נמשכת ההידרדרות בעיראק לקראת מלחמת אזרחים.

מקורות תיקדבקה בעיראק. ביום רביעי 22.2 בלילה התגברו הסימנים בעיראק לאובדן שליטה על עשרות מיליוני שיעיים הדורשים נקמה על פיצוץ מסגד הזהב המקודש לשיעיים בעיר אסמרה, הידוע גם בשם `מקדש אשקריה` Askariya shrine, מקום קבורתם של צאצאי הנביא מוחמד, האימאם מוחמד אל מהדי, הידוע גם כ`אימאם הנעלם` ובנו, ותחילתה של מלחמת אזרחים בעיראק, למרות כל המאמצים של ההנהגות הדתיות והאזרחיות של השיעיים למנוע התפתחות כזו. במשך הלילה הותקפו נחרבו או הועלו באש למעלה מ-100 מסגדים סונים ברחבי עיראק. בבגדאד ובערים אחרות בעיראק פרצו קרבות בין קבוצות חמושים שיעיים שהתקיפו מוסדות סוניים, ובין סונים שניסו להגן עליהם. בבגדאד התנהל קרב ליד המטה של המפלגה האיסלמית העיראקית, שהיא המפלגה הסונית הגדולה בעיראק. בבצרה גררו חמושים שיעיים שהתפרצו לבית הסוהר המרכזי מתאיהם 11 אסירים סונים, ורצחו אותם. על בגדאד הוטל ביום ה` 23.2 בוקר עוצר כללי, לאחר שמספר ההרוגים בהתנקשויות בלילה הגיע ל-50, ובמשך יום ה` ל-130.
מקורות תיקדבקה: פיצוץ המסגד הקדוש לשיעיים, בוצע על ידי יחידה קטנה של אנשי מוסאב זרקאוי, אשר התאמנה זמן רב רק למשימה מיוחדת זו. קבוצת אנשי הטרור של אל קעידה לא מנתה יותר מששה אנשים, אשר התפרצו לתוך המסגד עוד ביום שלישי 21.2 בלילה, והשתלטו על השומרים. במשך כל הלילה עסקו אנשי זרקאויי בהטמנת חומרי הנפץ מסביב לכיפה המוזהבת והגג של המסגד, בן 1200 השנה, בכוונה למוטט אותו על הקברים הקדושים לשיעיים.
אם ההנהגה השיעית לא תצליח לרסן את ההמונים ולמנוע את התקפותיהם על הסונים תפרוץ מלחמת אזרחים בין השיעיים לסונים העיראקים, כאשר כוחות הצבא האמריקנים יימצאו לכודים באמצע בין שני המחנות שיילחמו. מלחמה כזו תביא לחלוקתה הסופית של עיראק לשלוש מדינות כורדית, שיעית, וסונית, שתהיינה שקועות במלחמה זו בזו. את השלכותיה של מלחמה זו על המזרח התיכון ואולי אף מעבר לו, אפשר היה לראות כבר ביום ד`, כאשר מנהיגה הרוחני של איראן האייטוללה עלי חמנאי, האשים בפיצוץ את הכוחות האמריקנים בעיראק ואת המודיעין הישראלי. עצם העובדה שאיראן לא הצטרפה לניסיונות להרגיע את הרוחות, אלא הטילה לתוך הבערה הדתית את משקלו של מנהיגה הרוחני, מראה כי טהרן מעריכה כי היא יכולה לנצל התפתחות זו כדי ליצור מצב בו הכוחות האמריקנים לא יוכלו להישאר בעיראק, אלא אם יהיו מוכנים לספוג אבידות קשות. במילים אחרות טהרן היא עתה לא בעד כיבוי הלהבות, אלא בעד פריצתה של מלחמת אזרחים בעיראק. שוב פעם אנחנו רואים דוגמא חיה כיצד איראן השיעית מוכנה לנצל מעשי טרור נגד השיעים למטרותיה האסטרטגיות, דבר היוצר זהות אינטרסים בינה ובין אל קעידה.ואפשר וצריך להניח כי בין ההמונים התוקפים ומבעירים את המטרות הסונים מצויים אלפי הסוכנים האיראנים הפרושים בשטח. לעומת חמנאי קרא נשיא ארצות הברית ג`ורג בוש לאיפוק. כך הפך מעשה טרור במסגד בן 1200 לזירת התמודדות לא רק בין השיעים והסונים העיראקים אלא בין בוש לחמנאי.

Print Friendly, PDF & Email