נתניהו מנסה להדוף את הביקורת בצה"ל על שלא הגיב למעורבות איראן מאחורי פעולות הג'יהאד
ראש הממשלה בנימין נתניהו, ניסה ביום ד' 14,3 בהופעה בכנסת, להדוף את את הביקורת הגלויה והסמויה הנמתחת עליו בשעות האחרונות בחוגים ביטחוניים שונים, כולל בצה''ל, על הטקטיקה שנקט בסיבוב האש האחרון ברצועת עזה, בו הורה לצה''ל שלא לתקוף את הג'יהאד האיסלמי, למרות המשך ירי הטילים.
בצה''ל נשמעת ביקורת חריפה האומרת, כי מערכת התעמולה המופרזת סביב 'כיפת ברזל', נועדה לחפות על החלטתו של נתניהו שלא לתקוף את הג'יהאד, למרות שהיה ברור כי הוא מקבל את הוראות הירי שלו ממקורות איראניים במזרח התיכון. '
איזה מסר אנחנו משגרים לאיראנים', אמר קצין בכיר בצה''ל, 'אם אנחנו שומעים שהם נותנים פקודות להפגיז בטילים את הערים הישראליות, ומערכת הנשק היחידה שאנו מפעילים מולם היא 'כיפת ברזל'.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מוסרים, כי כמו כן נמתחה על נתניהו ועל שר הביטחון אהוד ברק, ביקורת חריפה, על שהם הסכימו לקחת חלק 'בהסכם הפסקת אש' שבמציאות לא קיים.
המצרים אמרו לישראל, לחמס ולג'יהאד, כי כל אחד יבין מה שהוא רוצה מהסכם, וכל אחד יאמץ לו את הנוסח שנוח לו, העיקר שהאש תיפסק. 'הסכם כזה לא יחזיק מעמד' אמרו קצינים בכירים בצה''ל.
זו היא גם הסיבה מדוע אלוף פיקוד דרום האלוף טל רוסו, אמר ביום ד', 'כי אין לאיש מושג כמה זמן הסכם הפסקת האש יחזיק מעמד'. לביקורת הזו כוונו דברי נתניהו בכנסת שאמר: 'אני רוצה להבהיר: אין הגנה הרמטית ולא תהיה. שילוב של כושר התקפה, כושר הגנה וחוסן לאומי הוא השילוב המנצח ואותו אנו צריכים לטפח'. נתניהו הדגיש כי 'במוקדם או במאוחר בסיס הטרור של איראן בעזה ייעקר'.
נתניהו התייחס גם לפקפוקים ההולכים וגוברים בקרב חוגים שונים בארץ ובארצות הברית, באם הוא באמת מוכן לתקוף את התוכנית הגרעינית האיראנית. נתניהו אמר בכנסת, 'כי גם ראשי ממשלה קודמים שפעלו מול איומים צבאיים התבקשו על-ידי ארה''ב לעכב את הפעולה. נתניהו הדגיש: 'ב-1981 אותה חובה הדריכה את בגין כשהתמודד עם שאלת הכור הגרעיני בעיראק. הוא ידע היטב את הביקורת הבינלאומית שתבוא מצד ארה"ב והנשיא רייגן, אבל הוא מילא את החובה שלו ופעל'.
העיתונאי האמריקני הבכיר ג'פרי גולדברג Jeffrey Goldberg, המבקר עתה בישראל, כתב ביום ד' 14.3, כי הוא שומע ממספר אנשי ביטחון ישראליים, כי כל הדיבורים של נתניהו וברק כי הם יתקפו את איראן, הם בלוף, וכי נתניהו אף פעם לא התכוון ואיננו מתכוון גם עתה לתקוף את איראן. Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu is bluffing. כל כוונתו של נתניהו, לפי העיתונאי האמריקני לדחוף את אובמה לנקוט בסנקציות חריפות יותר.
דברים אלה צוטטו בהרחבה ביומיים האחרונים בכלי תקשורת אמריקנים.
ביום ג' 13.3 דיווחו המקורות הצבאיים של תיקדבקה תחת הכותרת: 'בקרבות בעזה, ובאידליב בסוריה, נמנעו ארה''ב וישראל להפעיל כוח צבאי, ואפשרו לאיראן ולבעלי בריתה לצאת וידם על העליונה'.
בקבלם את התנאים המצריים ושל החמס להכרזת מצב של הפסקת אש ברצועת עזה, הביאו ראש הממשלה בנימין נתניהו, ושר הביטחון אהוד ברק, לידי תיקו נוסף במערכות הצבאיות בהן צה''ל עמד בשש השנים האחרונות, מלחמת לבנון ב-2006, מבצע עופרת יצוקה ב-2008, ולידי תיקו מס' 2 בשנתיים האחרונות ברצועת עזה.
גם סיבוב ההפגזות של 1 מיליון תושבים ישראליים, וערי הדרום המרכזיות באר שבע, אשדוד, ואשקלון, וערי הפריפריה של השפלה גדרה, קריית מלאכי, וגן יבנה, בשבוע האחרון של חודש מרס בשנה שעברה 2010 ערב פסח, וגם הסיבוב הנוכחי, בשבוע השני של אפריל 2012, הסתיימו בשורה של הבנות שקטות, בין ישראל, למצרים ולחמס, מבלי שצה''ל הכה את הכוחות הצבאיים שהפגיזו את ישראל, הפעם, בלמעלה מ-200 טילים.
אולם בעוד שבשנה שעברה, החמס השתתף במלחמה, הפעם החמס לא לקח בה חלק, ובכך אילץ את ישראל להכיר בו ככוח פוליטי פלסטיני מרכזי המתווך בין ישראל וצה''ל, לבין הג'יהאד האיסלמי.
רק מהסכמתם למצב זה, אפשר לראות עד כמה רחוק היו מוכנים ראש הממשלה בנימין נתניהו, ושר הביטחון אהוד ברק ללכת, בהחלטתם הנחושה שלא לערב את צה''ל במבצע צבאי ברצועת עזה.
המקורות הצבאיים והמודיעיניים של תיקדבקה מציינים, כי המדובר במלחמת בזק שנמשכה ארבעה ימים בלבד, (שישי-שני 12.3-9), בהם הוכיחה הצמרת הישראלית גמישות ותושייה רבה בקבלת החלטות פוליטיות, ובשימוש זריז באמצעי תעמולה שיציגו את המערכה הצבאית באור שנוח לה.
כבר ביום שישי 9.3 בלילה, כאשר הג'יהאד האיסלמי לקח על עצמו, להפתעתה המוחלט של צמרת צה''ל, את התפקיד לנקום עבור ארגון הוועדות העממיות את חיסולם באותו יום של מזכ''ל הארגון זוהייר אל-קייסי, ואת אחמד אל-חנני, התברר לראש הממשלה נתניהו גודל הטעות אשר עשה כאשר הורה אישית מארצות הברית לחסלם.
לא נתניהו, לא ברק, ולא צמרת צה''ל, העריכו כי הג'יהאד ייקח על עצמו תפקיד כזה.
הרמטכ''ל רב אלוף בני גנץ, ניסה ביום שלישי 13.3, לגונן על החלטה זו כאשר אמר בבסיס קליטה ומיון, כי חיסולו של קייסי נועד למנוע פיגוע שעמדו להיות לו השלכות אסטרטגיות. הוא לא פירט.
אולם המקורות שלנו ללוחמת טרור מציינים, כי איום והתראה אסטרטגית כאלה קיימים כבר שמונה חודשים, מאז סוף חודש אוגוסט 2011.
הג'יהאד וועדות ההתנגדות העממית הכניסו כבר אז חוליות מחבלים לסיני שהוטל עליהן לבצע את הפיגוע. מלבד סגירת הקצה הדרומי של ישראל בפני תנועת של אזרחים במשך תקופה ארוכה כל כך, אחת התוצאות הנוספות החמורות של מצב ביטחוני זה, הייתה שצה''ל נאלץ להוריד ולהחזיק דרך קבע, במשך שמונת החודשים האחרונים, חטיבה קרבית שלמה לאורך גבול ישראל-מצרים, במטרה למנוע את הפיגוע הזה.
האם השתנה משהו בעקבות החיסול של קייסי ואל-חנני? התשובה היא לא!
על כך יעידו דבריהם של שר הביטחון אהוד ברק, והרמטכ''ל רב אלוף בני גנץ, שאמרו השבוע, כי ההתראה בפני הפיגוע עדיין קיימת, והאיום מפניו עדיין לא הוסר. ישראל גם לא התנתה בתנאי הפסקת האש, כי הג'יהאד האיסלמי יקבל על עצמו שלא לבצע את הפיגוע.
במלים אחרות, גם באם הפגזות הטילים על הערים המרכזיות בדרום ישראל תפסקנה, והשקט והשלווה יחזרו לרחובותיהן ערב פסח וחג העצמאות, מדובר בשקט על תנאי, התלויה בהחלטתו של הג'יאהד האיסלמי מתי לבצע, או לא לבצע, את 'הפיגוע האסטרטגי' הזה.
ברגע שהפיגוע יבוצע, תתחדש האש.
כדי להסתיר מצבים אלה מדעת הקהל, הוטלה למערכה מערכת היירוט 'כיפת ברזל'. לפתע פתאום הוסרו כל המגבלות התקציביות שהיו עד כה על הפעלת המערכת, (כל טיל יירוט שמשוגר ממנה עולה 80,000 דולר), וכך קרה שמטחי עשרות טילי 'הגראד' נתקלו במטחים של עשרות טילי 'כיפת ברזל', כאשר העדפה של הדרג המדיני ברורה, להגן על הערים הגדולות. לא להגן על הערים והישובים הקטנים.
עתה לא רק שנתניהו הסיר את המחסומים התקציביים לבנייתם והצבתן של 13 סוללות טילי 'כיפת ברזל' מסביב לגבולות ישראל, אלא שביסס את דוקטרינת האי לוחמה שלו, עליה הוא שומר בקנאות כבר כמעט ארבע שנות שלטונו.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מציינים, כי בכל המצב הזה מתבוננים בזכוכית מגדלת האסטרטגיים האיראניים בטהרן.
המסקנה היחידה שהם מסיקים מהאירועים השבוע בישראל, ברצועת עזה, ובסוריה, היא: שכשם שארצות הברית נמנעה מלהתערב בסוריה, ואפשרה לאסד ולצבאותיו, לכבוש ביום שלישי את מעוזם הצבאי האחרון של המורדים הסוריים באידליב ולרסק אותם, כך ישראל וצה''ל נמנעו מלהתערב ברצועת עזה ולהכריע את הקרב מול הג'יאהד ולרסק אותו.
גם באידליב, וגם בעזה, יצאה איראן וידה על העליונה.