עיראק דורשת מארה"ב לקבוע לוח זמנים לנסיגת הצבא האמריקני.
תיקדבקה:היועץ לביטחון לאומי העיראקי מואפק אל רובעיי al-Rubaie, הכריז ביום ג' 8.7, כי לא יחתם הסכם ביטחון עם ארצות הברית מבלי שייקבע בו לוח זמנים לנסיגת הכוחות האמריקנים מעיראק. עמדה זו מנוגדת לעמדתו העקרונית של נשיא ארצות הברית ג'ורג בוש, שלא יקבע לוח זמנים כזה.
העמדה העירקאית גם מנוגדת לעמדותיו של המועמד הרפוליקני לנשיאות ג'והן מק-קיין. לא ידועה עמדתו של המועמד הדמוקרטי לנשיאות באראק אובמה, אולם בעת הפריימריס במפלגה הדמוקרטית הוא דיבר על הוצאתם של הכוחות האמריקנים מעיראק תוך 14 חודש, באם ייבחר לתפקיד הנשיא. מאז שינה אובמה את טון דבריו על הכוחות המזויינים האמריקנים, ועל המלחמה בעיראק.
המקורות במפרץ של תיקדבקה מציינים כי לעומת זאת, תואמת עמדתו של אל רובעיי, את העמדה האיראנית, כי ככל שהכוחות האמריקנים יקדימו לצאת את עיראק, כך ייפתרו בעייותיה של עיראק מהר יותר.
המקורות האיראנים שלנו מדווחים, כי אין ספק שההנהגה האיראנית תראה בהכרזה זו הישג גדולה למדיניות העיראקית שלה, והיא תתמוך בה.
עוד מציינים המקורות שלנו, כי בעקבות הדו-שיח המתמשך בין ארצות הברית ואיראן על המצב בעיראק, ושיתוף הפעולה ביניהם בשטח, שהחל כבר לפני 5 חודשים בעת הקרבות בבצרה בחודש מרס, והנמשך עד היום, קיימת אפשרות כי הנשיא בוש, לא ישלול גישה עיראקית זו לחלוטין, ויחתור למצוא נוסחת פשרה שתאמר, כי אם ייווצרו התנאים המתאימים לכך בשטח, ארצות הברית תשקול להוציא את כוחותיה בזמן שייקבע על ידי שני הצדדים. בכל מקרה, מה שברור הוא, כי ההכרעה בנקודה זו, לא תתבצע בדיוניים בין ממשל בוש ובין ממשל נורי אל מליקי, אלא בדיוניים החשאיים שמתקיימים בין ארצות הברית ואיראן.