סגן הנשיא דיק צ'ייני במפרץ ובמזרח התיכון: ארצות הברית משלימה את הכנותיה לסגת מעיראק, ולמו"מ עם איראן, כולל על תוכניתה הגרעינית.

בלעדי ומיוחד למקורות הצבאיים של תיקדבקה: סגן נשיא ארצות הברית דיק צ'ייני, הגיע ביום שבת 12.5, לערב הסעודית לפגישה עם המלך עבדאללה, כאשר במרכזה שני נושאים עיקריים. תיאום אמריקני-סעודי לגבי מועד הנסיגה האמריקנית מעיראק, והעזרה הצבאית האמריקנית המסיבית לסעודיה שמטרתה היא להכפיל את כוחו של חיל האוויר הסעודי, כך שיוכל להתמודד עם האיום של חיל האוויר האיראני, והצי והמרינס של משמרות המהפכה האיראנים. ביום ו' בעת ביקורו על סיפונה של נושאת המטוסים האמריקנית 'סטנניס' USS Stennis, מול חופי דובאי, אמר צ'ייני ל-4000 מלחי וטייסי הצי, כי ארה"ב תפעל למנוע מאיראן להשיג נשק גרעיני. המקורות שלנו מדווחים כי דבריו של סגן הנשיא צ'ייני אינם מצביעים בהכרח על פעולה צבאית אמריקנית נגד איראן, אלא יותר על האפשרות כי בשלב הנוכחי של הנסיגה האמריקנית מעיראק, תנסה וושינגטון להגיע להבנות מדיניות-אסטרטגיות עם איראן, כפי שהגיעה אליהן עם צפון קוריאה, על הפסקת התוכנית הגרעינית הצבאית האיראנית , תוך הסכמה כי איראן תמשיך להעשיר אורניום. זה הוא הפתרון הצבאי-מדיני הגרוע ביותר מבחינתה של ישראל, מאחר והוא יחזק את איראן ואת בעלות בריתה כולל, סוריה, חיזבאללה, והחמס. זמן קצר לפני הגעתו של צ'ייני למפרץ הוצב שם כוח התקיפה האמריקני הגדול בעולם של מרינס 'בונהום ריצ'רד' The Bonhomme Richard Expeditionary Strike המונה 6000 איש. הכוח מחליף את כוח התקיפה 'בוקסר' USS Boxer שחזר בימים אלה לארצות הברית.
למרות שממשל בוש לא התבטא אף פעם בפומבי על מועד להתחלת הנסיגה האמריקנית מעיראק, מוסרים המקורות של תיקדבקה בוושינגטון, במפרץ, ובבגדאד, כי צ'ייני אומר למנהיגי האזור אתם הוא נפגש כי ההחלטה סופית בנושא תתקבל בוושינגטון במחצית השנייה של חודש אוגוסט השנה, ומיד לאחריה תחל הנסיגה האמריקנית.
המקורות הצבאיים שלנו מדווחים כי כחלק מהכנות האמריקניות לנסיגה מעיראק ולהתמודדות עם האיום האיראני ארה"ב משנה את ההערכות הצבאית של כוחותיה במפרץ, וכי ערב הסעודית וירדן הגובלות עם עיראק החלו בהכנות צבאיות לקראת התפתחות כזו.
עוד מדווחים המקורות שלנו כי המקורות של תיקדבקה משא ומתן אמריקני-איראני, שייערך במקביל לנסיגה עם עיראק, יכול להסתיים בהסכמתה של ארצות הברית כי איראן תמשיך בתוכנית הגרעינית האזרחית שלה ובמסגרתה היא תוכל להעשיר כמויות, עליהן יוסכם, של אורניום. זה הוא שינוי דרמטי נוסף בעמדותיו של הנשיא ג'ורג בוש, אשר נוסף לנסיגה מעיראק הוא ייסוג מדרישותיו הפומביות עד כה שאיראן תפסיק בכלל את העשרת האורניום. בעוד במפרץ ובמזרח התיכון מתחוללים שינויים מדיניים וצבאיים מרחיקי לכת, שישפיעו על התהליכים באזור ועל מעמדה ועתידה של ישראל למשך שנים רבות, בישראל עדיין שקועים בביצה הפוליטית הפנימית, מבלי שתערכנה שום הכנות לקדם את ההתפתחויות האלה. לעומת זאת קצב ההכנות במדינות השכנות לישראל הוא מהיר מאוד. בסדרה של פגישות רמות דרג בין נציגים אמריקניים עם המלך הסעודי עבדאללה, שנערכו במשך חודש אפריל, (ב-1 באפריל המלך נפגש עם The U.S. Central Command chief, Adm. William J. Fallon מפקד חזית המרכז האדמירל וויליאם ג'י פאלון, ב-16 לאפריל המלך נפגש עם שר ההגנה האמריקני רוברט גייטס. יומיים לאחר מכן ב-18 באפריל המלך נפגש עם מתאם הפעולות האמריקניות בעיראק בסטייט דפרטמנט דיוויד סאטרפילד. וב-12 למאי עם סגן הנשיא צ'ייני.) הוחלט להפוך את חיל האוויר הסעודי לחיל האוויר הגדול ביותר במזרח התיכון, שיהיה גדול כמו חיל האוויר הישראלי, ומצויד במערכות האוויוניקה, הלוחמה האלקטרונית, והטילים המתקדמות ביותר. תפקידו של חיל הסעודי יהיה לפעול נגד חיל האוויר האיראני במפרץ, שהוא בעל מטוסים מיושנים ורמה טכנולוגית וקרבית נמוכה, ולשתקו בצורה שלא יכול לתת סיוע לכוחות הצי האיראנים במפרץ, וסיוע לכוחות מרינס או חוליות חבלה איראניות שינסו, במקרה של מלחמה, לפגוע במטרות נפט, לשבש את ייצוא הנפט מהמפרץ ולנחות ולתפוש טריטוריה במדינות המפרץ.
לאיראנים יש היום כ-600 מטוסי קרב הפצצה המוכנים לביצוע פעולות מבצעיות, אולם חלקם או מדגם אמריקנים מיושן, או מדגמים חדשים מתוצרת מקומית, שהם למעשה העתק של מטוסים אמריקנים, סינים, ורוסיים מיושנים אף הם.
לעומת זאת לחיל האוויר הסעודי ישנם רק כ-350 מטוסי קרב-הפצצה המאורגנים ב-17 טייסות squadrons, כלומר מחצית מכוחו של חיל האוויר האיראני.
המטרה אמריקנית היא להכפיל את כוחו של חיל האוויר הסעודי ולספק להם את מטוסי הקו הראשון האמריקנים כמו F 15 E,ו- F 16 C, D , ואפילו נשקלת אפשרות של אספקת דגמים של החמקן -F 22 Raptor , דבר לו ישראל מתנגדת בחריפות. אולם וושינגטון, שדחקה מאז תוצאות מלחמת לבנון את ישראל לצד, דחתה את כל ההתנגדויות והמחאות הישראליות.

Print Friendly, PDF & Email