נכשל הניסיון הבריטי להציג את החזרת ראש תחנת המוסד ללונדון כהודאה ישראלית בחיסול מבחוח
עדיין ראש המוסד החדש תמיר פרדו לא נכנס רשמית לתפקידו, וכבר בשבת 25.12, החלה מערכת הלחצים הבינלאומית עליו. עתה צריך לראות איך פרדו יתמודד עם לחצים אלה.
העיתון הבריטי 'דיילי טלגרף' טען בשבת 25.12, כי כאשר פרדו, יגיע בינואר לביקור בלונדון, יעמוד במרכז ביקורו מאמץ ישראלי 'לגהץ' to iron, את כישלונותיו של ראש המוסד היוצא מאיר דגן בפרשת חיסולו של איש החמס מוחמד אל מבחוח Mahmoud al-Mabhouh, ב-19 בינואר השנה בדובאי
בהיסטורית היריבויות בין שירותי מודיעין בעולם, עדיין עוד לא קרה, אלא אם הדבר נעשה פעם בשיחות חשאיות פרטיות בארבע עיניים, וגם זה קשה להאמין, שראש מוסד ביון יבוא לבירה זרה, מיד עם כניסתו לתפקידו, ויגיד 'סליחה'. 'האיש שאני החלפתי טעה לגביכם, והוא היה צריך לנהוג בפעולת חיסול מרכזית של המוסד בצורה שונה'. ואחר כך יוסיף ויאמר, 'אני הזהרתי את קודמי בתפקיד של יעשה שימוש בדרכונים שלכם (הבריטים) כי השימוש בדרכונים שלכם יחזור אליו (כבומרנג) וירדוף אותנו''. ציטוט המקור: whole business will come home to haunt us.
יכול להיות שזו דעתו האישית של ראש המוסד החדש תמיר פרדו.
אבל אפילו אם הדבר באמת כך, האחרונים שידעו פרטים עליה הם שר החוץ הבריטי וילייאם הייג William Hague , שרת הפנים הבריטית תרזה מאיי Theresa May, וראשי גופי המודיעין הבריטיים העומדים תחת פיקוחם, ראש ה-MI6, ג'ון סווארס Sir John Sawers, וראש ה-MI5 ג'ונתן אוונס Jonathan Evans.
אם אכן מהלך ישראלי דמיוני כזה אכן יתרחש תוכל לונדון, ובייחוד שר החוץ שלה הייג, לטעון לפחות ל-5 הישגיים עיקריים, אותם הם יוכלו להציג בפני וושינגטון ומדינות המפרץ הפרסי:
1. 'הפורין אופיס' הצליח 'לרסן' to tame את המוסד הישראלי, דבר שהוא מנסה לעשות כבר חצי מאה ללא כל הצלחה.
2. לוושינגטון, שבה יחסו הצונן של הנשיא באראק אובמה לשני ראשי הממשלה האחרונים בלונדון גורדון בראון ודיוויד קמרון, הוא מן המפורסמות , ( לפי מסמכי וויקיליקס' הדרגים האמריקנים הבכירים ביותר מתבדחים ביניהם על הבריטים שתמיד מדברים על 'יחסים מיוחדים' special relationship, שמזווית הראייה האמריקנית אינם קיימים.) ולמדינות המפרץ הפרסי, יוכל הייג להציג הישג שהם עכשיו נכשלו להשיגו. להוציא מישראל הודאה רשמית כי אכן המוסד הוא שביצע את חיסולו של מבחוח.
ההוכחה תהייה בקשת הסליחה של תמיר פרדו. מזווית הראייה של הנימוסים הבריטיים לא מבקשים סליחה על דברים שלא נעשו.
3. אם אכן התרחשות כזו תתבצע בעת ביקורו של פרדו בלונדון, יוכלו שר החוץ הבריטי וילייאם הייג, וגם השגריר הבריטי בישראל מאתיו גולד Matthew Gould, גם למחוק את ההשפלה הפומבית שהם ספגו ב-3 בנובמבר השנה בעת ביקורו האחרון של הייג בישראל, כאשר הממשלה בירושלים אסרה על שורה של ישראלים בכירים, ביניהם השר לנושאי מודיעין דן מרידור, מאיר דגן ראש המוסד, האלוף עמוס ידלין ראש אמ''ן, יובל דיסקין ראש השב''כ, וראש הוועדה הישראלית לאנרגיה גרעינית שאול חורב, לבוא לארוחת ערב בביתו של השגריר שהוגדרה על ידי הבריטים 'כדיאלוג אסטרטגי' strategic dialogue, שם (שוב לפי זווית הראייה הבריטית), הצמרת המודיעינית והגרעינית הישראלית הייתה צריכה לתדרך את הייג בנושא איראן.
במילים אחרות, לונדון מציגה באמצעות הפרסום ב'דיילי טלגרף' את בואו של תמיר פרדו ללונדון, כחידוש ה'דיאלוג האסטרטגי' המודיעיני בינה ובין ירושלים, זאת בתנאי שיהיה ברור מי מוביל כאן, ומי מתדרך את מי.
4. כדי שהנקודה האחרונה תהייה ברורה, קובע המאמר 'בדיילי טלגרף' את סדר העדיפויות החדש של המוסד הישראלי.
המוסד, לפי החלטותיו כביכול של תמיר פרדו, יהיה מעתה מעורב יותר במלחמה נגד אל קעידה בתימן, והוא עומד להגביר את פעולתו, בתחום שמוגדר בכתבה 'המלחמה הקרה החדשה' בייחוד נגד פעולת מודיעין החוץ הרוסי ה-SVR בטורקיה ובסוריה. כמו כן, יתדרך תמיר פרדו, כך קובעת הכתבה בקטע הסיום שלה, את הבריטים בפריסה של סוכני המוסד בארצות אסיה, בתימן, באיראן, באפגניסטן, וביכולות הסיניות לנהל מלחמת-סייבר, ארצות ותחומי מודיעין בהם יש לבריטים קשיים להחדיר סוכנים.
בקיצור, לפי הכתבה, ראש המוסד הישראלי תמיר פרדו, שיגלה לבריטים את המערכים הסודיים ביותר של הביון הישראלי, יעמוד מעתה בראש הזרוע הישראלית המבצעית אשר תעמוד לרשותם של ראשי גופי המודיעין הבריטיים, דבר שראש המוסד היוצא מאיר דגן, סירב לעשות.
5. אם אכן ישראל והמוסד יבצעו את כל המהלכים האלה, כך נרמז בכתבה, לונדון תהייה מוכנה להסכים לכך כי המוסד יחזיר את ראש התחנה שגורש ממנה, לאחר שנחשף כי כמה מהסוכנים שהשתתפו במבצע חיסולו של מבחוח השתמשו בדרכונים בריטיים.
נראה כי לונדון מנסה להציג כי היא דורשת מירושלים מחיר גבוה ביותר, עבור הסכמתה להחזיר את ראש תחנת המוסד, וכי אכן ירושלים מוכנה לשלם את המחיר הזה.
הכול היה טוב ויפה, באם הפרסום כבר בקטעים הראשונים שלו לא היה נכשל בצורה כזו מביכה.
הכתבה 'בדיילי טלגרף' מתארת את תמיר פרדו, כמי שמילא ב-3 השנים האחרונות את תפקיד ראש המוסד, וכי הוא לקח חלק פעיל בתכנון והכנת פעולת ההתנקשות במבחוח. כמו כן מביאה הכתבה את דבריו של תמיר פרדו בישיבות הכנה המוקדמות שנערכו במוסד לקראת הפעולה, בהן הוא הזהיר את מאיר דגן מפני הטעויות שהוא עומד לעשות.
המקורות המודיעיניים של תיקדבקה מציינים, כי תמיר פרדו לא היה ב-3 השנים האחרונות סגן ראש המוסד, אלא איש עסקים פרטי שעסק בפיתוח יוזמות והשקעות בתחום האינטרנט והשקעות בינלאומיות, במה שמוגדר בלשון המקצועית dot COM world.
בתור איש עסקים תמיר פרדו לא היה, ולא השתתף אף פעם בישיבות שהיו, או לא היו במוסד בנושא מבחוח, ובוודאי שלא אמר את הדברים המיוחסים לו.
הניסיון המחודש הבריטי, השני תוך חודשיים מאז ביקורו של הייג בנובמבר בישראל, להעמיד את ישראל והמוסד במקום בו לונדון הייתה רוצה לראות אותם, נכשל שוב.
אין ספק כי כאשר ראש המוסד החדש תמיר פרדו יגיע ללונדון, הוא יצליח לגלות בחושיו המיוחדים החדים כי קר מאוד בלונדון בימים אלה, והכול קפוא שם.