מפקד כוחות ארה"ב באוקיינוס השקט: ניירט את הטיל הצפון קוריאני רק באם יאיים לפגוע ישירות בארה"ב ובעלי בריתה

מפקד כוחות ארה''ב באוקיינוס השקט, האדמירל סמואל לוקליר Adm. Samuel J, Locklear, אמר ביום ג' 9.4, כי ארה''ב מסוגלת להגן על עצמה ועל בני בריתה מפני טילים צפון קוריאניים. האדמירל גילה, כי לטיל אשר הצפון קוריאנים מאיימים לשגר ביום ד' 10.4, יש טווח של 5,600 ק''מ, ולדבריו הוא איננו מסוגל לפגוע במטרות בתוך ארה''ב, כולל הוואי.
בהופיעו בפני וועדת השירותים המזוינים של הסנט בוושינגטון, אמר האדמירל, כי ארה''ב לא תיירט אוטומטית כל טיל צפון-קוריאני, אלא אם יתברר כי הטיל עומד לפגוע בארה''ב או בבעלי בריתה. משקיפים צבאיים שמו לב, כי האדמירל לוקלייר, לא אמר מילה על כך כיצד וושינגטון תגיב, אם לא טריטוריה אמריקנית תפגע, אלא בסיס, או אונייה של הצי האמריקני באוקיינוס השקט. הוא גם לא נשאל על אפשרות כזו על ידי הסנטורים.
הסנטור הרפובליקני ג'ון מקקיין אמר, כי אף פעם לא הייתה מתיחות כזו בין ארצות הברית לצפון קוריאה, מאז מלחמה קוריאה בשנות החמישים.
במשך יום ג' דיווחו המקורות הצבאיים והאיראניים של תיקדבקה תחת הכותרת: פיונגיאנג: נשגר ביום ד' טיל בליסטי לאוקיינוס השקט. עומדת לפרוץ מלחמה גרעינית. איראן: מתקני עיבוד אורניום חדשים. מאיימת לפרוש מה-NPT.
צפון קוריאה החריפה ביום ג' 9.4 את המתיחות הצבאית בחצי האי קוריאה, כאשר הודיעה כי היא תשגר ביום ד' 10.4 טיל בליסטי לאוקיינוס השקט. פיונגיאנג לא אמרה לאיזה מטרה הטיל ישוגר. כמו כן קראה צפון קוריאה לכל האזרחים והחברות הזרות הנמצאות בדרום קוריאה לצאת מיד מאחר ועומדת לפרוץ בקרוב מלחמה גרעינית בין שתי המדינות. בתחילת השבוע הודיעה פיונגיאנג כי לא תהייה אחראית לביטחונם של אזרחים זרים הנמצאים בצפון קוריאה החל מיום ד' 10.4.
יפן הודיעה ביום ג', כי היא מציבה סוללות טילי פטריוט מסביב לטוקיו ובמיוחד מסביב למשרד ההגנה היפני הנחשב מטרה מרכזית. כמו כן הציבו היפנים סוללות טילי פטריוט באיי אוקינאווה Okinawa .
במקביל, הודיעה טהרן כי היא מפעילה מכרה אורניום חדש ליד העיר סאגהאנד Saghand, במרכז איראן, המפיק כמויות 'עוגה צהובה' המועברים מיד להעשרה. נשיא איראן אחמדינז'אד הודיע במקביל, כי הוא יחנוך ביום ג' שני מתקנים חדשים להעשרת אורניום ליד העיר ארדקאן Ardakan, הנמצאת במרחק של כ-120 ק''מ ממכרה האורניום החדש.
בכך איראן מדגישה שוב, כי כל הוויכוח במערב ובישראל, על קווים אדומים לגבי כמויות האורניום המעושר שישנם ברשותה, אינם עניינו של שום גורם חיצוני, וזכותה להפיק ולהעשיר אורניום בכל כמות שהיא תבחר.

בהתפתחות חמורה אחרת, אמר ביום ג' יו''ר וועדת החוץ והביטחון של המג'ליס-הפרלמנט האיראני אלאדין בורוג'רדי Alaeddin Boroujerdi, כי טהרן שוקלת לפרוש מהאמנה הבינלאומית להפצת נשק גרעיני ה-NPT.
אלאדין בורוג'רדי אמר, כי לא מקובל על איראן שהיא חייבת לכבד את אמנת ה-NPT, ואת תקנות ה-IAEA, בעוד ארצות הברית והמערב, (כלומר, האירופאים), אינם ממלאים אחריהם, בייחוד אחר סעיף מס' 6 הקורא לצמצום כלי הנשק הגרעיניים, וסעיף 4 המאשר את זכויותיה של איראן להעשיר אורניום. ציטוט המקור: It is not acceptable for Iran to respect the NPT and the agency’s regulations but America and the West disregard its articles such as article 6 mandating reduction of nuclear weapons, and article 4 Iran’s nuclear rights.
המקורות של המודיעיניים של תיקדבקה מציינים, כי אם אכן איראן תנקוט בצעד כזה, הדבר יביא לסיום הפיקוח של אנשי הוועדה לאנרגיה גרעינית ה-IAEA, על מתקני העשרת האורניום האיראניים, ואיראן תוכל כמו צפון קוריאה לפתח נשק גרעיני ללא פיקוח בינלאומי.
פרישתה של איראן מה-NPT, והפעלה מחדש של כור הפלוטוניום ומתקני העשרת האורניום הצפון קוריאניים ביונגביון Yongbyon, צעד עליהם פיונגיאנג הודיעה בסוף שבוע שעבר, יאפשרו לשתי המדינות להדק עוד יותר את שיתוף הפעולה הגרעיני ביניהן.
כל הצעדים האלה נעשים ביום ג', כאשר גם הצמרות המדיניות והצבאיות האמריקניות והישראליות, מלבד לדבר, אינן נוקטות אפילו בצעד אחד ממשי כדי להפסיק את ההידרדרות הצבאית-גרעינית בחצי האי קוריאה ובמפרץ הפרסי.

 

Print Friendly, PDF & Email