עם בואו של הנשיא ביידן לישראל נעלמו כל הדיבורים על איראן ועל ברית הגנה אווירית אזורית עם מדינות המפרץ

ככל שגלגלי מטוסו הנשיאותי של נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן התקרבו, ביום ד' 13.7, למסלולי שדה התעופה בלוד, כך נעלמו כל ההבטחות הגדולות שמכונת התעמולה הישראלית הבטיחה לנו.
בדבריו בנמל התעופה נשיא ארה"ב ביידן לא הזכיר אפילו במילה אחת את המחויבות של ארצות הברית למנוע מאיראן נשק גרעיני, את ברית ההגנה האווירית האזורית שדובר עליה הרבה מאוד בימים האחרונים. ביידן גם לא אמר, בפתח ביקורו במזרח התיכון, מילה אחת על השיפור שהובטח ביחסים בין ישראל לסעודיה.
מה כן אמר ביידן : 'נמשיך להרחיב את המעורבות של ישראל באזור. יותר שלום – יותר יציבות. זה קריטי עבור כל תושבי האזור. פתרון שתי המדינות נשאר הדרך הטובה ביותר להבטיח שלום ודמוקרטיה לישראלים ולפלסטינים.'
היחיד שהזכיר את הנושא האיראני היה ראש הממשלה לשעבר ויו"ר האופוזיציה בנימין נתניהו שאמר, 'כי כדי לעצור משטרים כמו איראן לא די בסנקציות כלכליות, לא די בסנקציות מדיניות, אין דרך לעצור את איראן בלי איום צבאי אמין והאיום הצבאי האמין אתה מקווה שהוא ירתיע ואם הוא לא ירתיע אין לך ברירה אלא להפעיל אותו". הנשיא ביידן אמר לנתניהו בטקס קבלת הפנים: 'אתה יודע שאני אוהב אותך'. נתניהו השיב: 'ג'ו, אתה נהדר'.
 בצהרים לקראת הגעתו של ביידן פרסמו לשכת ראש הממשלה והבית הלבן בצהריים על שיתוף פעולה נוסף שייחתם בין המדינות – הפעם בתחום הטכנולוגיות המתקדמות. במסגרת המגעים עם וושינגטון סוכם להקים דיאלוג אסטרטגי בהובלת היועצים לביטחון לאומי, שיתמקד בתחומי הבינה המלאכותית והקוואנטום, וכן בפתרונות לאתגרים העולמיים כמו משבר האקלים ושיפור ההיערכות למגפות.
היועץ לביטחון לאומי האמריקני ג'ייק סאליבן אמר בתדרוך לעיתונאים ממטוסו של הנשיא כי ביידן לא מתכוון להכריז על יוזמות שלום חדשות באופן רשמי, אלא ינסה לעודד את המדינות לפלס את הדרך לשלום עם הפלסטינים והאזור כולו. סאליבן הדגיש כי 'אחד המסרים המרכזיים בביקור הזה הוא שהיחסים בין ארצות הברית וישראל לא קשורים למי שיושב בכיסא כזה או אחר בישראל'.
סאליבן הזכיר כי האמריקנים עדיין רוצים לפתוח קונסוליה במזרח ירושלים מהלך שממשלת בנט-לפיד סיכלה, אך השיחות על כך נמשכות.
בעוד הנשיא ביידן פותח את ביקורו בישראל, הנושא שמעסיק את דעת הקהל ארצות הברית היא האינפלציה העולה אשר הגיע לשיעור הגבוה ביותר ב-40 השנה האחרונות 9.1 אחוז.
משאלי דעת הקהל שפורסמו בארצות הברית מראים כי שיעור התמיכה בנשיא ירד ל-30 אחוז, וכי 80 אחוז מהאמריקנים סבורים כי ארצות הברית הולכת בדרך לא נכונה.


Print Friendly, PDF & Email