נשיא מצרים אל-סיסי מרכז כוחות גדולים במדבר המערבי במטרה לפלוש למזרח לוב
מלחמה רביעית במספר במזרח התיכון בדרך. המקורות הצבאיים והמודיעיניים של תיקדבקה מדווחים, כי כוחות קרקעיים ואוויריים גדולים של צבא מצרים מתרכזים עתה במדבר המערבי, לאורך גבולן המשותף של מצרים ולוב, במטרה לפתוח במבצע צבאי גדול שיכבוש את כל מזרח לוב- קרינייקה Cyrenaica מדי כוחות אל קעידה לוב ISIS.
המקורות שלנו מדווחים עוד, כי כוחות צי ומרינס מצריים גדולים מתרכזים בבסיסים הים-תיכוניים של הצי המצרי, וכי קיימת אפשרות שהאופנסיבה המצרית המזרח לוב תחל בנחיתה של כוחות מצריים בחופי העיר הלובית דרנא Derna, (כ-100,000 תושבים), הנחשבת כבירת מחוז לוב של ISIS. נחיתה זו תהייה מלווה בהצנחה של כוחות קומנדו מצריים גדולים בסביבות העיר.
נשיא מצרים פאתח אל-סיסי רואה בנוכחות אל קעידה ISIS במזרח לוב סכנה גדולה למצרים. דוחות המודיעין מדווחים לו כי אל קעידה ISIS כבר חדר לכמה ערים מצריות ולכמה יחידות של הצבא המצרי.
אל קעידה ISIS המודע לתוכנית התקיפה המצריות, מחיש בימים האחרונים תגבורות מסוריה ועיראק אל מזרח לוב. חלק מתגבורות אלה מגיע באמצעות מטוסים ואוניות היוצאים מסוריה והנעים במרכז הים התיכון. חלק אחר של התגבורות מגיע מעיראק דרך חצי האי סיני. תגבורות אלה חוצות את תעלת סואץ ואת מצרים באמצעות רשתות הברחת הנשק, הנפט והסמים של אל קעידה שמרכזן בלוב.
עוד מדווחים המקורות שלנו, כי הפלישה המתוכננת של מצרים למזרח לוב, היה הנושא העיקרי בגללו הגיע ראש סוכנות הביון האמריקנית ג'ון ברננן John Brennan ב-19 באפריל לקהיר, ונפגש מיד עם נשיא מצרים פאתח אל-סיסי.
ברננן רצה לקבל מאל-סיסי מידע מדוייק על התוכניות הצבאיות והמדיניות המצריות לגבי מזרח לוב. המקורות שלנו מוסרים, כי אל-סיסי הבהיר לברננן, כי אין לצבא מצרים תוכניות להישאר במזרח לוב, ולאחר שיכניע את כוחות אל-קעידה ISIS ויפרק אותם מנשקם, יעביר את השלטון לידי ממשלת טוברוק Tobruk, עיר נמל במזרח לוב ישנם בסיסים צבאיים ומסופי נפט לוביים, בקרבת הגבול עם מצרים. השלטון בעיר הוא בידי חברי פרלמנט לוביים שברחו מהבירה טריפולי לאחר שזו נכבשה על ידי מליציות מוסלמיות קיצוניות, The Libya Dawn militia, ביניהן אלמנטים הקשורים עם אל קעידה במאגרב al Qaeda in the Islamic Maghreb-AQIM.
ראש ממשלת טוברוק הוא עבדוללה אל תיאני Abdullah al-Thinni, שארצות הברית ורוב מדיניות המערב מכירות בו כראש הממשללה החוקי של לוב.
בשיחה בין השניים הוברר לאל-סיסי-מה שכבר היה ידוע לו מראש-כי ממשל אובמה מתנגד לפעולה צבאית מצרית ישירה בלוב, אבל איננו מתנגד לפעולה מצרית בלוב שתיערך באמצעותן של מליציות לוביות מקומיות- במיוחד המיליציה הנמצאת בפיקודו של הגנרל חליפה איפטר Gen. Khalifa Hifter , לובי-אמריקני הנתמך על ידי וושינגטון, שהקים מליציה בבירת קרינייקה בנגאזי אליה הצטרפו יחידות של צבא לוב החונות במזרח המדינה.
לפני חודשיים, ב-2 במרס, מינו ראש ממשלת טוברוק Tobruk, – עבדוללה אל תאניAbdullah al-Thinni והפרלמנט של טוברוק את הגנרל חליפה איפטר כמפקד הראשי של צבאות לוב. לאחר שהעניקו לו דרגת גנרל lieutenant general, נקבעו לאיפטר שתי מטרות עיקריות: לשחרר את לוב מידי המליציות המוסלמיות, ולבנות מחדש צבא לובי לאומי.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מציינים, כי מצרים שיתפה בחצי השנה האחרונה פעולה עם כוחותיו של חליפה איפטר ואף סיפקה להם נשק, אולם נשיא מצרים פאתח אל סיסי, איננו מאמין כי איפטר היא האישיות המתאימה להפוך לסמל לאומי מסביבה הלוביים יתאחדו.
ראש ה-CIA ברננן לחץ על אל-סיסי לקבל קו זה של ממשל אובמה, אולם נשיא מצרים סירב. הדברים השתקפו היטב בהודעה משותפת שפרסמו אל-סיסי וג'ון ברננן לאחר השיחות. בהודעה נאמר, כי אל-סיסי וברננן דנו 'בנושאים אזוריים, טרור (אל קעידה ISIS בלוב), וכיצד לקדם את היחסים הבילטראליים שבין שתי המדינות'. Al Sisi and Brennan discussed regional issues, terrorism and ways of enhancing bilateral relations.
עוד נאמר בהודעה, כי 'שני הצדדים הסכימו כי ההתייעצויות והתיאומים בין שני הצדדים (האמריקני והמצרי), בנושאים בעלי עניין משותף יימשכו.' The two sides agreed to . continue consultation and coordination on issues of mutual interest .
במילים אחרות, אין הסכמה בין ממשל אובמה ובין נשיא מצרים לגבי התוכנית הצבאיות המצריות לפלוש למזרח לוב.
צריך לציין, כי בעוד מצריים נערכת למערכה קרקעית, ימית ואווירית בלוב, היא נמנעת מלהיכנס למלחמה קרקעית או אווירית בתימן.
עם תחילת הפלישה המצרית ללוב, תהייה מצרים מעורבת בשלוש מלחמות. תימן, המלחמה באל קעידה ISIS בסיני, ומלחמה באל קעידה ISIS בלוב.