ערב נסיעתו לבית הלבן, הצליח נתניהו לפלג ולהחליש את ממשלתו, ולחזק את העמדה הטורקית
המקורות של תיקדבקה בירושלים, וושינגטון, ואנקרה: 'אפקט המשט הטורקי' איננו מרפה מראש הממשלה בנימין נתניהו, הממשיך לבצע טעויות מדיניות-אסטרטגיות חמורות לגבי טורקיה. ביום ה' 1 ביולי מסתבר,כי לטעויות אלה לא רק השלכות על שלמות ממשלתו של נתניהו, אלא הן גם יצרו מצב בו ראש הממשלה יגיע בשבוע הבא, ביום ג' 6.7, לפגישתו עם הנשיא באראק אובמה כאשר לא רק ממשלתו מפולגת, אלא גם עמדתו האישית של ראש הממשלה מוחלשת ביותר.
המקורות שלנו מדווחים, כי הכישלון המוחלט של שיחות השר בנימין בן אליעזר ושר החוץ הטורקי אהמט דבאוטולו Ahmet Davutoglu, בבריסל, עליו המקורות של תיקדבקה דיווחו ביום ד' 30.6, מיד לאחר הפגישה בין השניים, יצר ביום ה' בחוגים פוליטיים בירושלים סערה גדולה, והעמיק את המשבר הממשלתי והאישי של ראש הממשלה נתניהו.
שר החוץ אביגדור ליברמן, אשר פרסם ביום ד' הודעה האומרת כי עצם העובדה שראש הממשלה לא טרח להודיע לו מראש על הפגישה, היא כשלעצמה מהווה משבר אמון אישי בינו לבין ראש הממשלה, סירב במשך כל יום ה' לענות לשיחות טלפוניות שראש המשלה נתניהו ערך ללשכתו בניסיון לדבר אתו. במילים אחרות בין ראש המשלה ושר החוץ קיים, בינתיים, נתק מוחלט, כאשר ראש הממשלה הגיע למצב בו שריו אינם עונים לפניותיו.
שר הביטחון אהוד ברק, שפרשנים פוליטיים רבים, תיארו אותו כאיש שעמד מאחורי הפגישה הסודית בין השרים הישראלי והטורקי, במאמץ שעיקרו היה לא לשפר את היחסים בין טורקיה לישראל, אלא להביא להוצאת ליברמן, ומפלגתו 'ישראל ביתנו' מהממשלה, הכחיש ביום ה' כי הוא זה שארגן ודחף לקיום הפגישה, והציג את עצמו בתדרוכים לכלי התקשורת, כמי שידע על הפגישה, אבל התנגד לה.
המקורות של תיקדבקה מדווחים כי אהוד ברק החליט לנקוט בקו זה, לאחר שנוכח כי הפגישה בבריסל היוותה למעשה מלכודת טורקית לישראל, שמבחינה מדינית איננה נופלת מהמלכודת המודיעינית שהטורקים הצליחו להפיל בה את ישראל בעת ההכנות למשט הטורקי לעזה בשבוע האחרון בחודש מאי.
ברק הבין היטב, כי קשירת שמו עם הכישלון ביום ד' בבריסל, יכולה להביא לסיבוך הופעתו הקרובה בפני וועדת החקירה הישראלית בהשתתפות משקיפים בינלאומיים, העומדת להפוך לוועדת חקירה ממשלתית עם שיניים חוקיות.
כישלון כפול של שר הביטחון, גם בנושא המשט, וגם בנושא הפגישה בבריסל, יכול להביא לברק נזק פוליטי-אישי בלתי הפיך.
כל ההתפתחויות האחרונות האלה, הביאו לידי מצב בו במקום שראש הממשלה נתניהו יטפל בהכנות לצאתו לארצות הברית ולפגישתו עם הנשיא אובמה, הוא חייב לטפל באיחוי הקרעים שנוצרו בממשלתו. מאחר ועל נתניהו לצאת לכל המאוחר לוושינגטון עד חצות ביום א' 4.7, קשה להאמין כי הוא יצליח בכך. במילים אחרות, נתניהו יופיע בבית הלבן כאשר מעמדו האישי ושל ממשלתו נחלש במידה רבה.
בינתיים, כפי שתיקדבקה דיווח, משתמש ראש ממשלת טורקיה טאייפ ארדואן, משתמש במשבר הפוליטי בירושלים כדי להחריף את המאבק וההתקפות שלו על ישראל.
ביום ד' בלילה מיד לאחר פגישתם של בן אליעזר דבאוטולו, פרסם ארדואן הבהרה על דבריו מה-20.6, 'כי לכולם ידוע מי עומד מאחורי התקפות הטרור של ה-'PKK, המורדים הכורדיים.
כלי התקשורת הטורקיים פירשו את הדברים שנאמרו בעת סיור, ב-20.6, בעמדות הצבא הטורקי לאורך גבול טורקיה-עיראק, כי הכוונה היא לגופי המודיעין הישראליים. ביום ד' אמר ארדואן כי הוא התכוון בדבריו לקבוצת קציני הצבא ופוליטיקאים טורקיים ימניים, הנקראת Ergenekon, ואשר עומדים עתה למשפט על ניסיון להפיל אותו ואת ממשלת טורקיה מהשלטון תוך כדי שימוש בנשק ובפיגועי טרור. לכל אוזן מערבית או מזרח תיכונית מחוץ לטורקיה, וגם לאוזני דעת הקהל ישראלית הדברים נשמעים כאילו ארדואן נסוג מעמדתו הקודמת כי ישראל מעורבת בטרור של ה-PKK, אולם המקורות שלנו מוסרים, כי מאחר והחוגים המקורבים לארדואן מפיצים כבר חודשים רבים כי 'המוסד' הישראלי הוא העומד מאחורי Ergenekon, והוא שסיפק לגנרלים הטורקים מידע מודיעני ונשק כדי לפעול נגד הממשלה הטורקית, הרי עתה ישראל מואשמת גם בחתירה ובניסיון להפעיל את המשטר המוסלמי באנקרה.