נעים מאוד להתרפק על זיכרונות העבר הקשורים בהשמדת הכור הגרעיני בסוריה. פחות נעים להיזכר מה צפוי לנו בעתיד הלא רחוק  

הצמרות הביטחוניות והמדיניות החליטו, ביום ד' 21.3 לפרסם, מה שכולם כבר יודעים  11 שנה, כי צה"ל השמיד, בלילה שבין ה6 ל-7 בספטמבר 2007, את כור הפלוטוניום שהיה משותף לאיראן-צפון קוריאה-סוריה. גם עכשיו לא כל הפרטים מתפרסמים.
חבל מאוד שהקרדיט היחיד שניתן בפעולה המפוארת ויוצאת הדופן של צה"ל, ניתן לחיל האוויר והמודיעין-אמ"ן.  היו עוד כוחות על הקרקע באזור דיר-א-זור במזרח סוריה, שנטלו חלק במבצע.
הוויכוח שהתעורר מיד ביום ד', מי צדק יותר בהערכותיו ומי צדק פחות, בצמרות המדיניות והביטחוניות הישראליות שעסקו בהכנת המבצע, ומי תרם יותר ומי תרם פחות, הוא חסר חשיבות לאומית-ביטחונית.
דרך וצורת הפרסום והוויכוח בין האנשים שלקחו בו חלק, מאפיל על נקודה חשובה יותר.
מדוע לאחר ההצלחה של 2007, ולאחר שהשמדת הכור הוכיחה למעלה מכל ספק, כי הציר איראן-סוריה-צפון קוריאה פועל אך ורק למען מטרה אחת לספק לאיראן פצצת פלוטוניום, ישראל וצה"ל, לא המשיכו הלאה ופעלו להשמדת התוכנית הגרעינית האיראנית? 
מדוע ישראל השמידה את הכור הגרעיני העיראקי  ב-7 ביוני 1981, ואת הכור הגרעיני הסורי 26 שנה לאחר מכן ב-7 בספטמבר 2007, אבל היא לא פעלה נגד אף מתקן גרעיני אחד איראני, כאשר עוד אפשר היה לבצע זאת.
אין טעם להיכנס עכשיו לניתוח עובדות אלה ולהתחיל לציין, מי תמך בתקיפה באיראן, ומי הכשיל אותה.
היום כבר ברור, כי ידם של המתנגדים לפעולה כזו הייתה על עליונה כאשר הם גייסו לצדם את נשיא ארצות הברית אובמה ואת שרת החוץ שלו הילארי קלינטון.
דבר שני שברור הוא, כי למרות שאולי חיל האוויר הישראלי מסוגל לבצע התקפה כזו,  היום הוא כבר איננו יכול להשמיד את התוכנית הגרעינית האיראנית כולה, וכל מה שהוא יכול לבצע הוא פגיעה קשה בה. קיים גם ספק גדול באם צה"ל מסוגל היום לבצע תקיפה זו בעצמו, מבלי שארצות הברית תשתתף בתקיפה, או תצטרף אליה בשלבים מאוחרים יותר.
כאשר לפני שש שנים ב-2012 הוויכוח בצמרות הפוליטיות, הביטחוניות והמודיעיניות באם לתקוף, או לא לתקוף את תכנית הגרעין של איראן הגיע לשיאו, ולבסוף הוחלט שלא לתקוף, זה היה אחד הרגעים הנדירים בהיסטוריה בהם ישראל יכלה עדיין להכריע בעצמה לגבי עתידה האסטרטגי במזרח התיכון. ההנהגה המדינית-צבאית-מדינית הישראלית שהייתה כבר אז מפולגת, ועמוסה בריבים ורעלים אישיים, כמו היום, החמיצה אז את המועד.
כתוצאה מההתקפלות ברגע האחרון שלא לתקוף את המתקנים הגרעיניים האיראניים, אפשרה ישראל לארצות הברית ולאיראן להשיג את הסכם הגרעין, שעכשיו הנשיא דונלד טראמפ רוצה לבטל, או להכניס בו שינויים מרחיקי לכת. הפסיביות הישראלית אפשרה לאיראן ולחיזבאללה להתערב צבאית בסוריה, ולהקים מסביב לישראל שלוש או אפילו ארבע חזיתות.
נעים מאוד להתרפק על זיכרונות העבר, ועל עלילות הגבורה הקשורות בהן.
פחות נעים להיזכר מה צפוי לנו בעתיד הלא רחוק.

Print Friendly, PDF & Email

15 תגובות עבור “נעים מאוד להתרפק על זיכרונות העבר הקשורים בהשמדת הכור הגרעיני בסוריה. פחות נעים להיזכר מה צפוי לנו בעתיד הלא רחוק  

  • מרץ 21, 2018 @ 9:15 at 9:15
    Permalink

    היום פורסם ברעש אדיר, אירוע מלפני 11 שנה, שאין לו כל נגיעה לימינו. לי זה הזכיר בדיחה עם זקן. אישה בת 90 זועקת: אנסו!!! רץ שוטר ושואל: היכן? כאן. מתי? לפני 75 שנה. אז מה את צועקת היום? נאים להיזכר.

    אלא אם הזקנה רוצה להוכיח שגם היא עדיין מבוקשת. יכול להיות שיש לזה קשר לביטול העברת בשגרירות האמריקאית לירושלים לקראת יום העצמאות ה70? ואולי ממשלה תפציץ את המתקנים הגרעינים ה"חמים" באירן? קשה להאמין שאפילו ממשלה רעה זאת תעז לפרסם דבר כזה רק למען התפארות עצמית. אולי זה ניסיון לאיים על המפגש בין טראמפ' לפוטין? מה היא מטרת הפרסום? מי יודע?

  • מרץ 21, 2018 @ 11:04 at 11:04
    Permalink

    שאלת תם. מי היה ראש הממשלה ב 2012?
    ותזכורת, גם אולמרט זכה בהתנגדות של ג'ורג בוש כשדיבר על תקיפה, אז תירוצי ביבי לא מתקבלים

  • מרץ 21, 2018 @ 12:03 at 12:03
    Permalink

    מדוע לא לפרסם מי התנגד להתקפת הגרעין האיראני ? ומי היה בעד ?

  • מרץ 21, 2018 @ 12:35 at 12:35
    Permalink

    אם אפשר להסביר איפה בתמונה יש כור גרעיני? איפה הכיפה של הכור? איפה המקררים של הכור? . כנראה שהעם מה זה סתום כמו פומפה להאמין לסיפורי אלף לילה ולילה.

  • מרץ 21, 2018 @ 13:18 at 13:18
    Permalink

    המנהיגים שגו שלא פעלו נגד אירן לפני למעלה מעשור, האלוף פלד שהיה בעד הפצצת הכור צדק שאמר
    שברגע שלמדינה ערבית תהיה יכולת גרעינית הרבה מאוד מהתושבים יצטרכו לחשוב אם להישאר
    אז מתפארים בהפצצת הכור הסורי ובצדק, אבל מה עשינו אם לאירן תהיה היכולת והועצמה הגרעינית?
    כאילו לא עשינו כלום

  • מרץ 21, 2018 @ 13:51 at 13:51
    Permalink

    So you are saying BB the king (not the black singer) is chickenshit (not the black thing)… that’s a bold statement from Debka

  • מרץ 21, 2018 @ 15:28 at 15:28
    Permalink

    "פחות נעים להיזכר מה צפוי לנו בעתיד הלא רחוק."
    עורב שחור של העתיד………
    אבל"
    על פי חלק מהכתבים הפנימיים עורב מבטא צדדים פחות חיוביים במציאות.
    אך מאידך מצינו שמילא תפקיד של קודש אצל נח ואליהו, ולכן זה לא חד מימדי.
    על כל פנים, לגבייך אין שום ערך במידע הזה לטובה או לרעה, אינך במדריגה כזו שאת יכולה להבין סימני כאלה מאת ד' כשלמה המלך והאר"י. העורב לא מבטא עבורך דבר, מלבד העובדה שחש בנוח לידך אולי בשל חום הגוף וכדומה. (דבקה)
    איתנו ד' מדבר דרך התורה. התחזקי ביראת השם, והכל ימשיך להאיר לך פנים.

    כל טוב
    …………ניסים ונפלאות……….בקרוב.

  • מרץ 21, 2018 @ 21:44 at 21:44
    Permalink

    מאמר קצר ומדויק וחשוב
    וכמה עצוב שבשום כלי תשקורת לא מעלים את הנושא ושום כלום מתיחס לזה שלאירן יש כבר נשק גרעיני בגלל הנהגה צבאית ומדינית מכת ה Pc וידוע שלנתניהו היה רצון לתקוף והעומדים בראש מערכת הביטחון הילכו אימה עלו
    השם יעזור

  • מרץ 21, 2018 @ 21:46 at 21:46
    Permalink

    אין שום קשר בין תכנית הגרעין האיראנית לבין החזיתות הפרו-איראניות.
    אל תשכח גם שטורקיה היתה חברה של ישראל.

  • מרץ 21, 2018 @ 21:49 at 21:49
    Permalink

    אמן ואמן , שמח שיש מי שמוציא אותנו מהאופוריה. אף ההצלחה אז לוותה בכישלון מודיעיני קודם : הכור החל להיבנות 5 שנים קודם. מצבנו האסטרטגי היום קשה ומסובך הרבה יותר ומחייב אותנו להתחיל להתיחס לאירן כאוייב המרכזי.
    חיזבלה ואחרים הם ארמיות של אירן שחונות על גבולינו.אירן היא היא האוייב שלנו ולכן , את המלחמה הבאה חייבים לתכנן כנגדה. בעימות הבא בו יפלו עלינו מאת טילים אירן חייבת!!! לשלם מחיר .

  • מרץ 22, 2018 @ 7:50 at 7:50
    Permalink

    יופי , הצטרפתם רשמית למערכת ההפחדה הלאומית, הדברים אינם כה פשוטים ושטחיים כמו שאתם מציגים, יש השלכות לתקיפה באירן, ויש עוד גורמים המשפיעים על עתידה הביטחוני של ישראל, הנייר (או במקרה שלכם המסך) סובל הכל

  • מרץ 22, 2018 @ 8:58 at 8:58
    Permalink

    זה הזמן לתקוף את צפון קוריאה בכל האמצעים שארה"ב תראה לנכון כולל בנשק אטומי וכולל חיסול המנהיג שם. כולנו זוכרים את ההתבטאות של הנשיא לשעבר קלינטון שאמר שלצפון קוריאה לא יהיה נשק גרעיני, ועשה אתם הסכם שבו העביר לצפון כמויות אדירות של מזון, תרופות וציוד אזרחי, בתנאי שלא יפתחו נשק גרעיני. צפון קוריאה ביטלה את ההסכם בהמשך הדרך וממשיכה לפתח נשק גרעיני כולל טילים לטווח ארוך. ארה"ב צריכה לקחת בחשבון שאיראן צופה מהצד על המשבר עם צפון קוריאה ומחכה להתפתחויות, במידה וארה"ב תמצמץ ראשונה איראן תלך באותה הדרך של צפון קוריאה. כך שהמשבר כעת ישפיע גם על מדינת ישראל. כולנו זוכרים את האימפוטנציה של חוסיין אובמה בנושא זה ובנושאים אחרים, רק לדבר הוא ידע טוב מאוד. עשה עם איראן הסכם מביש. כעת זה הזמן לתקוף אותם תחת כהונתו של טראמפ. עוצמת התקיפה צריכה להיות כזו שהתגובה של צפון קוריאה כנגד דרום קוריאה ויפן תהיה מינימאלית. לתקוף הרבה אתרים בו זמנית. אגב, חבל שאנחנו לא תקפנו בזמנו את איראן, בזמן שהם היו "בחיתולים".

  • מרץ 22, 2018 @ 9:38 at 9:38
    Permalink

    ביבי תמיד היה פחדן (ראה פרשת "הקלטת הלוהטת")
    יש כאלה שמדברים ולא עושים
    ויש כאלה שלא מדברים ועושים כמו אהוד אולמרט שללא ספק היה הראש ממשלה הכי טוב שהיה לנו!
    ולא רק בגלל הפצצת הכור גם היציאה למלחמת לבנון השנייה היתה מתבקשת לאור השחיקה המתמדת בכח ההרתאה של ישראל. מי לא זוכר את האולטימטם של ברק לאחר חטיפת 3 החיילים וההתקפלות אחרי?

  • אפר 14, 2018 @ 17:48 at 17:48
    Permalink

    האמת שלא מדברים עליה, היא שהסיכון לעתיד מדינת ישראל מאירן גרעינית היא כלל לא גבוה.

    לצפון קוריאה יש נשק גרעיני. לפקיסטן יש . אז מה? מתקיים מאזן אימה כמו שהיה ויהיה בין רוסיה לבין המערב.

    האירנים לא ישתמשו בנשק גרעיני כנגד ישראל כי הם יודעים שלישראל יכולת מכה שניה מובטחת וטהרן תעלה באש.

    מי שחושב שהאייטולות מוכנים לעלות באש השמיימה לא מבין באייטולות. הוא מוכנים שאחרים יהיו שהידים אבל לא הם עצמם ולא עתיד האומה האירנית.

    אבל עדיף היה לישראל כמובן בלי נשק גרעיני באירן. אז ניסינו ככל יכולתנו למנוע מהם את מה שכנראה כבר יש לנו.

    לא כל כך הצלחנו. אבל לא להכנס להיסטריה.

    לא כדאי לישראל הרשמית להודות בזה כי טרמפ עדיין מנסה לעכב את הפרוייקט האירני.

  • אפר 22, 2018 @ 22:56 at 22:56
    Permalink

    דבקה – אי אפשר "להיזכר" במה שצפוי לנו בעתיד. זה בעתיד .

    מתוך הכותרת שלכם:

    "פחות נעים להיזכר מה צפוי לנו בעתיד הלא רחוק "

Comments are closed.