נושאת המטוסים הגרעינית האמריקנית טרומן USS Harry S. Truman, מלווה ב-5 אניות מלחמה נושאות טילים מונחים הוצבו מול חופי סוריה
נושאת המטוסים הגרעינית האמריקנית טרומן USS Harry S. Truman, מלווה ב-5 אניות מלחמה נושאות טילים מונחים נכנסה בלילה שבין יום חמישי ליום שישי 16.11, לים התיכון, והן עושות את דרכן למזרח הים התיכון שם הן תוצבנה מול חופי סוריה.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מדווחים, כי אניות המלחמה האמריקניות נכנסו לים תיכון, באותו זמן בו סיימו אניות הצי הרוסי המוצבות במזרח הים התיכון מול חופי סוריה תרגיל לאיתור צוללות ואניות אויב ולהשמדתן.
בתרגיל הרוסי השתתפו גם מסוקי תקיפה של חיל האוויר הרוסי, שנחתו והמריאו מסיפוני אניות המלחמה הרוסיות. עוד מוסרים המקורות שלנו, כי בראש התרגיל הימי הרוסי עמדו שתי פריגטות הטילים המונחים של הצי הרוסי 'האדמירל מאקרוב' Admiral Makarov, ו'אדמירל הסן' Admiral Essen.
שתי אניות מלחמה רוסיות אלה מצוידות במשגרים של טילי שיוט מדגם 'קאליבר' Kalibr-NK cruise missiles, המסוגלים לפגוע במטרות קרקעיות. מספר אניות המלחמה הרוסיות באזור בסוף השבוע האחרון הוא 8.
כוח התקיפה האמריקני שנכנס לאזור מורכב מ-9 טייסות של מטוסי קרב-הפצצה אמריקנים המצויים על נושאת המטוסים nine squadrons of Carrier Air Wing, סיירת הטילים המונחים 'נורמנדי' Normandy guided-missile cruiser, ומארבעת משחתות הטילים המונחים 'בארק' guided-missile destroyer USS Arleigh Burke, 'פוסטר שרמן' USS Forrest Sherman, 'באלקאלי' USS Bulkeley, ו'פארגוט' USS Farragut.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מציינים שתי סיבות עיקריות לריכוז כוחות הצי והאוויר האמריקנים וכוחות הצי והאוויר הרוסיים מול חופי סוריה.
1. מפגש הפסגה המתקרב בסוף החודש בין נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, ונשיא רוסיה ולדימיר פוטין. המפגש יתקיים בבואנוס איירס בשולי וועידת מנהיגי ה-G-20 שישהו בבירה הארגנטינית בין 26 ל-30 בנובמבר. ההערכה גם בוושינגטון וגם במוסקבה, כי מאחר ואחד הנושאים העיקריים שיידונו במפגש בין הנשיאים יהיה המצב בסוריה והנוכחות הצבאית האיראנית בסוריה, קיימת אפשרות של התרחשות צבאית בסוריה שתנסה לקבוע עובדות בשטח.
2. האפשרות כי לקראת מפגש הפסגה מטוסים אמריקנים וישראליים יחדשו את פעילותם-התקפותיהם במרחבים האוויריים של סוריה. בהתפתחויות כאלה יש לצפות לניסיון רוסי להפיל/ או לסייע לסורים להפיל מטוסים ישראליים באמצעות טילי S-300 רוסיים, בתגובה על הפלת מטוס הביון הרוסי מדגם IL 20 ב-17 לספטמבר בים התיכון מול לטקיה.