מנהיגי ערב: לא להכרה במדינה יהודית, שחרור כל 'האסירים הפוליטיים'. כל מזרח ירושלים-בירת פלסטין
במהלך מכוון נגד נשיא ארה''ב אובמה, המגיע ביום ו' 28.3 לריאד, ונגד המדיניות של שר החוץ האמריקני ג'ון קארי במו''מ בין ישראל לפלסטינים, עומדת וועידת מנהיגי מדינות הליגה הערבית, הנפתח ביום ג' 25.3 בכווית, לקבל שורה של החלטות אשר ייסתמו את הגולל על הסיכוי להשיג פריצת דרך כלשהי במו''מ האמריקני-ישראלי פלסטיני.
המקורות המזרח תיכוניים של תיקדבקה מדווחים, כי במרכז החלטות אלה, תעמוד ההחלטה שיקבלו השליטים הערביים, שאין להכיר במדינת ישראל כבמדינת העם היהודי.
במילים אחרות, יו''ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן, יוכל עתה לטעון כי נאסר עליו על ידי שליטי ערב להסכים לדרישה הישראלית הזאת.
בין שאר ההחלטות הנוגעות למו''מ שהשליטים הערביים יקבלו, תהייה הדרישה, כי 'אל קודס אל שריף'- כלומר כל מזרח ירושלים כולל הר הבית והעיר העתיקה, יוכרזו כבירת המדינה הפלסטינית. ארה''ב וישראל מתנגדות לדרישה ערבית זו.
השליטים הערבים יצאו גם בקריאה להפסיק את כל ההתנחלויות, להקפיא את פיתוחן, ובשלב הסופי לפרק אותן. כמו כן יקראו השליטים הערבים לשחרור מיידי של ממה שהם מכנים 'כל האסירים הפוליטיים הנמצאים במאסר בישראל'. במילים אחרות, שחרור כל האסירים הפלסטינים, כולל אסירים ערביי ישראל, אשר היו מעורבים במעשי טרור.
כל הניסיונות הנואשים שעשה השבוע, בעמן בירת ירדן, ראש הצוות האמריקני למו''מ השגריר מרטין אינדיק, לנסות ולעכב קבלת החלטות אלה, באמצעות הפעלת לחצים על עבדאללה מלך ירדן, ויו''ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן, עלו בתוהו.
המקורות שלנו מוסרים, כי גם הניסיונות של אינדיק לשכנע את הסטייט דפרטמנט בוושינגטון להפעיל לחץ על מדינות המפרץ, כדי שימנעו לתמוך בהחלטות כאלה, לא נענו.
הסיבה: ראש מחלקת המזרח הקרוב אן פטרסון, Anne Patterson, The Assistant Secretary of State for Near Eastern Affairs, מי שהייתה קודם לכם שגרירת ארה''ב בקהיר, ותומכת בקו של התקרבות ארה''ב לאחים המוסלמים, קו המנוגד להחלטות העומדות להתקבל בוועידת הפסגה הערבית, לא מצאה לנחוץ להפעיל לחץ דווקא בנושא המעניין את אינדיק, הנחשב כמי שפועל מחוץ למסגרת הסטייט דפרטמנט.
המקורות של תיקדבקה מציינים, כי החלטות נוקשות אלה של הפסגה, מכוונות בעיקר כדי להקשות על ביקורו בסוף השבוע של נשיא ארה''ב אובמה בסעודיה, ולאותת לו כי קבוצת מדינות המפרץ והמזרח התיכון הכוללת את ערב הסעודית, מצרים, איחוד נסיכויות הנפט הערביות UAE, בחריין, כווית, לא תיסוגנה מעמדותיהן, גם בנושאים אחרים, ובראשם המלחמה באחים המוסלמים ברחבי המזרח התיכון.
סעיף זה עומד במרכז הנושאים בהם וועידת הפסגה שתימשך יומיים ( יום ג'-ד' 26.3-25) תדון, והוא מוגדר כצורך להגיע לעמדה ערבית קולקטיבית לגבי המלחמה הטרור.
זה לא מקרה שנשיאה הזמני של מצרים עדלי מנסור Adly Mansour, יישא את נאום הפתיחה של וועידת הפסגה- נאום שיוקדש כולו לנושא הטרור, וזה גם לא מקרה שיומיים לפני פתיחת הוועידה, ביום א' 23.3, קבע בית המשפט בקהיר, כי 529 אנשי האחים המוסלמים אשר תקפו מטרות שלטון במצרים והרגו שוטרים וחיילים מצרים, יוצאו להורג.
שר ההגנה המצרי ומי שיהיה בקרוב מועמד לנשיאות מצרים, הגנרל פאתח אל-סיסי, מתכוון להורות על ביצוע גזר דין זה, כדי להראות לאחים המוסלמים, ושאר מדינות ערב, כי לא תהייה שום הרפיה במלחמה נגד האחים המולסמים.
נושא מרכזי אחר שיידון בוועידה יהיה המאבק שמנהלים, סעודיה, איחוד הנסיכויות ה-UAE, בחריין, מצרים, וכווית, נגד קטאר ותמיכתה באחים המוסלמים. חמש המדינות האלה החזירו כבר את שגריריהן מדוחה, וערב הסעודית איימה בהטלת מצור צבאי, יבשתי ואוויר, על קטאר, באם לא תספיק את תמיכתה באחים, ותסגור את תחנת הטלוויזיה אל ג'זירה.