מתיחות בין ישראל ומצרים לאחר שישראל סיימה להקים באתיופה מערכת הגנה אווירית של טילי 'ספיידר' מסביב לסכר הגדול שעל הנילוס

מתיחות השתררה באחרונה ביחסים שבין מצרים וישראל לאחר שצוותים משלושה מפעלים מרכזיים  בתעשיות הביטחוניות והאוויריות בישראל סיימו להקים באתיופה מערכת הגנה אווירית של טילי 'ספיידר' Spyder-MR מסביב לסכר הגדול- סכר התחייה/הרננסנס שעל הנילוס.

הסכר מתנשא לגובה של כ- 150 מטרים ורוחבו 1,870 מטרים. לידו הוקם סכר עזר נוסף ומאגר של קרוב ל- 1,300 קילומטרים רבועים. עם השלמתו, מאגר הסכר יוכל להחזיק עד 74 מיליארד מ"ק – יותר מים ממה שמצרים קולטת בשנה שלמה. 16 הטורבינות שלו יכפילו כמעט פי שלושה את כושר ייצור החשמל באתיופיה ויאפשרו יצואו למדינות השכנות.
מצרים תמיד התנגדה להקמת הסכר מאחר ו-85 אחוזים מאספקת המים לכמאה מיליון עובדי חקלאות מצרים עוברים דרך אתיופיה, זאת למרות שאדיס אבבה כבר מציעה לקהיר זמן רב שורה של הבטחות שנועדו להרגיע את החששות בקהיר מפני מחסור במים במצרים.

המקורות הצבאיים והמודיעיניים של תיקדבקה מדווחים, כי הקמת מערכת הנ"מ הישראלית מסביב לפרויקט הענק של הסכר החלה בתחילת חודש מאי, והסתיימה בימים אלה לאחר חודשיים ומחצה.
צוותים 'מרפאל' Rafael סיפקו והקימו את מערכות הטילים- מדגם 'פיתון' ו'דרבי' PYthon and DERby, מחלקת הטילים של התעשייה האווירית הישראלית  MBT Missiles Division of Israel Aerospace Industries,  סיפקה את המשאיות עליהן מורכבת מערכת הטילים, ואילו 'אלתא'  Elta Systems, סיפקו את מערכות המכ"ם של המערכת.

המקורות שלנו מציינים, כי אתיופה החליטה לבסוף לרכוש את מערכת הנ"מ הישראלית, לאחר שעקבו אחר הביצועים שלה בעת ההתנגשויות הצבאיות ביניהן שהתרחשו לפני חמישה חודשים, בתחילת חודש מרס, בין הודו ופקיסטן באזור קשמיר.
בלשכת נשיא מצרים פאתח אל-סיסי נערכו  בתקופה זו התייעצויות דחופות כיצד לשכנע את ישראל להפסיק את אספקת והקמת המערכת הזו באתיופיה. אולם פניות ישירות ועקיפות של נשיא מצרים אל-סיסי אל לשכת ראש הממשלה בנימין נתניהו נדחו.
מערכת ה-'ספיידר' Spyder-MR, היא מערכת הנ"מ היחידה בעולם המסוגלת לשגר שני סוגי טילים שונים מאותו משגר. 'הפיתון 5'-שיש לו טווח של כ-5 ק"מ, ו'הדרבי'-שיש לו טווח של 50 ק"מ.   


Print Friendly, PDF & Email