נדחתה עדות העד מחוץ לארץ בפרשת אולמרט.

מקורות תיקדבקה: החלטת בית המשפט המחוזי בירושלים שלא להחליט ביום ג' 6.5, בנושא הבקשה לגביית עדות מוקדמת אלא בתאריך מאוחר יותר, יוצרת מצב בו העד הזר יכול עתה לומר כי איננו מעוניין להישאר בישראל יותר והוא חוזר לארצו. אחת הסיבות לאפשרות כזו, היא גילו המופלג של העד. העד לא לקחת בחשבון לאיזה תסבוכת משפטית הוא נכנס.
המקורות תיקדבקה של החלטה זו, כי דחיית גביית העדות, היא מכה קשה למשטרה ולפרקליטות. מכה נוספת למשטרה ולפרקליטות היא החלטתו של אחד העיתונים הנפוצים ביותר בניו יורק 'ניו יורק פוסט' New York Post לפרסם ביום ג' את הפרטים המלאים על זהותו של העד פרשת אולמרט.
עו"ד מיכה פלטמן הסנגור של שולה זקן: מרשתי המשיכה גם ביום ג' לשמור על זכות השתיקה, והיא תמשיך לעשות זאת עד אשר תסתיים פרשת רשות המיסים. המקורות של תיקדבקה: במילים אחרות יש כאן יותר מרמז של עסקה. אם ייסגר התיק של שולה זקן בפרשת רשות המיסים, היא תהייה מוכנה לשתף פעולה בחקירת המשטרה בפרשת אולמרט.
קודם לכן דיווחנו, כי בית המשפט המחוזי בירושלים התיר הבוקר, (יום ג' 6.5) לפרסם כי הוגשה בקשה לגביית עדות מוקדמת של עד תושב חוץ בפרשת החשדות, המיוחסים לראש הממשלה, אהוד אולמרט. בית המשפט קובע כי, 'אין בכך כדי ללמד כי יוגש כתב אישום כנגד המשיבים בפרשה, שהם ראש הממשלה אהוד אולמרט ושולה זקן. מדובר בחקירה שהחלה בימים האחרונים'.
פירוש החלטה לפרסם כי הוגשה בקשה לגביית עדות מוקדמת של עד תושב חוץ בפרשת החשדות, המיוחסים לראש הממשלה, היא כי כבר מתנהל דיון משפטי מוקדם בפרשה.
המקורות שלנו מוסרים, כי למרות שבית המשפט לא הסיר את צו הפרסום הכללי, החלטתו חושפת בחלקה את מרכז הפרשה, המשטרה והפרקליטות, וכנראה גם עורכי הדין של ראש הממשלה אהוד אולמרט, הגישו בקשה לגביית עדות מוקדמת מתושב חוץ.
דבר זה מעיד כי העד המרכזי בפרשה, המוכן להעיד נגד ראש הממשלה אהוד אולמרט הוא תושב חוץ. במילים אחרות כבר עתה, ואולי אפילו תוך פרסום דברים אלה, מתקיים, או עומד להתקיים הליך משפטי ראשוני של גביית עדות מוקדמת, מעין מיני משפט, בו העד המרכזי, שהוא תושב חוץ מוסר את עדותו. אפשר וצריך להניח כי בתהליך כזה משתתפים גם עורכי הדין של ראש הממשלה אהוד אולמרט. אחה"צ ביום ג' נמסר, כי בית המשפט לא יחליט בנושא הבקשה היום אלא בתאריך מאוחר יותר. בכך הפך בית המשפט בירושלים את שאלת קביעת מועד מסירת העדות לנושא העיקרי עכשיו של פרשת אולמרט. המקורות שלנו מוסרים בלעדית, כי העד הזר יכול עתה לאור החלטת בית המשפט לומר, עד כאן עשיתי את חובתי, ואם לכם, כלומר למדינת ישראל והמערכת המשפטית שלה אין דחיפות לשמוע את עדותי, אינני מעוניין להישאר כאן יותר, ואני עוזב את הארץ וחוזר לביתי. המקורות שלנו מוסרים כי אחת הסיבות לאפשרות כזו, היא גילו המופלג של העד. העד גם כנראה לא לקחת בחשבון לאיזה תסבוכת משפטית הוא נכנס. עוד מציינים המקורות, כי אין שום גורם חוקי בישראל שיכול לעכב את יציאת האיש מהארץ. אם העד יעזוב את הארץ ללא מתן עדות, כל פרשת אולמרט יכולה להתמוטט.
מבחינה זו יש לראות את החלטת בית המשפט המחוזי בירושלים מיום ג', כניצחון משמעותי של עורכי הדין של אהוד אולמרט ושולה זקן, ומכה קשה למשטרה ולפרקליטות המדינה.
דרישה לגביית עדות מוקדמת מוגשת, כאשר העד איננו מוכן או רוצה יותר להישאר בישראל, והמשטרה והפרקליטות מבקשות לאפשר את גביית עדותו בפני שופט, כדי לאפשר את יציאתו המהירה מהארץ. גם מכך אפשר ללמוד פרטים על מצב החקירה. לאחר סיום מתן העדות, העד שהוא תושב חוץ יעזוב את הארץ, והמשטרה והפרקליטות יצטרכו להחליט על סמך העדות, באם להגיש, או לא להגיש כתב אישום נגד ראש הממשלה.

Print Friendly, PDF & Email