סגן נשיא ארה"ב ג'ו ביידן, ושר ההגנה רוברט גייטס, נכשלו לשכנע את ישראל, סעודיה, ואבו דאבי, כי הסנקציות נגד איראן תעצורנה את תוכניתה הגרעינית
תיקדבקה:שר ההגנה האמריקני רוברט גייטס אמר ביום ה' 11.3 באבו דאבי, כי מדינות המפרץ יודעת עתה כי השלב הבא הבלתי נמנע נגד שאיפותיה הגרעיניות של איראן הן סנקציות. גייטס העריך כי סנקציות אלה תפעלנה משום שיש להן תמיכה בינלאומית רחבה מאוד.
בדברו לפני מאות קצינים וחיילים אמריקנים בבביס של הזרוע האווירית מס' 389the Air Expeditionary Wing , שהיא טייסת אספקה ותדלוק, באבו דאבי, אמר גייטס, כי שליטי המדינות בהן ביקר, סעודיה ביום ד' 10.3, ואבו דאבי ביום ה', נראו יותר מעודדים seemed reassured, מהדברים ששמעו ממנו, כאשר הוא תיאר לפניהם כיצד ארה"ב מתכוננת לשים כמטרה (של הסנקציות) את ההנהגה האיראנית ואת משמרות המהפכה האיראנים, אותם גייטס הגדיר כקומפלקס צבאי-תעשייתי רב עוצמה.
'אני חושב', אמר גייטס, 'כי כל אחד באזור (במפרץ) מודאג' (מאיראן).
גייטס הודה כי ארצות הברית הקימה באחרונה את חגורת ההגנה הצבאית במפרץ, המורכבת מסוללות טילי יירוט נגד טילים, ביבשה ובים, בגלל מה שהוא הגדיר 'כתגובה לכוונותיה הבלתי ברורות של איראן, וההתפתחות המהירה של התוכנית הגרעינית' האיראנית. ציטוט המקור:in reaction to Iran's uncertain intentions and fast nuclear development.
גייטס טען כי גם הסעודים שהיו עד עתה סקפטיים לגבי האפשרות שסנקציות אכן תעבודנה, מוכנים להצטרף עתה למאמץ הבינלאומי להטיל סנקציות על איראן.
שר ההגנה האמריקני טען כי הסנקציות יכולות לעבוד באם יכוונו וינהלו אותן נכון, כפי שפעלו הסנקציות בשנות ה-70 נגד דרום אפריקה, ורודזיה, כיום זימבבואה.
כל דבריו של גייטס נשמעו, כאילו הוא מנסה להצדיק את המדיניות האמריקנית כלפי איראן, בעוד שהמנהיגים הסעודים ובאו דאבי אתם דבר, לא השתכנעו מדבריו.
אחת הסיבות העיקריות לספקות הכבדים של שליטי המפרץ בדבר יעילותן של הסנקציות, היא המידע שיש להם ממקורות המודיעין שלהם, כיצד איראן ומשמרות המהפכה האיראנים מפעילים כבר בימים אלה במפרץ מנגנון מסועף של חברות מקומיות שהן הקימו, העוסקות בהעברת בנזין, שמני דלקים, וסחורות אחרות לאיראן, מבלי שאיש יודע כי אכן הדלקים והסחורות מגיעות בסוף לאיראן. המקורות במפרץ של תיקדבקה מוסרים כי רשתות של חברות קש איראניות כאלה, פועלות בעיקר, בעיראק, בחריין, ואבו דאבי. גם בעיראק וגם בבחריין יש נוכחות צבאית אמריקנית גדולה, דבר שלא מפריע לאיראנים להפכן למרכזי אספקה שכל מטרתן היא לעקוף כל סנקציות שתוטלנה עליהם.
'הוושינגטון פוסט' דיווח ביום ה', על מקור בתעשיית הנפט בכווית שאמר כי כל מה שהאיראנים צריכים לעשות כדי שהאספקה תימשך אליהם ללא הפרעה, היא פשוט להעביר את המוצרים מחברה אחת לשנייה, עד אשר בסופו של דבר הם נוחתים באיראן. ציטוט המקור: All you are doing is transferring sales from one company to another, said a trader in Kuwait.
גם הצהרתו מיום ה' של סגן נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן, כי איראן מבודדת היום יותר מאשר אי פעם, הצהרה עליה חזר פעמיים ביומיים האחרונים, נתקבלה בישראל ובמדינות אחרות באזור בספקנות רבה. הסיבה העיקרית לכך היא כי המציאות בשטח היא שונה. בעוד רוסיה, סין, ברזיל, לבנון וטורקיה, החברות במועצת הביטחון, אינן מוכנות לתמוך בסנקציות חריפות נגד איראן, מתקרבות מדינות דרום-אמריקניות רבות, ובראשן ברזיל, ומהדקות את יחסיהן המדיניים והכלכליים עם טהרן.
בנאומו באוניברסיטת תל-אביב הזהיר ביידן את שומעיו, כי אל להם לטעות בנחישותה של ארצות הברית למנוע מאיראן נשק גרעיני. אולם ביידן לא אמר כיצד, איך, ומתי ארצות הברית תעשה זאת. כוונתו הייתה כנראה לתהליך הטלת הסנקציות על איראן.