עם ספירת 84.3 אחוז מהקולות בבחירות עולה כי הליכוד קיבל 31 מושבים בכנסת יש עתיד 24 מושבים והציונות הדתית-עוצמה יהודית 14 מושבים. המחנה הממלכתי גנץ-אייזנקוט קיבלו 12 מושבים. ש"ס 12 מושבים ויהדות התורה 8 מושבים. ישראל ביתנו 5 מושבים. העבודה 4 מושבים. רע"ם 5 מושבים. חד"ש-תע"ל 5, מר"צ ובלד לא עברו את אחוז החסימה. גוש תומכי נתניהו מונה עתה 65 חברי כנסת בעוד גוש התומך ביאיר לפיד מונה רק 50
עם ספירת 71.3 אחוז מהקולות בבחירות ביום ד' 2.11 בבוקר עולה כי הליכוד קיבל 32 מושבים בכנסת יש עתיד 23 מושבים והציונות הדתית-עוצמה יהודית 14 מושבים. המחנה הממלכתי גנץ-אייזנקוט קיבלו 12 מושבים. ש"ס
ש"ס 12 מושבים, ויהדות התורה 10 מושבים. ישראל ביתנו 5 מושבים. העבודה 4 מושבים. מר"צ ובלד לא עברו את אחוז החסימה. גוש תומכי נתניהו מונה עתה 67 חברי כנסת בעוד גוש התומך ביאיר לפיד מונה רק 49.
כאשר ביום ד' 2.11 בבוקר התברר כי לגוש תומכי בנימין נתניהו יש 67 חברי כנסת שתומכים בו, ואילו לגוש תומכי לפיד רק 49 חברי כנסת תומכים, התבררו הנקודות 4 הבאות:
1. בנימין נתניהו הוא ראש הממשלה הבא בישראל ואילו יאיר לפיד יהיה ראש האופוזיציה. במילים אחרות מדובר במהפך של ממש.
2. הרכבת ממשלה חדשה בישראל איננה תלויה יותר במפלגה ערבית זו או אחרת.
3. הבעיה העיקרית העומדת בפני נתניהו היא איך לשוות לממשלתו תדמית יותר מעשית ומתונה, מזו שמציגים שותפיה החדשים/ישנים בייחוד עוצמה יהודית ומנהיגה איתמר בן גביר. לשם כך נתניהו יצטרך/ינסה לצרף את המחנה הממלכתי בראשם של בני גנץ וגדי אייזנקוט לממשלתו.
במהלך כזה נתניהו יתקל בהתנגדותם של בצלאל סמוטריץ' ואיתמר בן גביר.
4. אם נתניהו לא יצליח לצרף לממשלתו החדשה גורם ממתן, הוא יצטרך להחליט איזה תיק הוא נותן בידיו של בן גביר ולמצוא דרך בה יפקח טוב טוב מקרוב על מעשיו ופעולותיו. נתניהו לא יאפשר לבן גביר להכתיב את תדמית ודרך ממשלתו.
עם פרסום המדגמים דיווחנו:
המדגמים: נתניהו והליכוד קיבלו בבחירות 30 מושבים בכנסת. יש עתיד של רוה"מ יאיר לפיד קיבלה רק 24 מושבים. הציונות הדתית-עוצמה יהודית המפלגה השלישית בגודלה. קבלה 14 מושבים. יחד עם החרדים יש לנתניהו 62 קולות להרכבת ממשלה. המחנה הממלכתי בהנהגת גנץ ואייזנקוט קיבלו רק 11 מושבים. ש"ס 10 מושבים. העבודה ומר"צ עברו את אחוז החסימה-העבודה 6 מושבים, מר"צ 5 מושבים. במפלגות הערביות רע"ם קבלה 5 מושבים.