מסעו של אולמרט באירופה, אזהרה ישראלית אחרונה לפני הפעלת אופציה צבאית נגד איראן.

בלעדי ומיוחד למקורות הצבאיים והמודיעיניים של תיקדבקה: מטרת נסיעותיהם של ראש הממשלה אהוד אולמרט למוסקבה, פריס, ולונדון, ונסיעתו של שר הביטחון אהוד ברק לוושינגטון, ופגישותיהם עם נשיא ארצות הברית ג'ורג בוש, נשיא רוסיה ולדמיר פוטין, נשיא צרפת ניקולא סרקוזי, וראש ממשלת בריטניה גורדון בראון, היא לא לפעול למען החרפת הסנקציות על איראן, אלא להעביר את המסר, כי מבחינת ישראל, חצתה טהרן כבר את הקו האדום בפיתוח הנשק הגרעיני וכי הגיע הרגע, להביא אותה להפסיק מיד את תוכניתה הגרעינית, או להפעיל נגדה את האופציה הצבאית. ראש הממשלה אולמרט, ושר הביטחון ברק, הביאו לפגישותיהם מידע חדש על פריצת דרך בתוכנית הגרעינית הצבאית הסודית האיראנית. מידע זה הוא שהביא בימים האחרונים להגברת האיומים של הצמרת האמריקנית נגד איראן. ביום א' 21.10, חזר ואמר סגן נשיא ארצות הברית דיק צ'ייני, כי וושינגטון לא תרשה כי בידי איראן, אותה הגדיר כמדינת טרור, יהיה נשק גרעיני. ראש המטות המזוינים החדש של ארצות הברית אדמירל מייקל מולן Adm. Michael Mullen, ביטל את הדיבורים כאילו ארצות הברית איננה יכולה לתקוף את איראן, בגלל המלחמות שהיא מנהלת בעיראק ואפגניסטן, ואמר כי הצבא האמריקני מסוגל לנהל פעולות נגד איראן, באם המנהיגות האמריקנית תחליט על כך, כולל להפציץ את המטרות הגרעיניות, או מטרות אחרות איראניות.
כדאי וצריך לשים לב לעובדה כי למרות הודעות הרשמיות הישראליות כי צריך להחריף את הסנקציות נגד איראן, נמנע ראש הממשלה אהוד אולמרט, מלהיפגש בנסיעתו לאירופה, עם ראשי המדינות המתנגדים להחרפת הסנקציות נגד איראן, כמו קנצלארית גרמניה אנג'לה מרקל, או ראש ממשלת איטליה רומנו פרודי. אולמרט נפגש רק עם ראשי המדינות, אשר ממילא תומכים בהרחבת הסנקציות, אבל גם באופציה צבאית נגד איראן.
עוד מוסרים המקורות שלנו, כי על נסיעתו הבהולה של ראש הממשלה ביום חמישי 18.10 למוסקבה להיפגש עם הנשיא ולדמיר פוטין הוחלט, מיד לאחר שבירושלים התקבל מידע מודיעני על השיחה הקשה שהייתה לפוטין קרוב לחצות ביום ג' 16.10, עם שליט איראן האייטוללה עלי חמנאי.
פוטין אמר לחמנאי, כי בגלל ההתפתחויות בתוכנית הגרעינית הצבאית האיראנית, מוסקבה איננה יכולה להגן יותר על העמדה האיראנית בפני הקהילה הבינלאומית, וכי עתה עומדת בפני ההנהגה בטהרן הברירה או להפסיק מיד את הפיתוח הגרעיני, או לעמוד בפני גם סנקציות חריפות יותר, וגם אפשרות של מתקפה צבאית עליה. דברים אלה של פוטין לחמנאי סותרים את דבריו הפומביים, כי לרוסיה אין מידע על תוכניות איראניות לפתח נשק גרעיני.
למוסקבה, אמר פוטין לחמנאי, לא תהייה ברירה אלא לתמוך בהחרפת הסנקציות. כאשר נודע בירושלים תוכן דבריו של פוטין, החליט אולמרט, לכלול את מוסקבה במסגרת הסיור האירופאי שלו.
המקורות של תיקדבקה במוסקבה וטהרן מדווחים, כי דברים אלה של פוטין לחמנאי, ונסיעתו של אולמרט מיד לאחר מכן למוסקבה, הביאו לכך כי בשבת 20.10, התפטר עלי לאריג'ני Ali Larijani, הממונה האיראני על המו"מ בנושא התוכנית הגרעינית. זמן קצר לאחר הגשת ההתפטרות, הזהיר הגנרל מחמוד צ'הארבגי, Mahmoud Chaharbaghi, מפקד כוחות הטילים והארטילריה של משמרות המהפכה, כי בדקה הראשונה לאחר שאיראן תותקף, 'בהתקפה כל שהיא', היא תשגר 11,000 טילים ופגזי מרגמות אל בסיסי האויב, כלומר ארצות הברית וישראל. משמעות נוספת של דברי הגנרל צ'הארבגי היא, כי בתגובה האיראנית על התקפה אמריקנית או ישראלית עליה, ישתתפו סוריה, חיזבאללה, החמס, והמליציות המזוינות בעיראק הנאמנות לאיראן.
מקורות צבאיים אמריקניים: אם סוריה הייתה בעיצומו של השקעה בהכנת תשתית ובניית כור להפקת פלוטוניום לשם ייצור נשק גרעיני, בוודאי שלאיראנים אין כל בעיה לעשות זאת, וצריך להניח כי כבר יש להם כור גרעיני פעיל, תת-קרקעי, דומה לזה שהופץ בסוריה, והוא נמצא כבר בשלבים הראשונים של הפקת הפלוטוניום הדרוש לייצור נשק גרעיני.

Print Friendly, PDF & Email