נתניהו שוקל להיות גם שר הביטחון, ולמנות את יאיר שמיר לשר במשרד הביטחון. יאיר לפיד-סגן ראש הממשלה+תיק מרכזי
במשך יום ד' 23.1, התנהלו מגעים קדחתניים בין ראש הממשלה בנימין נתניהו, ויאיר לפיד מנהיג המפלגה השנייה בגודלה בישראל-'יש עתיד', על צורת הקואליציה שהם יקימו ועל חלוקת התפקידים המרכזיים בה.
המקורות של תיקדבקה מדווחים, כי בהתפתחות דרמטית החליט נתניהו שלא לתת את תיק שר הביטחון בידיו של מי שהיה הרמטכ''ל והשר לנושאים אסטרטגיים משה (בוגי) יעלון.
נתניהו החל שוקל את האפשרות, כי הוא ייקח לעצמו נוסף על תפקיד ראש הממשלה את תפקיד שר הביטחון. אם התפתחות זו תתרחש, ימונה יאיר שמיר, המסומן עתה כמספר 2 'בישראל ביתנו', כשר במשרד הביטחון, והוא שינהל את המערכת הביטחונית הישראלית. הצעה אחרת שנדונה ביממה האחרונה בין נתניהו ולפיד היא, לחזור ולמנות מחדש את אהוד ברק כשר ביטחון מקצועי בממשלה החדשה שתקום. ברק, נתן את הסכמתו להצעה זו.
עוד מוסרים המקורות שלנו, כי במגעים דחה יאיר לפיד את ההצעה להתמנות כשר האוצר. בדיוניים הפנימיים שקיים עם מקורביו, נשמע לפיד אומר כמה פעמים, כי תיק החוץ מעניין אותו, והוא לא היה דוחה הצעה לקבלו.
זו הייתה הסיבה העיקרית מדוע אביגדור ליברמן, אמר בציניות מוחלטת, במסיבת עיתונאים שערך ביום ד', כי הוא חושב שעל לפיד להתמנות שר האוצר, כדי להגשים את המצע החברתי שלו.
ליברמן ידע על מה הוא מדבר, מאחר ומקורבי לפיד הזהירו אותו, כי אם הוא יחליט לקבל את תפקיד שר החוץ, ירגיש קהל הבוחרים ב'יש עתיד', כי מנהיגם הוליך אותם שולל.
לתוך התפתחויות אלה, נכנסה ביום ד' גם מנהיגת מפלגת 'התנועה' ציפי ליבני. ליבני מקיימת מגעים עם יאיר לפיד, להקים ביחד עם 'יש עתיד' בלוק אשר ייכנס לקואליציה כגוף פוליטי אחד. בהתפתחות כזו, היא מקווה, כי לפיד יסכים להתמנות כמ''מ, או סגן ראש הממשלה פלוס תיק מרכזי בממשלה, כמו תיק המשפטים (תפקיד אותו מילא אביו המנוח טומי לפיד ז''ל), או תיק השיכון, והיא עצמה תתמנה להיות שרת החוץ. נתניהו שמע הצעה זו, אולם הוא לא הגיב עליה.
בהופעה קצרה ליד ביתו, ביום ד' בערב, שיגר לפיד כמה מסרים פוליטיים מרכזיים. מדבריו עלה כי הוא מכיר בכך שראש הממשלה הבא הוא בנימין נתניהו. לפיד דחה את הצעותיה ודבריה של מנהיגת מפלגת 'העבודה' שלי יחיימוביץ', להקים גוש חוסם. 'איננו מקימים שום גושים חוסמים, בוודאי שלא עם חנין זועבי', אמר לפיד.
לפיד לא ענה לשאלה עם הוא יסכים להיות בקואליציה אחת עם ש"ס, זאת למרות שבכל יום ד' התקיימו מגעים חשאיים נפרדים בין נתניהו, לפיד, וראשי ש''ס, כולל על נושא חלוקת הנטל.
המקורות שלנו מוסרים כי מתמונת המגעים האלה עולה האפשרות, כי ממשלת נתניהו-לפיד החדשה תוקם בשני שלבים:
שלב ראשון: במרכז הממשלה החדש תהיינה שלוש מפלגות: 'הליכוד-ישראל ביתנו', בראשות בנימין נתניהו. 'יש עתיד' בהנהגת יאיר לפיד. 'הבית היהודי' בהנהגת נפתלי בנט. לממשלה זו תצטרף 'קדימה' בראשות שאול מופז, אשר ביום ד' בלילה היה נראה כי היא עוברת את אחוז החסימה, ויהיו לה שני מושבים בכנסת. המדובר בקואליציה שיש לה תמיכה של 63 מחברי הכנסת.
שלב שני: לאחר אישור תקציב המדינה לשנת 2014-2013, אשר יכלול את הגזירות הכלכליות שש"ס איינה יכולה להרשות לעצמה לתמוך בהן פומבית, תצטרף ש"ס תצטרף לממשלה, ואז הקואליציה תמנה 75 חברי כנסת. אם באחת משני השלבים האלה, 'התנועה' בראשות ציפי ליבני תצטרף לקואליציה היא תקבל את תמיכתם של 81 חברי כנסת.