נאומיהם 'ביום ירושלים' של אחמדינז'אד, ונסראללה, בהם קראו להשמדת ישראל, מראים כי למרות תקיפת חיל האוויר הישראלי בסוריה ב-6 בספטמבר, הציר טהרן-דמשק-חיזבאללה-חמס-ג'יהאד איסלמי, עדיין חזק יותר מהציר המגמגם של וושינגטון-ירושלים-ורמאללה, כאשר ערב הסעודית, ומצרים, ממשיכות לעמוד מהצד ולשתוק.

המקורות המזרח תיכוניים של תיקדבקה: נאומיהם, ביום ו' 5.10, של נשיא איראן אחמדינז'אד, ושל מנהיג חיזבאללה חסן נסראללה, היו התשובה הערבית-מוסלמית הברורה ביותר שנתנה עד כה להתקפת מטוסי חיל האוויר הישראלי בצפון סוריה ב-6.9. מאחר וגם לנשיא איראן, ולמנהיג חיזבאללה, אין את היכולת המבצעית הצבאית והטכנולוגית להגיב על פעולה זו, הם גייסו את שני כלי הנשק העיקריים בהם הם טובים יותר מארצות הברית וישראל: רטוריקה, שקרים, ועלילות דם.
גם אם לא היה תיאום מוקדם בין השניים, התיאום היה מושלם.
אחמדי נז'אד הציב את המסגרת האידיאולוגית להשמדת ישראל, על ידי עקירתה מהמזרח התיכון, והעברתה לאירופה או לאלסקה, חסן נסראללה סיפק את הסיבות והדרכים לבצע זאת.
במשפט אחד בו שאל, 'האם יכול להיות שהתגובה לפעולת מטוסי חיל האוויר בסוריה תהיה ועידת שלום?' היפנה נסראללה, את דעת הקהל הערבית והמוסלמית לנקודה, כי כל המנהיגים הערביים שילכו לוועידת נאפוליס, יהיו בוגדים.
בכך, ניסה נסראללה לחשק חזק יותר את מלך סעודיה עבדאללה, שלא ישנה את דעתו, שלא לבוא לוועידת השלום. איך מלך ערב הסעודית יכול לבוא לוועידה כזו המאורגנת על ידי ארצות הברית וישראל, אם ישראל מואשמת ב-3 פשעים הבאים, אותם מנה נסראללה בזה אחר זה?
1. לא סוריה היא המבצעת את חיסול המנהיגים האנטי-סוריים בלבנון, אלא ישראל. המטרה לזרז את הקמתו של בית דין בינלאומי שישפוט ויפיל את משטרו של בשאר אסד. נסראללה לא נרתע מלנקוב בשמותיהם של גבראן טוואייני Gebran Tueni, פייר ג'ומאייל Pierre Gemayel, ואנטואן רנאהם Antoine Ghanem, כלבנוניים שישראל רצחה.
2. לדברי נסראללה, האמריקנים ו'המוסד' הישראלי, ולא אל קעידה, הם שהציתו את המלחמה הסונית-שיעית בעיראק. כלומר, כל הפיגועים במסגדים הקדושים לשיעיים בעיראק, שהציתו את המלחמה הזו, הם מעשי ידי 'המוסד' הישראלי. עלילת הדם המודרנית הזו, שאפילו אוסמה בין לאדן לא חשב עליה, תהדהד עוד זמן רב בעולם המוסלמי.
3. לאחר 'ההצלחה הישראלית' בהצתת מלחמה סונית-שיעית, עוסקים הישראליים עכשיו, לפי גרסת נסראללה, בהצתת מלחמת אזרחים נוספת בעיראק, בין השיעים לבין עצמם. נסראללה מתכוון בדבריו לגל הרציחות, שמתבצע בשבועות האחרונים בדרום עיראק, של מנהיגים שיעיים.
אוזן מערבית או ישראלית לא תבין בדיוק למה נסראללה מתכוון, ואיך ישראל יכולה לפעול בקרב השיעיים בדרום עיראק, אולם בעולם הערבי והמוסלמי, כל מי שמשמע דברים אלה יבין מיד במה מדובר, והדברים לא יישארו ללא הד ותגובה.
השאלה והנקודה החשובה כאן היא, מה ארצות הברית וישראל מעמידות מול חזיון השואה החדשה של אחמדינז'אד, ועלילות הדם של נסראללה? את שיחות ראש ממשלת ישראל אהוד אולמרט-ויו"ר הפלסטינית אבו מאזן? את וועידת אנאפוליס? אם זו התשובה האמריקנית והישראלית, מדובר בתגובה, חלשה, הססנית, שלא תשנה דבר, במשוואת הכוחות בין הציר הפרו האיראני, והפרו אמריקני במזרח התיכון, ובמפרץ הפרסי.
נאומי אחמדינז'אד, ונסראללה ביום ו' 5.10, בינתיים, ולמרות תקיפת חיל האוויר הישראלי בסוריה ב-6 בספטמבר מראים, כי הציר טהרן-דמשק-חיזבאללה-חמס-ג'יהאד איסלמי, חזק יותר מהציר המגמגם של וושינגטון-ירושלים-רמאללה, כאשר ערב הסעודית, ומצרים, עומדות בצד ושותקות.

Print Friendly, PDF & Email