכנו בכורדים.

  • אוג 14, 2017 @ 12:19 at 12:19
    Permalink

    לסמוך על האמריקאים……

Comments are closed.