נשיא סוריה בשאר אסד, מכנס וועידת פסגה מרובעת בדמשק, בהשתתפותם של נשיא צרפת, ראש ממשלת טורקיה, ושליט קטאר, אשר תקרא להחזרת רמת הגולן לסוריה.

תיקדבקה:במלאות שנה להפצצת כור הפלוטוניום הסורי-צפון קוראני, מכנס נשיא סוריה בשאר אסד, ביום ה' 4.9, וועידת פסגה מרובעת בדמשק, בהשתתפותם של נשיא צרפת, ראש ממשלת טורקיה , ושליט קטאר, אשר תקרא להחזרת רמת הגולן לסוריה.
המקורות המזרח תיכוניים של תיקדבקה מדווחים, כי וועידת פסגה זו אשר, תימשך 4 ימים, תהייה נקודת השיא של ביקורו של נשיא צרפת ניקולא סרקוזי בדמשק, אשר יחל ביום ד' 3.9, ותציג אותו בתוקף תפקידו הנוכחי כנשיא האיחוד האירופאי, כמדינאי האירופאי הבכיר אשר חותר להשגת הסכם שלום בין ישראל-לסוריה.
גם השתתפותם של ראש ממשלת טורקיה טאייפ ארדוגן, מי שיזם את השיחות העקיפות בין דמשק לירושלים, ושל שליט קטאר השייח' חליפה אל תאני Amir Sheikh Hamad bin Khalifa al-Thani, האיש אשר השיג את הסכם דוחה על לבנון, מצביע על הקו בו תנקוט וועידת פסגה זו, לחץ על ישראל לסגת מכל רמת הגולן, תמורת שלום עם סוריה. המקורות שלנו מוסרים כי אחת מטיוטות ההחלטות של וועידת הפסגה בדמשק, שעובדים עליה בימים האחרונים בפריס, בדמשק, באנקרה, ובדוחה, אומרת, כי סוריה תהייה מוכנה להיכנס למו"מ ישיר על שלום עם ישראל, באם ירושלים תכריז כי היא מוכנה לנסיגה מלאה מרמת הגולן.
הידיעה שפורסמה ביום ג' 2.9 בכווית, כי מנהיג חמס חלאד משעל, הגיע להסכם עם שלטונות דמשק על עזיבתו את סוריה ומעברו להתגורר בחרטום בירת סודן, היא חלק מההכנות הסוריות לקראת וועידת פסגה זו.
הסורים הגיעו להסכם עם חלאד משעל כי הוא יצא את דמשק לתקופת הוועידה, בעוד המפקדות והמוסדות של החמס נשארים בה.
גם מכונת התעמולה הצרפתית, מנהלת בשבועיים האחרונים, מערכת תעמולה נרחבת בכלי התקשרות האמריקנים והאירופאיים, המציגה את הנשיא אסד כרודף שלום, שרק סרבנותה של ישראל לסגת מהגולן מעכבת את המהלך שלו.
טובי העיתונאים והפרשנים הצרפתיים, ופרשנים אמריקנים המקורבים לצרפתים, מציגים את אסד כמנהיג, 'המודאג מאוד' מהתפשטות הטרור המוסלמי הקיצוני בסוריה, ומהאיום שטרור זה מהווה על משטרו, וכמנהיג 'היודע' שרק השלום יצליח להביא לעיכוב התפתחות זו.
כמובן, שאף פרשן צרפתי אחד, אינו מזכיר כי בשאר אסד, ואף לא מנהיג סורי אחר, הוא שמאפשר לגורמי הטרור הפועלים בעיראק, ואצל הפלסטינים, ולגורמי הטרור של חיזבאללה, לפעול בחופשיות מעריה המרכזיות של סוריה. שום מקור צרפתי אינו מזכיר אפילו במילה אחת, כי אם ישראל לא הייתה תוקפת לפני שנה, בספטמבר 2007, את כור הפלוטוניום הסורי-צפון-קוריאני, עתה היו בידי סוריה פצצות רדיו-אקטיביות 'מלוכלות', אותן יכלה להפעיל נגד ישראל.
הצרפתים מציגים גם, כי המהלך של סרקוזי, שכולו מותנה בנכונותה של ישראל לסגת מהגולן, לא יביא לניתוק הקשרים בין טהרן לדמשק, והקשרים בין דמשק לחיזבאללה, אלא יהפוך אותם ליחסים 'נורמליים'.
במילים אחרות, סוריה לא תנתק את קשריה עם איראן, אלא תהפוך להיות הגשר המחבר בין המערב וטהרן.
הבעיה שיש לישראל עם התוכנית השאפתנית הזו של סרקוזי, שרק בחודש שעבר, השיג הסכם הפקת אש בין רוסיה וגיאורגיה, שהוגדר על ידי דיפלומטים בכירים אמריקנים ואירופאים 'כהסכם חד צדדי שכולו לטובת מוסקבה', היא שראש הממשלה אהוד אולמרט, נתן לנשיא צרפת אור ירוק להמשיך במהלך בתקווה, כי עוד לפני סיום תפקידו, תוכל להתקיים פגישה בינו ובין הנשיא באשר אסד. גם שרת החוץ האמריקנית קונדוליסה רייס לא הביעה התנגדות למהלך הזה של נשיא צרפת.

Print Friendly, PDF & Email