נפתלי בנט רצה לדבר על איראן, אבל פוטין דיבר על סוריה. הנשיא הרוסי עקץ את בנט וקרא לו להמשיך במערכת היחסים המצוינת שהייתה לרוסיה עם נתניהו. הפגישה התארכה ונמשכה 5 שעות
אם נדלג על דברי הברכה ההדדיים שהשמיעו נשיא רוסיה ולדימיר פוטין וראש הממשלה נפתלי בנט בפתח פגישתם, ביום שישי 22.10, שחשיבותם המעשית מוטלת בספק, אפשר לציין כבר עם סיום הפגישה בין שני המנהיגים, שהתארכה ונמשכה חמש שעות, במקום שעתיים שהוקצבו לכך, 4 נקודות עיקריות:
1. לא פוטין ולא בנט השמיעו מילה אחת ( לפחות לא פומבית ), על איראן. ההתבטאות היחידה של פוטין בכיוון זה הייתה כאשר אמר, ' אני מאוד אשמח לדון בנושאים אזוריים', מבלי לנקוב בשמה של איראן.
וזה הרי היה הנושא העיקרית בגללו בנט נסע לסוצ'י. במילים אחרות, קיימת אי הבנה בין פוטין ובנט בנושא.
הרוסים לא אהבו את הרמיזות שהגיעו ביום חמישי 21.10, ערב הפגישה מישראל, לפיהן חיל האוויר הישראלי חידש בימים האחרונים את אימוניו לתקוף מטרות גרעיניות באיראן.
לא הרוסים, ובוודאי שלא פוטין, רוצים לשמוע איומים כאלה שאינם עושים עליהם כל רושם. הם יותר מידי מנוסים ומשופשפים להבין כי מאחורי איומים כאלה לא עומדים מעשים.
2. לעומת זאת פוטין הזכיר בהרחבה את סוריה. הנשיא הרוסי אמר: ' כפי שאתה יודע אנו מתאמצים לשקם את התשתיות בסוריה. יש פה בעיות ונושאים בעייתיים כמובן, אבל יש גם הזדמנויות טובות לשיתוף פעולה כמובן בכל מה שקשור למלחמה בטרור'. בכך רמז פוטין, כי צריך לדבר על התקיפות האוויריות הישראליות בסוריה על מטרות איראניות וחיזבאללה, שלפי ההשקפה הרוסית מערערים את שלטונו של נשיא סוריה בשאר אסד.
ערב נסיעתו של בנט לסוצ'י הרוסים רמזו שהם היו רוצים להאריך את הזמן בו ישראל נותנת להם התראה מראש על תקיפה העומדת להתבצע בסוריה.
3. פוטין שלח עקיצה ברורה מאוד לנפתלי בנט כאשר אמר: 'אתה עומד בראש הממשלה עכשיו. הצלחנו לקיים יחסים מיוחדים, היו לנו סיבות טובות לכך'. פוטין המשיך ואמר: ' על אף סכסוכים פנים פוליטיים שמתקיימים בישראל, אני מקווה שהממשלה תמשיך את הפוליטיקה כלפי רוסיה כפי שהיה קודם. הצלחנו להקים יחסים עסקיים מאוד טובים עם הממשלה הקודמת'. במילים אחרות, היחסים עם ממשלת בנימין נתניהו היו מצוינים ועליך נפתלי בנט להמשיך במדיניות זו.
4. טרם עלה בנט למטוס שהביאו לסוצ'י הוא טילפן אל נשיא אוקראינה ולודימיר זלנסקי Volodymyr Zelensky . לא נמסרו פרטים על השיחה. אולם אם בנט, או מישהו מיועציו, השתעשע ברעיון כי ישראל תתווך בין מוסקבה וקייב, כדי להראות שישראל משחקת במגרש של המעצמות הגדולות, הרי שהוא בחר את הזמן הגרוע ביותר לכך.
המתיחות בין רוסיה ואוקראינה הגיעה בימים האחרונים לשיאה, כאשר מקורות רוסיים מדווחים כי נאט"ו החלה להתניע כוחות לעבר אוקראינה, צעד שפוטין הגדיר ביום חמישי 22.10, 'כאיום ישיר ואמיתי על רוסיה'.