מצוד בבריטניה ובמערב אירופה אחר חברי רשת הטרור של המתאבד ממנצ'סטר. חשש ממתאבדים נוספים שבידיהם מזוודות נפץ

ראש ממשלת בריטניה תרזה מאי העלתה את רמת הכוננות מפני פעולות טרור בבריטניה לדרגה הגבוהה ביותר 'קריטית' critical, ביום ד' 24.5, והודיעה על הצבת 3,800 חיילים בריטים חמושים במרכזי הערים, מקומות ציבוריים, בתחנות רכבת ושדות תעופה מרכזיים.
מוסדות ציבוריים מרכזיים בבריטניה נסגרו בפני מבקרים חיצוניים, ביניהם בנין הפרלמנט הבריטי. ארמון המלכה הבריטית-בקהינגאם פאלאס-  Buckingham Palace, הוקף בכוחות צבא חמושים.
זו פעם ראשונה בכ-14 השנים האחרונות מאז 2003, שצבא בריטי מופיע במרכזי הערים בבריטניה. כל הצעדים האל ננקטו לאחר שהמודיעין הבריטי הגיע למסקנה, כי המחבל המתאבד  במנצ'סטר,  סאלמן עבדי Salman Abedi בן-22, כנראה ייצר או החזיק בביתו יותר מפצצה אחת.
ההערכה המודיעינית היא, כי או שהוא העביר את הפצצות לטרוריסטים אחרים העומדים לבצע באמצעותן פיגועי התאבדות, או שקבוצת טרור שמחזיקה בידיה פצצות נוספות פיזרה אותם בין מתאבדים פוטנציאלים, שלכל אחד מהם נקבעה כבר המטרה היכן שיתפוצץ.
במילים אחרות, שירותי הביטחון הבריטיים מודים בכך, כי עתה הם נמצאים במרוץ מול הזמן  למנוע אפשרות של פיגוע או פיגועי התאבדות נוסף בבריטניה, כאשר הזמן איננו פועל לטובתם.
העובדה ששירותי הביטחון והמודיעין הבריטיים מודיעים כל הזמן, כי הם הכירו את המחבל-המתאבד ועקבו אחריו עוד לפני הפיגוע במנצ'סטר, לא רק שאיננה מקלה על המצב אלא מחמירה אותו.
ביום ד' נמסר על מעצרם של שלושה חשודים במעורבות בפיגוע, בו נרצחו 22 איש ו-69 איש נפצעו מהם 20 נמצאים במצב קריטי.
 השלטונות הבריטים אינם מוסרים מספרים על מספר האנשים הנעדרים, אולי מתוך תיקווה כי בסוף הם ימצאו. אולם ככל שנוקפות השעות הולכים ופוחתים הסיכויים למצוא את עקבותיהם.
נראה כי כמה מהם, או כולם, היו קרובים לנקודה בה הפצצה התפוצצה.
עכשיו מתחילות לצוף בדעת הקהל הבריטית ובאירופה שאלות, כיצד סאלמן עבדאי, חמק מהמעקב אחריו, הצליח לקיים בביתו מאגר של חומרים לייצור פצצות, וכיצד הצליח לפעול במשך תקופה ארוכה מבלי שייעצר, ומבלי להשאיר עקבות? 
עבדי ביקר עד מלפני כמה ימים בלוב, וחזר השבוע לבריטניה, ובכל זאת הצליח להתחמק מהעוקבים אחריו ולפוצץ את עצמו באולם הכניסה של קונצרט הפופ שנערך במנצ'סטר, מבלי שאיש יעצור מבעדו. מצלמות הביטחון מראות, כיצד עבדי מניח את מזוודת הנפץ שנשא בין הקהל ומפוצץ אותה.  
מקור אחר של מבוכה לשלטונות הביטחון והמודיעין הבריטי הם חילוקי הדעות ביניהם ובין המודיעין הצרפתי לגבי זהות ארגון הטרור אליו השתייך סאלמאן עבדי.
המודיעין הבריטי חושד, כי סאלמן עבדי היה קשור עם קבוצת טרור שיש לה קשרים עם ארגון אל קעידה. הקבוצה נקראת 'קבוצת הלוחמים המוסלמיים הלובית' Libyan Islamic Fighting Group-LIFG, שאחד מראשיה נחשב כמומחה לייצור פצצות של ארגון הטרור. קבוצה זו פועלת באותו אזור בלוב היכן שמתגוררים כיום הוריו של עבדאי.
המודיעין הצרפתי בטוח בכך, כי עבדאי לא נסע ללוב לבקר את משפחתו, כפי שסבורים בבריטניה, אלא השתמש בנסיעות אלה כדי להמשיך בנסיעתו מלוב לסוריה שם עמד בקשרים עם אנשי ISIS. שר הפנים הצרפתי ג'ראד קולומב Gerard Collomb אמר, ביום ד', כי למודיעין הצרפתי והבריטי יש מדוע על נסיעותיו של עבדי לסוריה ועל קשריו עם ISIS.

Print Friendly, PDF & Email