מתקפת הטילים האיראניים על הבסיס האמריקני עין אל-אסד בעיראק מצביעה על כך עד כמה ישראל חשופה להתקפה כזו

כאשר נשיא ארצות הברית דונלנד טראפמ אומר, ביום ד' 8.1, כשהוא מוקף בצמרת המדינית והצבאית האמריקנית, כי שום חייל אמריקני לא נהרג, או לא נפצע בהתקפת הטילים האיראניים על בסיסי התעופה האמריקנים בעין אל אסד וליד אירביל במערב ובצפון עיראק, וכי הנזק שנגרם מתקיפה זו היה קטן וחסר משמעות minimal damage was sustained , ומפקד חיל האוויר של משמרות המהפכה הגנרל אמיר עלי חג'יזאדה Brigadier General Amir Ali Hajizadeh אומר לעומתו, (יום ה' 9.1)  כי 'המטרה שלנו הייתה להרוס את חדר הפיקוד המרכזי בבסיס עין אל-אסד – וזה מה שעשינו', אז הדרך היחידה לדעת באם דברים אלה נכונים או לא היא לבדוק את צילומי האוויר שנלקחו מיד לאחר ההפגזה האיראנית על ידי חברת Planet האמריקנית.

צילומים אלה לא רק מראים תמונה שונה לגמרי מזו שהנשיא טראמפ ניסה לצייר, אלא מדגישים כי  בחמשת החודשים שעברו מאז איראן תקפה ב-14 לספטמבר במל"טים ובטילי שיוט את שדות  הנפט העיקריים של סעודיה, ועד 8 בינואר, כאשר בסיסי האוויר של ארצות הברית הותקפו, עשתה איראן פריצת דרך אסטרטגית נוספת בשדרוג יכולות דיוק הפגיעה שיש לטילים הבליסטיים שלה.

כמה מתצלומי האוויר מראים בבירור, כי בבסיס עין אל -אסד פגעו הטילים האיראנים בדייקנות רבה לפחות בחמישה מבנים, כמה מהם נהרסו לגמרי.
הנשיא טראמפ שהתעלם מעובדות אלה הדגיש, כי זה שהאיראניים לא הסבו אבדות לכוחות האמריקנים, היא תוצאה ברורה של מה שהוא הגדיר, 'מערכת ההתראה המוקדמת (האמריקנית) שפעלה בצורה מוצלחת מאוד', an early warning system that worked very well. אבל טראמפ לא הסביר, והוא גם לא נשאל, איך זה קרה, שאף אחד מהטילים האיראניים ששוגרו לעבר הבסיס האמריקני במערב עיראק, (הבסיס ליד איראביל פונה כמה ימים לפני כן מהכוחות  האמריקנים שחנו שם), לא הופל על ידי מערכות הנ"מ האמריקניות.
כאן ישנן שלוש אפשרויות: או שמערכות ההתראה האמריקניות לא הבחינו בטילים בעת ששוגרו מבסיסיהם באיראן, או שמערכות הנ"מ לא פעלו שעה שהטילים כבר התפוצצו בשטח הבסיס האמריקני, או ששתי המערכות האלה לא פעלו.

המקורות הצבאיים והמודיעיניים של תיקדבקה מדווחים, כי האיראניים שיגרו בסה"כ 13 טילים בליסטיים מדגם קיאם Kiam-1 המוגדרים כטילים לטווח קצר. קיאם בפרסית פירושו התעוררות/התמרדות  זהו טיל מיושן המבוסס על טכנולוגיה של טיל השיאהב-2 ועל הטיל הצפון-קוריאני הווסונג Hwasong-6. התוצאה של מוצר כלאיים זה דומה מאוד לטיל הרוסי סקאד C. לטיל יש טווח מירבי של 750 ק"מ ורמת דיוק קליעה של  500 מטר מהמטרה.  אולם הפגיעות האיראניות המדויקות במטרה שהאיראניים  השיגו בפגיעות בעין אל אסד מצביעים על כך  כי לא רק שהאמריקנים לא הצליחו לשדרג  את מערכות ההתראה המוקדמות שלהן, אלא שבאותו זמן האיראניים שכללו עוד יותר את יכולות הפגיעה המדויקת של טיליהם.

לכך צריך להוסיף את עובדת היסוד, כי שיגור הטילים האיראניים על מטרות אמריקניות, הן הפעם הראשונה מאז מלחמת קוריאה בשנות ה-50 של המאה הקודמת שמדינה כלשהי העזה לשגר טילים אל מטרות צבאיות אמריקניות. במילים אחרות, מבחינת איראן גם ההרתעה הצבאית האמריקנית כבר איננה פועלת.

ההשלכות של מצב זה לגבי ישראל, העומדת ביחד עם ארצות הברית בקו הראשון של החזית עם איראן, הן חמורות ביותר.
אם ארצות הברית עדיין לא מצאה דרך להתגונן בפני הטילים האיראניים, הרי ברור שגם לישראל שמערכות ההתראה המוקדמת והנ"מ שלה מבוססות וקשורות עם המערכות האמריקניות, אין דרך כזו.
לכן המסקנה העיקרית והמיידית של התקפת הטילים האיראניים על הבסיס האמריקני בעין אל אסד בעיראק צריכה לשמש אות אזעקה עבור ישראל על הצפוי לה בהתרחשות של תקיפת טילים איראניים עליה. 
במקום להציג בפני הציבור הישראלי תמונה וורדה של פיתוחים צבאיים-מרשימים יותר ומרשימים פחות,  צריך לומר את האמת הפשוטה, כי בשלב זה, ההתקפה האיראנית בעין אל- אסד חשפה עוד יותר את ישראל לסכנה של חדירת טילים איראניים       

Print Friendly, PDF & Email