סימנים ראשונים למלחמת אזרחים באיראן.

המקורות האיראנים של תיקדבקה: היום (יום ג' 16.6), יום של הכרעה באיראן. בפעם הראשונה מאז 1977, נוצר שבר פנימי במשטר האייטולות. צמרת השלטון בטהרן מחולקת ל-2 מחנות יריבים כאשר המלחמה ביניהם מתנהלת ברחובות. סכנה של מלחמת אזרחים. רדיו טהרן מדווח הבוקר על קרב במרכז טהרן, לאחר שקבוצת אנשים חמושים, המתוארים כתומכיו של מיר חוסיין מוסאווי, תקפה עמדה של צבא איראן, ומבנים ציבוריים במרכז העיר. בין הצבא והחמושים התפתחו חילפי אש. ישנם גם מספר גדול של פצועים.
המקורות של תיקדבקה: הפגנות הרחוב הענקיות בטהרן ביום ב', והפגנות הרחוב המתוכננות להיום (יום ג' 16.6) הן תוצאה של איחוד כוחות ושילוב ידיים של 3 מנהיגי 'הרפורמיסטים' מיר חוסיין מוסאווי, מהדי כרובי, והנשיא לשעבר מוחמד חתאמי. יכולתם להוציא לרחובות מאות אלפי אנשים, דבר המעיד על יכולת ארגונית ארצית שהועמדה לרשותם על ידי המנגנון של האשם ראפסנאג'ני, מעמיד את השלטון והברית בין מנהיגה העליון של איראן האייטוללה עלי חמנאי, והנשיא אחמדינז'אד, בסכנה.
השאלה הקריטית הנשאלת ביום ג' בטהרן היא, כמה זמן יוכל האייטוללה עלי חמנאי להמשיך ולתמוך בנשיא אחמדינז'אד במצב בו ההפגנות הולכות ומתרחבות, לא רק בטהרן, אלא גם בערים אחרות ברחבי איראן.
המקורות האיראנים של תיקדבקה מדווחים, כי הקרב שהתפתח ביום ג' בבוקר בטהרן יכולה להיות נקודת ההכרעה באירועים ובהתמודדות הפנימית בטהרן. השלטון המרכזי בראשותם של האייטוללה עלי חמנאי, והנשיא אחמדינז'אד יכולים להשתמש בקרב זה כדי להכריז על מצב חירום בטהרן ובכל איראן, ובכך למחוץ את 'הרפורמטיסטים'.
המקורות שלנו מציינים כי ב-1998 בעת מרד הסטודנטים בטהרן, נקט המשטר המרכזי האיראני באותה שיטה. סוכנים של המשטר הבעירו בניינים ואוטובוסים במרכז העיר. האשמה הוטלה אז על הסטודנטים, אותם כוחות הביטחון האיראנים דיכאו בכוח רב.
מועצת שומרי החוקה האיראנית הזמינה את כל המתחרים בחירות לנשיאות, אחמדינז'אד, מוסאווי, כרובי, ורזאי, לפגישה מחר יום ג' 17.6, כדי לשמוע את טענותיהם ולהסביר להם את שיטת ספירת הקולות והנימוקים לגבי תוצאות הבחירות. כן נמסר כי מועצת החוקה בודקת עכשיו את דוחות משרד הפנים לגבי תוצאות הבחירות.
במילים אחרות, קיימת אפשרות מסוימת כי או שתוצאות הבחירות ישונו, או שתיערך ספירה מחודשת של הקולות, או אפילו אולי תוכרזנה בחירות חדשות.
במקביל נמסר מוושינגטון, כי הנשיא באראק אובמה הודיע למתאם הפעולות האמריקניות לגבי אירא, דניס רוס, כי הוא סיים את תפקידו. ההערכה היא שרוס הודח בגלל חוסר יכולתו להתריע על האירועים המתרחשים באיראן.
לפנות בוקר ביום ג' דיווחנו:
המקורות האיראנים של תיקדבקה מדווחים כי באם 'הרפורמיסטים' יצליחו להוציא לרחובות ביום ג' מספר גדול יותר של מפגינים, מאשר כמה מאות אלפי האנשים שהפגינו ביום ב', אזי יעמדו לפני מנהיג איראן עלי חמנאי 3 ברירות, שכל אחת מהן גרועה יותר.
1. לשלוח לרחובות טהרן את משמרות המהפכה האיראניים. פעולה כזו יכולה להסתיים בעשרות או אפילו מאות הרוגים, ואלפי פצועים. חמנאי ומשטרו לא יכולים להרשות לעצמם התפתחות כזו, שכן זו תהייה הודאה כי ממשל האייטוללות הוא משטר של דיכוי בכוח הנשק.
2. המשטר יכול להוציא לרחובות מספר גדול של מפגינים שיתנגשו עם מפגיני 'הרפורמיסטים'. אולם אז המשטר מסתכן בתחילתה של מלחמת אזרחים באיראן.
ואכן, ביום ג' 16.6 לפנה"צ נמסר בטהרן, כי תומכי אחמדינאז'ד יערכו הפגנה גדולה באותו מקום ובאותה שעה, בה יתאספו שם תומכיו של מיר חוסיין מוסאווי.
3. האייטוללה עלי חמנאי יכול להחליט על ידי קבלת החלטה לספור מחדש את הקולות בבחירות או החלטה קיצונית יותר לערוך בחירות חדשות מיידיות, לנטוש את הנשיא אחמדינז'אד, ולעשות יד אחת עם 3 חברי ההנהגה המורדים מוסאווי, כרובי, וחתאמי.
עבור עלי חמנאי מדובר בהתמוטטות מוחלטת של מדיניותו הפנימית והחיצונית, אשר הייתה מבוססת על שלטונו של אחמדינז'אד.
ביום חמישי 11.6, יום לפני הבחירות לנשיאות איראן, היו המומחים והמקורות האיראנים של תיקדבקה והשבועון דבקה-נט-וויקלי, היחידים בעולם התקשורת והמודיעין אשר חזו בדיוק רב את ההתפתחויות. להלן קטע הפתיחה של גיליון מס' 400, שיצא לאור באותו יום.
ערב התחלת ההצבעה בקלפיות בבחירות לנשיאות באיראן, יום ו' 12 ביוני, יש אווירה של ערב התנגשויות אלימות באיראן, כך מדווחים המקורות האיראנים של דבקה-נט-וויקלי.
מתיחות זו עדיין אינה מורגשת ברחובות טהרן, בהם המשיכו להתגודד בשעות הספורות שנשארו לפתיחת הקלפיות צעירים וצעירות לבושים בצבעי ירוק סמל לתמיכה במיר חוסיין Mir Hossein Moussavi, ראש מחנה הרפורמיסטים, וצבעי צהוב לתמיכה בנשיא אחמדינז'אד ולהשמיע סיסמאות קולניות לתמיכה במועמדם.
אולם בשיחות שהמקורות שלנו ניהלו עד עצם סגירת הגיליון הזה עם כמה אנשי ממשל בולטים, מתקבלת התמונה שמחנה אחמדינז'אד המורכב ממשמרות המהפכה ואנשי דת קיצוניים, נחושים בהחלטתם להמליך אותו עוד בשלב הראשון של ההצבעה, כאשר כל האמצעים, כולל שימוש בכוח, כשרים בעיניהם.
מנגד, פועל האשמי רפסנג'אני, יו"ר המועצה לאבחון אינטרסים של המשטר, ויו"ר מועצת המומחים, שתפקידה העיקרי לבחור יורש למנהיג איראן, מאחורי הקלעים לבצע הפיכה נגדית ולמנוע בכל מחיר את ניצחונו של אחמדינז'אד.
ביום ג' 9.6 שלח רפסנג'אני שלח הודעה סודית ביותר לח'אמנאי, שהועברה על ידי שליח רם דרג ללשכתו, בה הוא דרש ממנו להתערב מיידית כדי לשים קץ להשתוללותו של הנשיא ותומכיו, והזהיר אותו מפני קרבות רחוב שיתחוללו בין תומכי שני המחנות. בזה הגיעה
הסכנה לעימות אזרחי מזוין באיראן לשיאה'. (סוף ציטוט.) ניתוח מצב זה נכון גם ליום ג' 16 ביוני.

Print Friendly, PDF & Email