מקורות תיקדבקה בוושינגטון: כמה פרשנים פוליטיים בוושיטנגטון: דוח בייקר-המילטון מאפשר לממשל להגיע להסכם עם השיעיים העיראקים על נסיגה אמריקנית. הסכמה זו הושגה לאחר שהממשל מאפשר לאיראן להשיג תוך שנתיים נשק גרעיני, על חשבון הקרבתה של ישראל. מדו"ח בייקר-המילטון (בתמונה), שהתפרסם אחה"צ בוושינגטון, הממליץ לנשיא ארה"ב ג`ורג בוש איזה מדיניות עליו לנקוט בעיראק והמזרח התיכון, עולה כי דוח הוועדה קובע במפורש: `כי על הבית הלבן ליזום מיד יוזמה דיפלומטית חדשה שתפתור את הסכסוך הישראלי-פלסטיני`. it also prods the administration to launch a new diplomatic initiative to solve the Israel-Palestinian conflict. כדי להדגיש עד כמה דרמטית ונועזת יוזמה דיפלומטית זו ביחסי ישראל- הפלסטינים צריכה להיות, קובעת הוועדה: `ארצות הברית איננה יכולה להשיג את מטרותיה במזרח התיכון מבלי מאמץ והתחייבות לתוכנית שלום שתיושם בכל החזיתות`. כלומר המדובר גם בכפיית מהלך אמריקני בנושא הישראלי-סורי ציטוט: The US cannot achieve its goals in the Mideast unless it embarks on a renewed and sustained commitment to a comprehensive peace plan on all fronts. מאוחר יותר נמסר בוושינגטון כי הוועדה קוראת לשיחות ישירות בין ישראל-לסוריה, הפלסטינים, ולבנון. ניגוד לפרסומים בישראל, הוועדה קובעת תאריך ברור מאוד לנסיגת הכוחות האמריקנים מעיראק והוא, תחילת 2008. נסיגה שתשאיר את ירדן וישראל חשופות בחזית המזרחית שלהן.
הוועדה מגדירה את הנסיגה האמריקנית `כהפסקת כל מעורבות של הצבא האמריקני בפעולת לחימה בעיראק`.
מאחר וקשה להניח כי הצבא האמריקני יוכל להישאר בעיראק מבלי להלחם בגרילה הסונית ובאל קעידה ברור, כי באם הנשיא בוש יאמץ את מסקנותיה, תוך שנה אחת כל הצבא האמריקני צריך להיות מחוץ לעיראק. להלן הציטוט: urging the Bush administration to set a target of moving most U.S. troops out of their combat roles by early 2008 . הוועדה קוראת גם למשא ומתן ישיר בין ארצות הברית איראן וסוריה. המקורות שלנו בוושינגטון מצייניםכי בתוך 24 שעות השלים ממשל בוש את המהפך במדיניותו במזרח התיכון,ובייחוד כלפי עיראק וישראל. המהפך המבוסס על 4 נקודות עיקריות:
א: ארצות הברית איננה יכולה למנוע או לא תפעל נגד התקפה גרעינית איראנית על ישראל.
ב: ארצות הברית נסוגה מעיראק תוך שנה אחת.
ג: ארצות הברית תיזום תוך זמן קצר מהלך לפתרון הסכסוך הישראלי-פלסטיני.
ד: ארצות הברית תחל במו"מ ישיר עם איראן ועם סוריה.
שינויים דרמטיים אלה במדיניות האמריקנית, דווחו במלואם בתיקדבקה במהלך חודש נובמבר.
המקורות המזרח תיכוניים של תיקדבקה מדווחים כי ניסיונם הבולט של ראש הממשלה אהוד אולמרט ושרת החוץ ציפי ליבני, להתעלם מהמסקנות ומהמשמעויות של דוח בייקר-המילטון, כפי שהם מתעלמים מדבריו של המיועד להיות שר ההגנה האמריקני רוברט גייטס, כי ארצות הברית לא תוכל למנוע התקפה גרעינית איראנית על ישראל, היא מדיניות של בת יענה הטומנת את ראשה בחול. ממשל בוש יפעל עתה במהירות ליישום דבריהם והצעותיהם של בייקר-המילטון ורוברט גייטס.
לכן לא צריך להתפלא, כי מיד לאחר פרסום הדוח בוושינגטון ביום ד` אחה"צ אמר מוריס Dick Morris, אחד הפרשנים הפוליטיים הבולטים בוושינגטון, כי דוח בייקר-המילטון מאפשר לממשל להגיע להסכם עם השיעיים העיראקים על נסיגה אמריקנית. הסכמה זו הושגה לאחר שהממשל מאפשר לאיראן להשיג תוך שנתיים נשק גרעיני, על חשבון הקרבתה של ישראל. ישראל, לדעת דיק מוריס, `עומדת בפני שואה מס` 2`.