נתניהו מסתיר מהשרים, כי ממשל אובמה לא עמד בסיכומים עמו, לא קיים את 'הסכם בושייר', והבטיח לפלסטינים כפיית פתרונות מדיניים וביטחוניים על ישראל
המקורות של תיקדבקה בוושינגטון: ראש הממשלה בנימין נתניהו, המציג את השיחות הישירות עם הפלסטינים, אשר תפתחנה בשבוע הבא, ב-2 בספטמבר בוושינגטון, כהישג מדיני, מעלים מהשרים כי ממשל הנשיא אובמה, לא עמד באף אחד מהסיכומים החשאיים ששליחיו האישיים של ראש הממשלה יצחק מולכו ועוזי ארד, סיכמו במגעים עם הבית הלבן ערב ההכרזה על השיחות. הממשל פעל בניגוד לסיכומים עם ראש הממשלה נתניהו, בנושא הכור הגרעיני האיראני בבושייר, והתחלת המו"מ הישיר עם הפלסטינים ללא תנאים מוקדמים, והצהיר פומבי כי הוא מוכן לכפות על ישראל פתרונות מדיניים וביטחוניים.
המקורות של תיקדבקה בוושינגטון מדווחים, כי במרכז הסיכומים החשאיים בין הבית הלבן ושליחיו של ראש הממשלה עמדה ההבנה, כי ישראל לא תבצע שום פעולה אשר תפריע להתחלת הפעלת הכור הגרעיני האיראני בבושייר, וכי גם וושינגטון וגם ירושלים לא תגבנה על הפעלת הכור, ותתעלמנה מהאירוע כאילו הוא איננו מתרחש.
תמורת זה הבטיח הנשיא באראק אובמה לראש הממשלה נתניהו, כי השיחות הישירות בין ישראל לפלסטינים, תתחלנה מבלי שאף אחד מהתנאים המוקדמים שהפלסטינים הציבו לפתיחת השיחות, כמו קביעת קווי 1967 כגבולות הסופיים בין ישראל למדינה הפלסטינית שתקום, והקפאת הבנייה בהתנחלויות ובירושלים, יתקבלו.
כלפי חוץ נוצר מצב, בו נראה, כאילו ממשל אובמה דוחה את כל התביעות הפלסטיניות, ומקבל את עמדת נתניהו לגבי המשא ומתן.
אולם בירושלים, בה איש לא בדק בקפדנות את דבריהם של שרת החוץ האמריקנית הילארי קלינטון, והסנטור ג'ורג מיטשל, בעת שהכריזו על השיחות הישירות ביום ו' 20.8, שום גורם ישראלי, גם לא בלשכת ראש הממשלה, לא שמו לב למשפט המפתח בהופעה אותו אמר מיטשל.
המשפט הקצר אומר: 'אם יהיה צורך בכך, ארצות הברית תציע הצעות גישור'. ציטוט המשפט United States could offer "bridging proposals" if necessary. במילים אחרות, ארצות הברית שומרת לעצמה את הזכות להניח לפני הצדדים במשא ומתן הצעות משלה לפתרון המחלוקות שבין ישראל לפלסטינים. מקורות אמריקנים, אתם תיקדבקה, דיבר ביום שני 23.8, לא ניסו אפילו להסתיר כי ברגע שוושינגטון תניח את הצעות הגישור האלה, הן תהפוכנה לעמדה האמריקנית הרשמית לגבי התוצאה אליה וושינגטון חותרת במו"מ הישראלי-פלסטיני, לגבי גבולות הקבע, ירושלים, ובעיות ביטחון אחרות של ישראל. בכך נוצר מצב בו כלפי חוץ וושינגטון נראית ונשמעת כאילו היא אמצה את עמדות ישראל, אולם למעשה היא משאירה בידיה את האופציה לכפות על ישראל את האופציה המדינית והביטחונית הרצויה לה.
המקורות של תיקדבקה בוושינגטון מדווחים, כי הבית הלבן ניסה לשכנע את שרת החוץ הילארי קלינטון לומר את המשפט הזה במסיבת העיתונאים, אולם היא סירבה, באומרה כי הוא סותר את כל ההבנות שהיא ואנשיה סיכמו עם הנציגים הישראליים. לבסוף סוכם כי הסנטור ג'ורג מיטשל ישרבב את העמדה האמריקנית הזו בתוך דבריו.
המקורות שלנו מדווחים, כי ברמאללה, אומר יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן למבקריו המאשימים אותו כי הוא נכנע ללחץ האמריקני, כי הם אינם מבינים איזה הישג גדול הוא השיג. לדבריו, ממשל אובמה יניח על שולחן המו"מ הצעות אשר יאלצו את נתניהו לסגת מעמדותיו כמעט בכל נושא שיעלה על שולחן הדיונים.
המקורות שלנו גם מוסרים, כי וושינגטון גם הפרה את מדינית השתיקה שכפתה על ישראל בכל הקשור להפעלת הכור הגרעיני האיראני בבושייר. למרות שסוכם בין וושינגטון וירושלים, כי לא תהייה תגובה אמריקנית או ישראלית להפעלת הכור, פרסם דובר משרד החץ האמריקני בשבת 22.8, מיד לאחר הפעלת הכור הודעה האומרת, הכור איננו מהווה מקור של סכנה להפצת נשק גרעיני. הפוך, ממה שמקורות צבאיים אמריקנים וישראליים מעריכים. ציטוט המקור: Washington says it sees no "proliferation risk" from the launch of Iran's first nuclear power plant. כלומר, בעקיפין, ממשל אובמה, תומך בהפעלת הכור בבושייר.
למרות שכל הצעדים האלה ננקטו בסוף השבוע שעבר, דבר שאפשר לראש הממשלה נתניהו לגבש בסוף השבוע עמדה ישראלית חדשה מול צעדי ההטעיה האמריקנים, החליט נתניהו לבדו, מבלי להביא את הדברים לפני הקבינט המדיני-ביטחוני לא להגיב.