עלי אכבר סאלחי בתפקיד שר החוץ האיראני פירושו האצת הפיתוח הגרעיני, ומערכה אגרסיבית נגד ארה"ב
מינויו ביום ב' 13.12, של ראש הוועדה לאנרגיה גרעינית האיראנית עלי אכבר סאלחי, לתפקיד שר החוץ האיראני, בעיצומם של השיחות הגרעיניות בין 5 המעצמות+גרמניה, מצביעה על כך כי הצמרת המדינית והצבאית האיראנית החליטה להמשיך בכל הקצב בפיתוח התוכנית הגרעינית האיראנית, לא לוותר לארצות הברית בשום נושא הקשור לתוכנית הגרעינית, ולנהל מעכשיו מול ממשל באראק אובמה מערכה מדינית אגרסיבית, שמטרתה העיקרית תהייה למזער את ההשפעה האמריקנית במזרח התיכון ובמפרץ הפרסי.
מיום שני אחר הצהרים יש לאיראן 'הנהגה גרעינית' חזקה המורכבת ממנהיג איראן האייטוללה עלי חמנאי, נשיא איראן אחמדינז'אד, שר החוץ האיראני החדש שכל מומחיותו היא בנושאי הגרעין, ושורה ארוכה של שרים מרכזיים אחרים כמו שר ההגנה אחמד וואחידי, ושר המודיעין היידר מסלאחי, כולם תומכים בפיתוח נשק גרעיני איראני.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מציינים כי זה לא היה מקרה שכמה שעות בלבד לפני ההודעה על פיטוריו של מוטאקי, פורסמה ביום ב' בטהרן, הודעה צבאית האומרת כי הכוחות האיראניים סיימו תמרון צבאי גדול ליד הגבול עם עיראק. שלא כמנהגה לא פרסמה איראן דבר על התרגיל עם התחלתו, וגם עם סיומו לא מסרה שום פרטים.
אין ספק כי פרסום שתי ההודעות תוכנן לאותו יום, כדי לאותת לוושינגטון, כי עם החמרת העימות בין ארצות הברית לטהרן, מוכנים עתה הכוחות האיראנים לעימות עם הכוחות האמריקנים הנמצאים עתה בעיראק.
המקורות שלנו מציינים, כי הוראתו הפתאומית של נשיא איראן לפיטוריו ביום ב' 13.12, של שר החוץ האיראני מנוצ'ר מוטאקי,היא גם חלק מפעולותיו האימפולסיביות של נשיא איראן לאורך כל חמש שנות כהונתו.
ההחלטה לפטר את מוטאקי נתקבלה תוך שעות ספורות.
רק יום קודם לכן, ביום א' 12.12 הוא נשלח לכמה מדינות אפריקה כדי לחזק את מעמדה של איראן ולחפש מדינות המוכנות למכור לאיראן אוראניום טבעי. מספר שעות לאחר שהוא הגיע לדקר בירת סנגל, הוא קיבל מברק בהול לפי הוא מפוטר ממשרתו ועליו לחזור מיד לאיראן. הוראת הפיטורין הייתה קצרה, ואחמדינז'אד איחל לו 'הצלחה בהמשך דרכו'.
אולם הודעת המינוי של עלי אכבר סאלחי לתפקיד שר החוץ הייתה שונה. נאמר בה כי 'הודות למחויבותו למהפכה וכן היקף הידיעות הרחב שלו וניסיונו המבורך הוא מקבל תפקיד זה.
המקורות האיראנים של תיקדבקה מדווחים, כי כבר קרוב לשנתיים הייה ידוע בטהרן כי מוטאקי אינו שר חוץ אמיתי, מעין אביגדור ליברמן איראני, וכל השליחויות החשובות בזירת הדיפלומטיה הבינלאומית של איראן בוצעו בידי אנשים אחרים ומקורבים של אחמדינז'אד עצמו.
לדוגמא: רק בשבת 11.12 שלח אחמדינז'אד את סגנו רחמים מאשהי Esfandyar Rahim Mashee לרבת עמון, כדי למסור לעבדאללה מלך ירדן הזמנה לבקר באיראן,
גם בפרלמנט האיראני (מאג'ליס) נמתח פעמים רבות ביקורת על מוטאקי בכך שהוא אינו יוזם מהלכים דיפלומטיים בזירה הבינלאומית ואינו מקדם את האינטרסים של איראן.
גם הגילויים האחרונים של 'ויקיליקס' שיחקו תפקיד בפיטורין אלה.
המברקים האמריקנים שהודלפו הראו עד כמה מדינות ערב חוששות מאיראן ומתוכניתה הגרעינית. תפקידו של מוטאקי היה ליצור אווירה חיוביות כלפי איראן בבירות מדינות המפרץ ולא אווירה של עוינות וחשדנות, שהגיעו אף לידי הכנת תוכניות ממשיות, בעיקר בסעודיה, להתקפה על איראן.
המקורות שלנו מציינים כי הפיטורים אלה והזמנת עבדאללה מלך ירדן, הנחשב לבעל בריתה הנאמן ביותר של ארצות הברית מבין שליטי ערב לטהרן, הם הסימנים הראשונים למדיניות החוץ החדשה של איראן שתהייה אגרסיבית ונועזת ומטרתה העיקרית תהייה להתקרב למדינות ערב ולעודד אותן להתרחק מוושינגטון.
למקורות תיקדבקה בטהרן נודע כי אחת המשימות הדחופות שהוטלו על סאלחי כשר החוץ החדש, הוא לפתוח מיד במתקפה דיפלומטית לשינוי תדמית איראן בעיני מדינות ערב. לכן צפויות בקרוב הזמנות נוספות לעוד מנהיגים ערביים לערוך ביקור ממלכתי באיראן.
עוד מוסרים המקורות שלנו כי מחליפו של סאלחי בראשות סוכנות הגרעין של איראן הוא מוחמד גאנדאי מאראגאיי Mohammad Ghannadi Maraghee, מי שעומד היום בראש מכון המחקר האיראני למדעים וטכנולוגיה גרעינית.