ניצחון גדול למועמד בו תמכה וושינגטון בבחירות לפרלמנט בעיראק-ראש הממשלה נורי אל מליקי. מכה קשה לגוש השיעי בו תמכה איראן. התוצאות יאפשרו לארה"ב להמשיך ולסיים את הוצאת כוחותיה מעיראק
המקורות המזרח תיכוניים של תיקדבקה: רשימתו העצמאית השיעית של ראש הממשלה נורי-אל מיליקי, 'מדינת החוק' State of Law, בה תמכה וושינגטון בבחירות הכללית לפרלמנט בעיראק, זכתה בהישג מרשים, כאשר ספירת הקולות המתנהלת עתה בבגדאד, מראה כי מליקי זכה ב-9 המחזות השיעיים הגדולים ובבירה העיראקית בגדאד. לנורי אל מליקי יהיו כנראה, פלוס מינוס, 100 צירים בפרלמנט מתוך 325 החברים בו.
עוד מוסרים המקורות שלנו כי הרשימה השיעית בראשותו של איבריהם ג'פערי, מי שהיה ראש ממשלת עיראק, 'הברית הלאומית העיראקית' Iraqi National Alliance –INA, ואשר נתמכה על ידי האיראנים, גם בממון וגם בארגון מערכת הבחירות שלה, נחלה כישלון, ומניחים כי יהיו לה לא יותר מאשר 50-45 צירים בפרלמנט.
בגוש הזה השתתפו כל הגורמים הפרו-איראניים בעיראק, אנשי מליצית כוח סאדר, אנשי אל דוועה שנשארו נאמנים לג'עפרי, אנשיו של עמר אל חכים, וראש הממשלה לשעבר אחמד שאלאבי.
התוצאה הזו היא מכה קשה לטהרן אשר תתקשה עתה להפעיל את השפעתה בפרלמנט העיראקי החדש.
המקורות שלנו מציינים כי גם יתר תוצאות הבחירות המסתמנות, הן נוחות מאוד גם לנורי אל מליקי, וגם לארצות הברית.
לראש הממשלה לשעבר עיאד עלוואי, אשר עמד בראש רשימת 'אל עיראקיה' al-Iraqiya, שהייתה מורכבת משיעים ליברלים, וסונים, ואשר נתמכה על ידי בית המלוכה הסעודי, ועל ידי נשיא סוריה בשאר אסד, היה גם כן הישג מרשים, כאשר הגוש קיבל כ-70 צירים בפרלמנט. למרות שהמטרה המרכזית של הסעודים והסורים בתמיכה בגוש זה הייתה לנסות ולהפיל את נורי אל-מליקי, הרי עתה נפתחה הדרך להקמתה בבגדאד של קואליציה שיעית-סונית. התוצאות המסתמנות מאפשרות להקים גם קואליציה מורחבת יותר, ולצרף לקואליציה של שני הגושים של נורי מליקי ושל עיאד עלוואי, את הגוש הכורדי, בראשותם של מסעוד ברזני, וג'אלל טלאבאני, שקבלו בבחירות כ-50 מושבים בפרלמנט. אם אכן תוקם קואליציה לאומית רחבה כזו בבגדאד, זו תהייה לא רק הקואליציה הפרו-אמריקנית הרחבה ביותר שיכלה לקום בבירה העיראקית, אלא גם קואליציה שעצם קיומה, הופך את האפשרות לפריצת מלחמת אזרחים בעיראק בשלב זה לכמעט בלתי אפשרית.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מוסרים כי תוצאות אלה מבטלים את הצורך, עליו דובר הרבה בימים האחרונים בוושינגטון, להאט את קצב הנסיגה של הכוחות האמריקנים מעיראק, בגלל הסכנה של פריצת מלחמת אזרחים. עתה יוכלו הכוחות להשלים את צאתם מעיראק עד חודש אוגוסט השנה, כפי שקבע הנשיא באראק אובמה.