מצרים קבלה רישיון לייצור של טנקים רוסיים מסוג T-90S. פס הייצור המצרי יהיה מסוגל לייצר 50 טנקים בשנה החל משנת 2019
צבא מצרים הוא הצבא הערבי השלישי, שכוחותיו נמצאים ליד ישראל, המכניס לשירות מבצעי את טנק המערכה הרוסי מדגם T-90S. טנקים כאלה כבר נלחמים בשירות צבאות סוריה ועיראק. באחרונה נראו טנקים אלה משתתפים בפעולות קרביות של מליציות עיראקיות שיעיות הנלחמות בסוריה תחת פיקוד איראני.
לפי התוכניות של צבא מצרים, פס הייצור של טנק המערכה הרוסי שבהקמתו עוסקים כבר מהנדסים וטכנאים צבאיים רוסיים, יוקם במפעל המצרי לתיקון טנקים הממוקם באבו זעבל שליד קהיר, ונושא גם את הם 'המפעל התעשייתי-הצבאי מס' 200,' The Abu Zaabal Tank Repair Factory-Military Factory 200.
מפעל זה הנחשב לאחד המפעלים הגדולים ביותר במזרח התיכון ליצור טנקים וכלי רכב משוריינים הוקם על ידי צבא ארצות הברית, ועד עתה יוצרו בו טנקי המערכה האמריקנים בהם הצבא המצרי משתמש מדגם M1A1.
(חיל האוויר הישראלי הפציץ את המפעל הזה לפני 48 שנה בשנת 1970, במסגרת מלחמת ההתשה שישראל ניהלה אז נגד המעורבות הצבאית הרוסית במצרים. בהפצצה נהרגו אז כ-70 מעובדי המפעל.)
הטנק שוקל למעלה מ-46 טון. הואר בעל מנוע של 1,000 כוחות סוס, ויש לו טווח נסיעה של למעלה מ-550 ק"מ, והמהירות המרבית שלו היא 60 קמ"ש. צוות הטנק מונה שלושה אנשים.
מקורות צבאיים מדווחים, כי הטנק הרוסי שייוצר במצרים יהיה מסוגל לשגר טילי נ"ט מונחים מסוג 9M119 Refleks anti-tank guided missiles, באמצעות התותח חלק הקדח smoothbore gun שלו שיהיה בקוטר של 125 מ"מ מדגם 2A46M.
מקורות צבאיים במצרים מסרו, כי הטנקים הראשונים יחלו לצאת מקו הייצור, בעוד כשנתיים, לקראת סוף 2019, וכאשר הייצור ייכנס לקצב מלא שנה לאחר מכן ב-2020 יצאו מהמפעל כל שנה 50 טנקים. המפעל גם ישמש כמרכז לתיקון ואחזקת הטנקים.
אם משווים את הטנק T-90S הרוסי מול טנק המרכבה מס' 4 הישראלי מקבלים את העובדות הבאות:
עליות הייצור של הטנק הישראלי הרבה יותר יקרות. בעוד שמחירו של הטנק הרוסי הוא 4.5 מיליון דולר, הרי הטנק הישראלי עולה לפחות 6 מיליון. לטנק הישראלי יש תותח חלק הקדח בקוטר של 120 מ"מ, בעוד שהקוטר של התותח הרוסי הוא 125 מ"מ.
בעוד שהטנק הרוסי גמיש יותר בתנועה 60 קמ"ש, הטנק הישראלי הוא מהיר יותר 65 קמ"ש.
הטנק הרוסי הוא קל יותר ושוקל רק 46 טון, לעומת הטנק הישראלי שהוא הרבה יותר כבד ומשקלו מגיע ל-65 טון.
ההבדל הגדול הזה הוא בעיקר תוצאה של המיגון הכבד בו מצויד הטנק הישראלי, מערכות השריון הפסיבי המודולרי ו'מעיל רוח', המערכות הטכנולוגיות המתקדמות הממוקמות בו, כמו מערכת בקרת הירי ומערכת ניהול קרב דיגיטליות, ויכולתו הטכנית הגבוה המאפשרת עבירות בשטחים קשים לתנועה.
מי צריך טנק אם יש טיל אנטי טנקים???
טנק זה נשק של אדם הקדמון ועבר זמנו!!!
צודק,
מי צריך מטוסים אם יש טילים נגד מטוסים
לפרארי יש מנוע יותר חזק?
מוזר ??? יצור טנקים ייצור ?
ומי יגן עליהם מהמטוסים בשמיים ???
למצרים יש עודף גדול של טנקים בשל הסכם הסיוע הבטחוני האמריקאי. למעשה הם ביקשו מזמן מהאמריקאים להפסיק לשלוח להם טנקים אך נענו בשלילה.
הם כנראה רוצים את היכולת ובודאי לא ייצרו יותר מידי טנקים
למצרים אין אויבים, מה הם צריכים כאלו טנקים ועוד בכמות כזו.
בכל מקרה, המרכבה הוא הטנק הטוב בעולם בזכות מערכת המיגון האקטיבית.
כל שאר המיכלולים, בכל הטנקים שווים אבל במרכזה ישנם שינויים שעושים אותו יעיל וטוב יותר לצוות
בתנאי ישראל והמזרח התיכון.
למצרים אין אויבים, אבל היא האויב. כל תרגילי הצבא המצרי הם תרחישי מלחמה נגד ישראל.
דומה למרכבה
המרכבה הוא בין הטובים בעולם עוד לפני מעיל רוח.
הוא עוד יותר טוב בזכות הצוותים ותורת הלחימה.
הוא מושלם מבחינת תאימות לתנאי השטח והיחיד בעולם שיכול לנסוע על בזלת בלי לפרוק זחל כל רגע.
מערכת העקיבה שלו הייתה מדהימה גם לפני 18 שנה ומאז עברו שנות דור מבחינת הפיתוח שלה.
הT הרוסיים אף פעם לא הצטיינו במיוחד במדבר שהוא בערך ההפך מהאקלים הממוצע ותוואי שטח שנבנה עבור הרוסים .
ה T נבנו עם גישה של קודם כל , עימות מול נאט"ו באירופה.
כך או כך יש להם תמיד עלויות זולות יותר, התותח אכן חזק יותר על הנייר. אבל אצלנו טנקים ( למעט מלחמת לבנון השניה מסתבר ) , לא ממש נעים לבד בשטח והינם חלק ממכלול שלמדנו להפעיל טוב מאוד יחדיו.
במצב הנוכחי טנקי אויב הם פשוט מטרות אימונים ליכולת שלנו, גם אם יהיה להם את הלאופורד המהולל.