נשיא מצרים חוסני מובראק, ניסה לשכנע בשיחותיו עם נשיא ארה"ב באראק אובמה, ללכת על נוסחה סופית כללית לגבי ההסכם בין ישראל לפלסטינים. לבצע אותה בשלבים, ללא הגבלת זמן, ולתמוך בבנימין נתניהו
המקורות של תיקדבקה בוושינגטון: אין ספק כי הסנגור והתומך היעיל ביותר של ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו, ביומיים האחרונים (יום ב' וג' 18.8-17) בוושינגטון, היה נשיא מצרים חוסני מובראק, אשר ניסה בכל יכולתו לשכנע את הצמרת האמריקנית אתה נפגש, להפסיק לייחס לנושא הישראלי-פלסטיני חשיבות מרכזית במזרח התיכון, ולהתרכז בנושא הגרעיני האיראני.
המקורות שלנו מוסרים בלעדית, כי הנשיא אובמה שהקשיב בתשומת לב מרובה לנשיא המצרי, לא נתן לו תשובה מידית באם הוא מקבל או לא את עמדתו, משום שבבית הלבן נערכת בשבועיים האחרונים 'בחינה מחודשת'Review של כל המדיניות המזרח תיכונית של הנשיא , ועד אשר לא יתקבלו תוצאות 'הבחינה המחודשת', לא תתקבלנה שום החלטות סופיות בנושאים מזרח תיכוניים, כולל ישראל והפלסטינים. לכן לכל הפרסומים כביכול על עמדה אמריקנית נחרצת, בתחום הבנייה בהתנחלויות ובירושלים, אין להם בסיס.
להיפך, כל הסימנים מראים כי מובראק שכנע את אובמה לסגת מהנוסחה של הקפאה טוטאלית total freeze, של הבנייה בהתנחלויות ובירושלים. על כך יעידו דברי הנשיא אובמה אשר אמר לאחר הפגישה עם מובראק, 'כי הוא רואה סימנים מעודדים בריכוך ההתנגדות הישראלית לקריאתו (של הנשיא) להקפאת הבנייה בגדה המערבית'. ציטוט המקור:he saw encouraging signs of a softening of Israel's resistance to his call for a freeze on settlement-building in the occupied West Bank
צריך לשים לב כי הנשיא אובמה,לא הזכיר בכלל את ירושלים, ואת המושג 'הקפאה מוחלטת של הבנייה.
מקור בכיר בוושינגטון אמר בלילה למקורות תיקדבקה כי 'בחינה מחודשת' הנערכת בוושינגטון הייתה הסיבה העיקרית מדוע הנשיא אובמה לא התייחס בדבריו לנושאים ספציפיים, ולא דיבר על החלטות אמריקניות חותכות, אלא ענה למובראק בדברים כללים זהירים ובלתי מחייבים.
בנושא הישראלי-פלסטיני הציג הנשיא מובראק לפני אובמה תוכנית פעולה בת 4 שלבים:
1. פרסום תוכנית שלום אמריקנית למזרח התיכון, אשר תקבע את המסגרת הכללית של שלום בין ישראל, הפלסטינים, ומדינות ערב, אבל לא תחרוג מהצהרות אמריקניות קודמות בנושאים אלה.
2. קביעת 'שלבים' או 'צעדים מוגדרים', שבמסגרתם ההצהרה הכללית הזו תיושם. במילים אחרות, המשא ומתן בין ישראל והפלסטינים יערך כל פעם על שלב או צעד אחד נוסף שיקבע מראש. לא תוטל הגבלת זמן להשגת הסכם. עמדה זו של מובראק סותרת את עמדת אובמה אשר תמך עד כה במשא ומתן מהיר בין ישראל, הפלסטינים, סוריה, ולבנון, בעת ובעונה אחת.
3. יש לנקוט מדיניות כזו, מאחר וממלא, לפי דברי מובראק, אי אפשר להגיע עכשיו לשום הסכם עם הפלסטינים, בגלל הפילוג הפנימי העמוק הקיים בין הגדה המערבית ורצועת עזה.
4. על אובמה לקבל את גישתו של מובראק, כי יש להאמין לבנימין נתניהו, כי הוא מתכונן לקדם את השלום במזרח התיכון. 'אם אני מאמין לו', אמר מובראק, 'גם אתה יכול להאמין בכך, ואני מוכן להיות ערב לכך'. המקורות שלנו בוושינגטון מציינים, כי שום מנהיג ערבי לא השמיע אף פעם בוושינגטון דברים חמים כל כך בזכות ראש ממשלה ישראלי, כפי שעשה זאת מובראק.