משבר עמוק בוול סטרייט. משבר עמוק בבורסה בתל-אביב.
תיקדבקה: אותה תופעה, כמו בקלפיות של 'קדימה', התגלתה ביום ד' 17.9 בבורסה בתל-אביב. לתדהמת ראשי האוצר, בנק ישראל, וראשי הקהילה הפיננסית, והבנקאות בישראל, התברר להם, כי הציבור הישראלי, כמו דעת הקהל האמריקנית, והאירופאיות, אינו מקבל את ההסברים ודברי ההרגעה שלהם, כי הכול מתנהל כשורה והמשק והבנקים הישראלים אינם חשופים ביותר למשבר הפיננסי בארצות הברית. ביום ד' אחה"צ, החלו בבורסה התל-אביבית ירידות שערים חדות, שהוגדרו על ידי כלכלנים בכירים, במילים 'מפולת', ו'מכירה כללית'. בייחוד נרשמה ירידה חדשה ביותר במניות הבנקים.
מניית בנק הפועלים ירדה ב-12.5 אחוז, מניית דיסקונט ב-9 אחוזים. בנק לאומי 5.5 אחוז, ואפריקה ישראל 12.8.
אחד מוותיקי הבורסה אמר: לציבור הישראלי אין פשוט אמון בנתונים שמסרו הממשלה והבנקים לגבי ההפסדים שנגרמו לבנקים כתוצאה מהתמוטטות בנק ההשקעות 'ליהמן ברזרס'.
המפולת הכלכלית נמשכה ביום ד' גם בניו יורק, מוסקבה, ולונדון. בוול סטרייט יש ירידות חדות ביותר, בייחוד של בתי ההשקעות 'גולדמן זקס', ירידה של 33 אחוז. 'מריל לינץ', ירידה של 25 אחוז, והתרסקות נוספת של חברת הביטוח AIG שירדה ב-50 אחוז, למרות ש'הפדרל רזרב' הסכים להלוות לה 85 מיליארד דולר.
ביום ד' התברר כי הלוואת ענק זו של עשרות מיליארדי הדולרים, עוררה אצל ציבור המשקיעים את האפקט ההפוך אותו ניסו לשדר ראשי המשק האמריקני. המשקיעים החלו לחשוש כי 'הפדרל רזרב', השקיע ב-AIG , יותר כספים מאלה העומדים לרשותו. חששות אלה התגברו במשך היום, כאשר האוצר האמריקני הודיע, כי הוא מעמיד לרשות 'הפדרל רזרב' עוד 40 מיליארד דולר כדי לשפר את ביצועיו. נקיטת צעד כזה עורר את חששם הכבד של המשקיעים, והירידות התלולות בוול סטרייט החלו.
אותו תהליך התרחש בתל-אביב.
מיד לאחר פגישתם של נגיד בנק ישראל סטנלי פישר, וראשי הבנקים בישראל, פרסם הבנק הממלכתי הישראלי הודעה שאמרה, כי הבנקים בישראל מנוהלים יחסית טוב. ציבור המשקיעים שלא השתכנע מההסבר הזה, ובוודאי שלא משתיקתם הנמשכת של ראשי הבנקים, החל לא רק 'זורק' את מניות הבנקים בניסיון להיפטר מהן, אלא גם את אגרות החוב, שנחשבו עד כה כאפיקי השקעה בטוחים. אין ספק כי ביום ד', הגיע המשבר הפוליטי והפיננסי בישראל לשיאים חדשים.