משחק סימולציה: איראן תבצע ניסוי גרעיני תוך שנה. ארה"ב תציע לישראל מטריה גרעינית

'הטיימס' הלונדוני מפרסם ביום ג' 10.1, פרטים על משחק סימולציה שערך המכון ללימודי ביטחון לאומי ה-INSS באוניברסיטת ת''א בראשותו של היועץ לביטחון לאומי לשעבר האלוף (במיל.) גיורא איילנד, ובו נקבע כי לאיראן יהיה נשק גרעיני במשך 2012, וכי היא תבצע ניסוי גרעיני לא יאוחר מינואר 2013. משחק הסימולציה קובע כי בהתרחשות של ניסוי גרעיני איראני יפעיל ממשל הנשיא אובמה לחץ כבד על ישראל שלא להגיב, וכתמורה יציע לה חוזה הגנה מקיף, במילים אחרות, מטריה גרעינית אמריקנית.
המקורות הצבאיים והמודיעיניים של תיקדבקה מדווחים כבר מספר חודשים, כי איראן החלה כבר בהכנות לקראת עריכת ניסוי גרעיני. הכוונה האיראנית היא לבצע ניסוי גרעיני במתקן גרעיני בן 1 קילוטון, והוא יהיה דומה לניסוי שערכה צפון קוריאה ב-2006.  הניסוי יהיה תת-קרקעי, וכדי לבצעו תוך 11 חודש איראן החלה כבר בהקמת המתקנים התת-קרקעיים הדרושים לכך. לכן כל הדיבורים על הפעלת מתקן העשרת האורניום התת-קרקעי בפורדו Fordow, שאין בהם כל חדש, הם למעשה כיסוי למידע על ההכנות לניסוי גרעיני  בהן איראן כבר מצויה. 
עוד סבורים המקורות האיראנים שלנו, כי איראן תבצע את הניסוי במשך שנת 2012, ולא תמתין עד ינואר 2013, כלומר עד שלבית הלבן ייכנס לתקופה כהונה שנייה הנשיא באראק אובמה, או נשיא רפובליקני חדש.
לאחר פיתוח מואץ של התוכנית הגרעינית בחמש השנים האחרונות מאז 2007, מול שני נשיאים אמריקנים, ג'ורג בוש הרפובליקני, ובאראק אובמה הדמוקרטי,  הגיעה ההנהגה האיראנית למסקנה כי וושינגטון היא נמר של נייר, וכי היא לא תפעל נגד הנשק הגרעיני האיראני. הנחה זו התחזקה בטהרן בשנתיים האחרונות במיוחד בגלל המשבר הכלכלי העמוק בו העולם המערבי נמצא.
בעוד בארצות הברית ובישראל מדברים על הנזקים הכבדים שהסנקציות מביאים לכלכלה האיראנית, לא נשמעת מילה אחת על העובדה כי הסנקציות לא רק שלא עצרו או האטו את התוכנית הגרעינית הצבאית האיראנית, אלא החישו את התקדמותה. מזווית ראייה איראנית ארה''ב והמערב מצויים במצב כלכלי הרבה יותר קשה מטהרן.    
ממשחק הסימולציה הישראלי עולה, כי גם ארצות הברית וגם ישראל לא תתקופנה את התוכנית הגרעינית האיראנית בשנה הקרובה, וכי הן תאפשרנה לטהרן לבצע את הניסוי הגרעיני.  המקורות שלנו סבורים כי ההערכה זו שגויה, והיא מייצגת את דעת קבוצת הבכירים במערכת הביטחון והמודיעין הישראלית לשעבר, הסבורים כי ישראל יכולה לחיות עם נשק גרעיני איראני, ואין צורך להשמידו.
המקורות של תיקדבקה בוושינגטון  מדווחים, כי נכון לשלב זה, קיימת החלטה של הנשיא באראק אובמה שלא לאפשר לאיראן להשיג נשק גרעיני, ובאם היא תיגש להרכבת הנשק הגרעיני באמצעותו יבוצע הניסוי הגרעיני ארצות הברית תתקוף את התוכנית הגרעינית האיראנית.
דברים כאלה הושמעו במשך חודש דצמבר כמה פעמים על ידי שר ההגנה האמריקני ליאון פאנטה, וראש המטות המזוינים האמריקנים הגנרל מרטין דמפסי, במשך חודש דצמבר, ואף בימים האחרונים. ביום א' 8.1, אמר שר ההגנה האמריקני ליאון פאנטה, 'כי אם איראן תנקוט בצעד של בניית נשק גרעיני הם ייעצרו' (על ידי ארה''ב).  פאנטה המשיך ואמר, 'כי שני הנושאים של בניית נשק גרעיני על ידי איראן, או חסימת מצרי הורמוז הם קווים אדומים עבור ארה''ב'. במילים אחרות וושינגטון תפעל צבאית נגד איראן.
ציטוט המקור: If Iran takes the step to develop a nuclear weapon they’re going to get stopped.  Iran developing a nuclear weapon or blocking the Strait of Hormuz both represent red lines for the United States.
המקורות של תיקדבקה מציינים, כי ארצות הברית היא לא ישראל שבה אפשר להסיח את דעת הקהל באמצעות תופעות כמו יאיר לפיד, נועם שליט, או קבוצות שוליים דתיות התומכות בהדרת נשים.
הנשיא באראק אובמה העומד בפני בחירות לנשיאות בנובמבר השנה לא ייבחר לכהונה שנייה, באם דעת הקהל האמריקנית תשתכנע כי איראן ניגשה לבנות נשק גרעיני, ובייחוד באם איראן תערוך או תהייה קרובה לעריכת ניסוי גרעיני מבלי שארה''ב תעצור אותה. לכן השאלה היא לא מתי איראן תערוך את הניסוי הגרעיני שלה, אלא מתי לאורך 2012 הנשיא אובמה והאסטרטגיים שלו יגיעו לידי מסקנה כי בניית הנשק הגרעיני האיראני וההכנות לביצוע גרעיני כזה יכולות לפגוע בסיכוייו של אובמה להיבחר לתקופת כהונה שנייה. בהתרחשות כזו  יעמוד הנשיא אובמה בפני הברירה או לתקוף את התוכנית הגרעינית האיראנית, או שלא להיבחר.
טעות גדולה אחרת אליה הגיעו מנהלי משחק הסימולציה היא לגבי תגובתה של מוסקבה לניסוי הגרעיני האיראני.  דו''ח המשחק קובע כי מוסקבה תתקרב חזרה לוושינגטון ותנסה לתאם אתה פעולות נגד הפצתו של הנשק הגרעיני האיראני למדינות אחרות במזרח התיכון, במרכז אסיה, ובמפרץ הפרסי. המקורות של תיקדבקה במסוקבה מציינים, כי ראש ממשלת רוסיה ולדמיר פוטין העומד להיבחר בחודש מרס לתקופת כהונה שנייה של נשיא רוסיה, לא יחפש שיתוף פעולה כזה עם וושינגטון, אלא יתמיד בקו הרוסי החדש של תמיכה באיראן גרעינית ובכל מדינה אחרת באזור שתשיג נשק גרעיני, וזאת במטרה לעצור את מעורבות המערב במרד הערבי. 
 

Print Friendly, PDF & Email