מתגברת המתיחות בין ארצות הברית ורוסיה, בים השחור, בקווקז, ובמפרץ הפרסי.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מוסרים כי וושינגטון ערכה בימים האחרונים גישושים באנקרה כדי לבחון מה תהייה תגובת הטורקים, באם הצי האמריקני יקים בסיס קבוע באחד משני הנמלים העיקריים של גיאורגיה בים השחור, באטומי Batumi, או פוטי Poti. בפוטי עוגנת זה כבר כמה ימים אוניית הפיקוד והשליטה האמריקנית המתקדמת ביותר בעולם USS Mount Whitney, 'מאונט וויטני'.
המקורות שלנו מציינים כי גישושים אמריקנים אלה נערכים בגלל 3 סיבות עיקריות.
1. בוושינגטון הבשילה ההכרה, כי המתיחות הצבאית בין ארה"ב ורוסיה בים השחור תימשך עוד זמן רב. עם התקרב עונת החורף אי אפשר יהיה להחזיק מספר גדול של אוניות מלחמה אמריקניות ושל מדינות נאט"ו בים הפתוח, לזמן ממושך, מבלי שיהיה להן בסיס קבוע באזור. האמריקנים גם חוששים, כי ככל שיעבור הזמן, הטורקים הנתונים תחת לחץ רוסי כבד, להגביל את מספר אוניות המלחמה האמריקניות הנכנסות לים השחור, יתקפלו תחת הלחץ של מוסקבה.
המקורות של תיקדבקה בטורקיה מוסרים, כי כבר עתה מפעילה רוסיה סנקציות כלליות כבדות נגד טורקיה, מאז שאפשרה לאוניות מלחמה אמריקניות ושל נאט"ו להיכנס לים השחור. הטורקים החליטו שלא להרבות בפרסומים על הנושא ולשמור אותם בפרופיל נמוך, בתקווה כי הם ישכנעו את מוסקבה לבטל עיצומים אלה. אולם ככל שעובר הזמן, נראה כי למוסקבה אין כוונה כזו, אלא אם אנקרה תשנה את מדיניותה כלפי כניסתן של אוניות מלחמה אמריקניות לים השחור.
הרוסים שינו את תקנות המכס לגבי כניסתן של משאיות טורקיות במעברי הגבול עם רוסיה, וכתוצאה מכך תקועות, כבר כמה שבועות, מאות משאיות טורקיות במעברים עם רוסיה. כבר עתה הגיעו ההפסדים הטורקיים, כתוצאה מהסנקציות הרוסיות, ל-1 מיליארד דולר, וההערכה באנקרה היא שאם מוסקבה לא תשנה את התקנות האלה, ההפסדים הטורקיים יגיעו עד סוף השנה ל-3 מיליארד דולר. רוסיה היא המדינה הרוכשת הגדולה ביותר של מוצרים טורקיים.
2. הקמת בסיס ימי קבוע אמריקני בגיאורגיה, תהייה לדעת המתכננים הצבאיים האמריקנים, הדרך המהירה ביותר להראות תמיכה צבאית במשטר הנשיא מיכאיל שאאשקבילי בטיבליסי, מבלי להסתכן בהתנגשות צבאית ישירה עם הרוסים. מקורות בוושינגטון אומרים, כי אם לרוסים יש נוכחות צי גדולה כזו בים השחור בסבסטופול, ובחצי האי קרים, ועתה כנראה תהייה להם נוכחות קבועה של אוניות מלחמה באבחזיה, אין שום סיבה שגם לארצות הברית לא תהייה נוכחות צי קבועה בים השחור.
3. גורם לא חשוב לא פחות, בגישושים האמריקנים להקים בסיס קבוע בים השחור, הם הדיבורים הנשמעים, והפרסומים המופיעים בימים האחרונים במוסקבה ובטהרן, בדבר הקמת בסיסים ימיים רוסיים בטריטוריה איראנית במפרץ הפרסי, ובאזור הים הכספי הנמצא בשליטה איראנית-כלומר באזרביג'אן האיראנית.
הצבת אוניות מלחמה רוסיות בבסיסים ימיים איראניים במפרץ הפרסי, תסיים את שליטתו המוחלטת של הצי האמריקני במפרץ, ותשנה בצורה דרמטית את מאזן הכוחות האסטרטגי באזור. מול הקולות הנשמעים ממוסקבה, ומטהרן בנושא, באות עתה כתגובה הידיעות מוושינגטון ומאנקרה, על הקמת בסיס ימי אמריקני קבוע בים השחור.