נשיא מצרים חוסני מובראק החל בתהליך פרישתו מהשלטון. עיקר המפגש של מובראק עם נשיא ארצות הברית באראק אובמה, הוא להבטיח תמיכה אמריקנית בכהונת בנו, ג'מאל (ג'ימי) מובראק, כנשיא מצרים

בלעדי ומיוחד למקורות המודיעיניים ובוושינגטון של תיקדבקה: נשיא מצרים חוסני מובראק, בן 81, מלווה בשר החוץ המצרי אחמד גאייט Ahmed Aboul Gheit, ושר המודיעין המצרי הגנרל עומר סולימן, מתחיל ביום ב' 17.8, מפגש עם הצמרת האמריקנית, המתואר על ידי מקורות אמריקנים כמפגש פרידה של מובראק מוושינגטון, אשר נועד להבטיח העברה מסודרת של השלטון בקהיר לידי בנו, יותר מאשר ביקור שנועד לדון בנושאי המזרח התיכון.
ביום ב' ייפגש מובראק עם סגן נשיא ארה"ב ג'ו ביידן, שרת החוץ הילארי קלינטון, היועץ לביטחון לאומי ג'יימס ג'ונס, ראש שירותי המודיעין האמריקניים דניס בלייר, ואישים אמריקנים בכירים אחרים, וביום ג' 18.8, ייפגש מובראק עם נשיא ארה"ב באראק אובמה.
כבר ב-22.7 פרסמו המקורות המודיעיניים של תיקדבקה כי נסיעתו של נשיא מצרים בשבוע השלישי של חודש יולי לפריס כדי להיפגש עם נשיא צרפת ניקולא סרקוזי, הייתה למטרות כניסה לניתוח בבית חולים צבאי צרפתי. הקישו כאן לקרוא את הידיעה המקורית.
עתה מדווחים המקורות המודיעיניים שלנו, כי מובראק אכן נכנס ביום ד' 22.7 לבית החולים ליד פריס לבדיקות, אולם למחרת ביום ה' 23.7, בשעות הערב היה כבר בדרכו חזרה לקהיר. הרופאים הצרפתים שבדקו אותו החליטו לבטל את הניתוח שנקבע, והודיעו למובראק כי אין ביכולתם לעזור לו יותר. המקורות שלנו מציינים, כי עקב האיפול המוחלט שהשלטונות בפריס ובקהיר הטילו על ביקורו של מובראק בבית החולים ועל תוצאות בדיקותיו, אין בשלב זה מידע במה נשיא מצרים חולה, ומדוע הרופאים הודיעו לו כי אי אפשר יותר לטפל בו. מה שהמקורות שלנו כן יודעים הוא כי עם שובו לקהיר, החל במצרים התהליך של העברת השלטון מידיו של הנשיא החולה לידי בנו ג'מאל (ג'ימי) מובראק.
זה לא היה מקרה בלבד, כאשר ביום א', עם בואו של מובראק לארצות הברית, פורסמו בוושינגטון הדברים הבאים: 'כאשר נשיא מצרים ייפגש ביום ג' עם הנשיא באראק אובמה, פקידים אמריקנים בכירים ימצאו את עצמם מעורבים במשחק הניחושים מס' 1 המתנהל עתה במצרים, כמה זמן יוכל חוסני מובראק עוד להמשיך להחזיק בשלטון'. ציטוט המקור: When Egypt's leader meets on Tuesday with President Barack Obama in Washington, U.S. officials may find themselves caught up in the country's No. 1 guessing game: How much longer can Hosni Mubarak go on?
'שאלה גדולה אחרת (בפניה יעמדו הפקידים האמריקנים), היא מי יירש אותו כראש של המדינה הערבית הגדולה ביותר'. ציטוט המקור:
Another big question is who would succeed him as head of the Arab world's most populous nation.
המקורות ציינו כי כאשר מובראק הגיע בתחילת יולי לשיחות בוועידת ה-G-8 באיטליה, 'הוא נראה חלש וחיוור, וכי הוא צולם כאשר עוזרים לו לעלות במדרגות'. ציטוט המקור:
The 81-year-old president has looked weakened and pale. He was photographed being helped up the stairs.
המקורות של תיקדבקה מוסרים כי תהליך העברת השלטון במצרים ממובראק לבנו ג'מאל, בן ה-42, יהיה תהליך איטי אשר ייקח כמה חודשים. אולם מקור מערבי בקהיר המתמצא היטב במתרחש בארמון הנשיאות בקהיר, העריך באוזני המקורות שלנו, כי כבר באמצע 2010 תערכנה במצרים בחירות חדשות לנשיאות, בהן מפלגת השלטון המצרית, המפלגה הלאומית הדמוקרטית- NDP-National Democratic Party runs by , תעמיד את ג'מאל מובראק בן-ה-42, כמועמד שלה לנשיאות.
המקור המערבי הדגיש, כי המצב הפוליטי בקהיר היום הוא קשה. מובראק אף פעם לא מינה במשך 28 שנות שלטונו, מאז 1981, סגן לעצמו. ראש הממשלה אחמד נאזיף Ahmed Nazif מתעסק אך ורק בנשואי כלכלה, ואף פעם לא קיבל שום החלטה מדינית, צבאי, או כזו הקשורה בביטחון פנים. היחיד שמחליט בנושאים האלה גם כיום הוא מובראק עצמו. אולם בגלל מצב בריאותו המדרדר, ישנם נושאים חשובים רבים כיום במצרים שנשארים לא פתורים ללא כל החלטה מה ואייך לנהוג בהם.
המקורות של תיקדבקה מוסרים כי במשך השבועיים האחרונים החל כבר איש האמונים של מובראק, מזכיר המפלגה סוואפט אל שריף Safwat El-Sherif, לקיים
בקהיר ובערים מרכזיות אחרות במצרים כנסים של ראשי הסניפים של המפלגה, בהם נמסר מידע כיצד עליהם להבטיח את תמיכת סניפי המפלגה בג'מאל מובראק, וכיצד עליהם להתארגן לקראת הבחירות לנשיאות.

Print Friendly, PDF & Email