עכשיו כאשר ברור כי משפט נתניהו לא ישפיע על מערכת הבחירות גם הסיכויים להפילו באמצעות הקלפי פחתו
עם פתיחת משפטו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, ביום שני 7.2, בבית המשפט המחוזי בירושלים נפל אחד הטיעונים המרכזיים של מתנגדיו הפוליטיים של נתניהו גם בזירה הפוליטית וגם בהפגנות הרחוב לפיו נתניהו פועל רק במטרה את והיא לא להגיע לאולם בית המשפט ולדחות את משפטו.
ההליך המשפטי נגד נתניהו נפתח במועד שנקבע ונתניהו הופיע באולם המשפט וכפר באשמות נגדו. בינתיים, ביום הראשון למשפט, המתנהל גם נגד שאול ואיריס אלוביץ' ונוני מוזס, מתבררת שאלת חוקיות חקירותיו של ראש הממשלה והיעדר אישורים מצד היועץ המשפטי לממשלה לפרקליטות ולמשטרה לנהל חקירה כזו.
כבר ביום הראשון של המשפט מתברר, כי התיקווה של מתנגדי נתניהו, לפיה המהלך המשפטי ישפיע על תוצאות הבחירות הכלליות שתתקיימנה ב-,23 למרס לא תתגשם.
אם במשפט לא תתרחש שום התפתחות מרעישה והמשך המשפט יידחה עד לאחר הבחירות על מתנגדיו של נתניהו לחזור מאולם בית המשפט אל מערכת הבחירות ולהמשיך משם במהלכים להפיל את נתניהו.
רוב המהלכים האלה חשאיים ואינם מדווחים לדעת הקהל הישראלית.
קחו לדוגמא את גדעון סער העומד בראש מפלגת 'תיקווה חדשה'.
המהלך האסטרטגי הראשי שלו מבוסס על כך כי מפלגתו תזכה לפחות ב-15 מושבים בכנסת ואולי אפילו יותר. במצב כזה תוכניתו היא לכבוש ולהשתלט על מפלגת 'הליכוד' מבפנים ולא בהסתערות מהחוץ.
בימים האחרונים דחה סער הצעות-גישושים מצד חברי 'ליכוד'-ביניהם שרים- לפיהן הם יודיעו על עזיבת 'הליכוד' והצטרפותם ל'תיקווה חדשה' כאשר הם מבצעים מהלך אלקין 2. בכך הם וסער ימוטטו את הסיכוים של נתניהו להתמנות כמי שירכיב את הממשלה הבאה.
אולם סער עצר אותם מלבצע מהלך כזה מאחר ולפי המקורות של תיקדבקה הוא מעדיף להמתין לתוצאות הבחירות .
רק אז ייתן סער את האות לתומכיו ב'ליכוד' להודיע על פרישתם ולהצטרפותם לשורות מפלגתו. לפי מספר שמות אנשי ה'ליכוד' המצויים בניירות העבודה שלו סער מאמין שמהלך כזה יהפוך את מפלגתו 'התיקווה החדשה' למפלגה השנייה בגודלה בישראל, עוד לפני 'ימינה' של נפתלי בנט, ו'יש עתיד' של יאיר לפיד. סער גם משקיע עבודה רבה, מחוץ לאור הזרקורים, בקשירת קשרים עם המפלגות החרדיות ועם הרובד של ראשי ערים ומועצות מקומיות.
סער מאמין כי במצב שכזה נשיא המדינה ראובן ריבלין, שסער פעל רבות למען בחירתו לנשיא, יטיל עליו את תפקיד הקמת הממשלה החדשה.
ניסיון של סער בימים האחרונים לגשש אצל ראש מפלגת 'ימינה' נפתלי בנט אפשרות של הקמת גוש דתי-ימני שיאחד את תעמולת הבחירות שלו ואת המהלכים נגד נתניהו ניתקל בווטו שהטילה ח"כ איילת שקד על אפשרות כזו. אולם ייתכן כי לאחר הבחירות עמדה זו שלה תשתנה.
בינתיים לפי התוצאות של משאלי דעת הקהל האחרונים התמיכה בסער נמצאת בירידה ולא בעליה כפי שהוא מתכנן.
האסטרטגיה של ראש 'הליכוד' ורוה"מ בנימין נתניהו מושתת על ההנחה כי מפלגת 'התיקווה החדשה' וגדעון סער יקבלו פחות מ-15 מושבים בכנסת החדשה מגמה שהתחזקה בימים האחרונים.. גם הצלחת נתניהו להביא להקמת הגוש של הדתיים הלאומיים בראשות ח"כ בצלאל סמוטריץ' וראש 'עוצמה יהודית' איתמר בן גביר יפגע במפלגת 'ימינה'.
במים אחרות, פגיעה בכוחם של גדעון סער ונפתלי בנט, מאפשרת לנתניהו להתרכז במי שנראה לו היריב המאיים עליו ביותר- יאיר לפיד ראש מפלגת 'יש עתיד'.
לכן בימים הקרובים נראה גם הפסקת התעמולה של 'הליכוד' נגד בנט, אותו נתניהו יצטרך במידה יוטל עליו להרכיב ממשלה והתרכזות של תעמולה זו ביאיר לפיד.
לפיד, בעזרת יועצי הבחירות האמריקנים שלו, הנמצאים בארצות הברית מעריך, כי אם הוא יתרכז בבניית מעמד של מנהיג יציב ושקול שיציג אותו כאלטרנטיבה לבנימין נתניהו, הוא יכול לנצח את 'תיקווה חדשה' ו'ימינה' בקלפי ולצאת מהבחירות שהוא מנהיג את המפלגה השנייה בגודלה בישראל.
אולם הקרב הפוליטי החריף ביותר מתנהל בין ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הבטחון בממשלתו, ראש 'כחול לבן' בני גנץ. נתניהו חושד בגנץ כי כל התרגילים שלו בימים האחרונים בכל הקשור למגפת הקורונה, פתיחת הסגרים ומערכות החינוך והמסחר, נועדו לשתי מטרות:
1. הגדלת מספר החולים במגפה כדי להראות שנתניהו נכשל במלחמה נגדה.
2. לצייר בפני דעת הציבור תמונה של כאוס בטיפול במגפה.
מכאן ההתגוששות בין נתניהו ובין גנץ.