מקורות בוושינגטון: שליחת כוחות ומערכות ליירוט טילים אמריקנים למפרץ הפרסי תאפשר לאיראן להגיע גם לשלב בו תהייה לה יכולת להחזיק באופציה גרעינית וגם להבנה עם ארה"ב על הקווים המוסכמים ביניהן לחלוקת הכוח וההשפעה במפרץ הפרסי ובמזרח התיכון
המקורות הצבאיים, בוושינגטון, והאיראניים של תיקדבקה: תגבור הכוחות האמריקנים במפרץ הפרסי, שליחת מערכות אמריקניות ליירוט טילים ל-4 מדינות המפרץ הפרסי, סעודיה, בחריין, כווית, וקטאר, והשתתפות אמריקנית פעילה בהקמת כוח הגנה סעודי נגד התקפות טרור, כולל התקפות של איראן על שדות ומתקני הנפט, לא נועדו לעצור את התוכנית הגרעינית האיראנית, אלא נועדו לבנות מאזן כוחות אמריקני במפרץ הפרסי מול איראן גרעינית.
זו אחת מ-2 הסיבות העיקריות אשר הביאו את שר החוץ האיראני מנוצ'ר מוטאקי לומר ביום שישי 5.2, כי 'כמות האורניום (המועשר) לייצוא היא נושא למו"מ'. 'אבל אני בטוח שאפשר יהיה למצוא פתרון' (לבעיה). ציטוט המקור:The amount of uranium (for export) is negotiable. But I am confident that a solution can be found
מוטאקי אמר דברים אלה עם הגיעו למינכן כדי להשתתף בוועידה הבינלאומית היוקרתית לביטחון המתכנסת בסוף השבוע במינכן, זאת למרות הדיבורים הרמים של ארצות הברית ואירופה על בידוד איראן. ההזמנה מתפרשת כניסיון לתת לאיראן עוד הזדמנות להגיע להסכם על העשרת האורניום, ומוטאקי הרים את הכפפה. אולם כאשר עשה זאת לא שכח לציין כי איראן היא שתקבע את כמויות האורניום שתשלחנה. כלומר, העשרה תעשה על פי תנאיה של איראן ולא של ארצות הברית והמעצמות.
המקורות האיראניים של תיקדבקה מדווחים, כי הסיבה השנייה לאופטימיות פתאומית זו בדבר פתיחה מחדש של המו"מ להשגת הסכם על העשרת האורניום האיראני,פירושה מתן זמן נוסף לאיראן לסיים את פיתוח תוכניתה הגרעינית, עד לשלב בו היא תוכל לגשת לבנות נשק גרעיני. לכך איראן זקוקה עוד לכמה חודשים אחדים.
ראש שירותי המודיעין האמריקניים דניס בלייר US intelligence chief Dennis Blair כתב ביום ג' 2.2 לסנט, 'כי אנחנו (קהילת המודיעין האמריקנית) ממשיכה להעריך כי איראן מחזיקה פתוחה את האופציה של בניית נשק גרעיני, בחלקה על ידי בניית יכולות גרעיניות שונות, שתביא אותה קרוב לשלב בו היא תוכל לייצר נשק כזה, באם היא תבחר לעשות זאת'. 'אנחנו איננו יודעים אם איראן תחליט לבסוף לבנות נשק גרעיני'. ציטוט המקור: We continue to assess Iran is keeping open the option to develop nuclear weapons in part by developing various nuclear capabilities that bring it closer to being able to produce such weapons, should it choose to do so. We do not know, however, if Iran will eventually decide to build nuclear weapons. המקורות שלנו בוושינגטון מציינים, כי אם זו היא ההערכה המודיעינית בארצות הברית, הרי שממשל הנשיא באראק אובמה השלים כבר עם העובדה כי איראן כבר הגיעה לשלב בו היא יכולה לגשת לבנות נשק גרעיני, וכל מה שהיא צריכה כדי לבנות נשק כזה, היא החלטה פוליטית ותו לא. במילים אחרות, המאבק, בינתיים רק הדיפלומטי-מילולי עם איראן, הוא לא למנוע ממנה לפתח את התוכנית הגרעינית שלה, דבר שארצות הברית כבר זנחה, אלא להביא אותה להכרה כי בשלב זה היא צריכה לעצור ולא לבנות את הנשק הגרעיני עצמו.
המקורות של תיקדבקה בוושינגטון מציינים, כי קו המחשבה הזה של ממשל אובמה, הוא הסיבה העיקרית להחלטה של ממשל אובמה לתגבר את הכוחות האמריקנים במפרץ.
אם לאיראן יש יכולת לגשת לבנות נשק גרעיני בכל עתה שתחפוץ, צריך להבהיר לה, שגם אם יהיה ברשותה נשק גרעיני, היא לא תוכל לשלוט במפרץ הפרסי, ולהכתיב למדינות המפרץ את מדיניותה, משום ששם היא תתקל בכוח האמריקני המוזרם לשם בימים אלה.
המקורות הצבאיים שלנו מציינים, כי מדיניות זו של ממשל אובמה, היא ההפך הגמור ממה שמציגים ראש הממשלה בנימין נתניהו, ושר הביטחון אהוד ברק, כאשר הם מדברים על פעולה בינלאומית משותפת לעצירת התוכנית הגרעינית האיראנית. הצבת הכוחות האמריקנים, כולם בעלי אופי הגנתי, במפרץ הפרסי, לא רק שלא תעצור את התוכנית הגרעינית האיראנית, אלא תאפשר לטהרן תחת הכותרת של חידוש המו"מ עם ארצות הברית ועם המעצמות, להמשיך ללא הפרעה בפיתוח יכולותיה הגרעיניות כפי שדניס בלייר קובע, דבר שיהפוך את המו"מ הגרעיני למשא ומתן בין ארצות הברית ואיראן, על הקווים המוסכמים ביניהן לחלוקת הכוח וההשפעה במפרץ הפרסי ובמזרח התיכון, כאשר ישראל לא רק נדחקת ממרכז הבמה המזרח תיכונית, אלא צריכה להשלים גם עם יכולותיה הגרעיניות של איראן.